Príznaky autizmu od 11 mesiacov
Prosím mamky len tie ktoré máte deti autistov. Chcem sa spýtať či už ste pozorovali nejaké príznaky od takých 11 mesiacov a aké ? Ďakujem za každú odpoveď
@rachel36a fu tak skoro
@rachel36a hej ten ocny kontakt ze to nie je, ano aj to je take specificke pre toto
Ja mam vysokofunkcneho, ale spatne bol velmi nekontakny (toto sa casom zmenilo) ako babatko bol naozaj nekontaktny- nakrmte, prebalte, odlozte a dajte pokoj. Neskor mal meltdowny pri ktorych sa musel nechat tak, nemojkat, neprihovarat, akakolvek akcia vyvolala len este vacsi zachvat. Zmena cinnosti bol horor, zmena oblecenia, rocnych obdobi bol horor, topanky kategoria sama o sebe. Je toho vela prevela a ked sa na to spatne pozriem tak od toho pol roka sa to prejavovat zacalo, ale vtedy sa mi to nezdalo nejako extra .
Ja nemám chvalabohu, ale kamoske sa narodil syn par dni po mojom, chodili sme kočíkovať spolu a na jej synovi som videla že je iný keď mali chlapci cca 10 mesiacov. Proste bol úplne iný ako moj, keď som sa k nemu ozvala alebo mu nieco išla dať do ruky ani sa na mňa nepozrel narozdiel od môjho ktorý v opačnej situácii hneď na ňu nahodil úsmev a reagoval, nesnažil sa vydávať zvuky, zvláštne resp žiadne prejavy emócii keď videl blízke osoby a plno iných maličkosti čo si už ani nepamätám.
@balerina2025 ano, tak skoro...a vďaka tomu, ze som tak skoro videla problémy, tak sme mohli začať pracovať s nim...boli to roky driny a kvanta penazi kým sa dostal na úroveň akú má teraz
@rachel36a wau akoze decka naozaj do toho jedneho roka su rozne, klobuk dole ked na to pridu tak skoro.
No vsetci vravia, ze na diagnozu autizmu v takom malom veku je skoro..kedze to zahrna vela znakov, ktore sa ukazu az neskor,,synovec znaky mal, diagnozu mu ale urcili az okolo 4rokov, kedze do dvoch troch rokov moze ist o zdrave dieta ktore je mozno troska oneskorene, ci lenivejsie
@balerina2025 tak skoro nikto neurčí presnú dg, len je poznať ze dieta reaguje inak, a začne sa s njm pracovať...konkrétnu dg sme dali uzavrieť podstatne neskor
@rachel36a ved to ze to je strasne skoro. moja mala do 2 rokoch snad priznaky neviem coho vsetkeho, samozrejme, pre matku co sa o dieta boji, sa vzdy v hlave tvoria hocjake pribehy a diagnozy, toboz ked su to prvorodicky.
@balerina2025 zdrave dieta možno ma par znakov, ale nie toľko...a väčšina tych" zdravych" uplne ôk nie je, lebo napr. ak nerozpravaju tak je tam aspoň OVR...vnímavý rodic a lekár vidí tie odlissnosti...mne napríklad neurológ stále tvrdil ze syn je len oneskorený kvôli včasným operáciami...ale zial pravdu som mala ja a nie on.
@rachel36a ja v okoli poznam vela deti coz acali viac rozpravat az po 3 rokoch.
pri autizme viem ze specificke su ze nie je priamy kontakt, nereaguje na meno, hra sa tak zvlastne.
Od narodenia mal problem so spankom.nenastupila mu ziadna funkcna rec.iba svoju hatlaninu dookola a zvuky vydaval.nevedel zopakovat nic.nereagoval na nas.viac ho zaujimal kolotoc nad postielkou ako my..aj ked sme sa mu prihovarali tak nas nesledoval..nemal taky socialny usmev a reakcie.nemal potrebu ziadnej komunikacie s nami ani tej neverbalnej.radsej sa obsluzil sam.vsade vyliezal na parapety skrinky atd..ked spadol tak vobec neplakal.neukazoval prstom
Moja dcérka prestala v 11 mesiacoch spat ( spala len 2 hodiny v noci a 2 hodiny cez deň), nezaujímala sa o nás, bolo jej jedno kto s ňou je( stačilo že mala naplnené zakladne potreby), neobjavili sa prvé slová, ani neverbálna komunikácia, nenapodobnovala, takmer nejedla, vysoký prah bolesti..... Keď mala 1 rok a 2 týždne čítala som článok o autizme a úplne to na ňu sedelo ☹
@balerina2025 autizmus nie je len o reci...kopa autistov rozprava primerane veku
@rachel36a nepisem len o reci.

@autorka nevyhladaval ma pohladom keď som isla okolo...keď som ho krmila tak sa nepozeral na mna , ale ako keby cezomna...bolo mu vlastne uplne jedno ci sme boli ori nkm akebk nie...aj uplne fun keby ho vzal niekto chdzi...postupne, okolo toka sa pridal nerovnomerný vývoj, neukazoval prstom , nereagoval na meno a pod