Príznaky tichého refluxu u päťtýždňového bábätka. Ako pomôcť?
Ahojte, mám 5 týždňové bábo. Doteraz sa krasne kojilo, vždy po spokojne, zaspinkalo. Posledný týždeň je to des. Pri kojeni aj po ňom záchvaty plaču.
Mlieka mám dosť aj pre 2 deti ani s pomalym tokom nebude problém lebo mala sa odpoji a začne plakat vždy ked sa mi mlieko spusti a tečie prudom. Pri kojeni chvíľku taha kľudne potom začne kopat nohami, rozhadzovat rukami púšťa prsnik a znovu chyta s plačom.
Mam podozrenie na tichy reflux lebo už asi 3 týždne ma ani nie že upchaty nos ale stale jej niekde medzi nosom a hrdlom akoby chrapci, zle sa jej dýcha, choroba ani prechladnutie to nebude lebo to trvá už skoro mesiac a vždy sa to zhorší iba v noci a nad ranom.
Ďalej veľmi casto hlasno a naprazdno preglga, ked spi robi sa jej pena zo slin okolo úst.
Skusili sme dnes prvy krát gastrotuss sirup tak som zvedava ci bude nejaka zmena. Postieľku ma vyvysenu kocik takisto
Reflux pravdepodobne ano, ale ako pises, nemas problem s pomalym tokom, podla mna naopak - ma(s) problem s rychlym tokom, preto sa odpaja, preto jej mozno zbieha do nosa atd. Skusila by som urcite dojcit vo vertikalnej polohe.
@anavixy lenže taky silný tok mam od začiatku od jej narodenia a nikdy jej to nevadilo ani ako úplnému novorodeniatku.. nejde mi otvorit ten link.. určite by som mala aj polohu upravit lebo fakt sa jej to leje do ust.. ja teraz dojcim v polohe futbalova lopta že ju mam akoby pod pazuchou a hlavickou vyššie takmer až v sede je
U dcérky pri tichom refluxe jednoznačne najviac pomohlo výrazné vyvýšenie všetkých plôch - postieľka, kočík, prebaľovák, plocha, na ktorej sme ju po kúpaní utierali…všetko. Jediná rovná plocha bolo keď ležala na brušku. Nestačil jej klinový vankúš, podľa dr niektoré deti potrebujú sklon až do 45 stupňov. My sme mali max tak 30. Klinový vankúš má 15.
U dcérky pri tichom refluxe jednoznačne najviac pomohlo výrazné vyvýšenie všetkých plôch - postieľka, kočík, prebaľovák, plocha, na ktorej sme ju po kúpaní utierali…všetko. Jediná rovná plocha bolo keď ležala na brušku. Nestačil jej klinový vankúš, podľa dr niektoré deti potrebujú sklon až do 45 stupňov. My sme mali max tak 30. Klinový vankúš má 15.
@jazula a mate teraz nejaky klinovy vankus? My mame nadvihnutu celu postieľku ale je to dost nepraktické a dnes som prave pozerala tie vankúše no všetky mali výšku tak 7 max 10 cm sklon 13°
@jazula a mate teraz nejaky klinovy vankus? My mame nadvihnutu celu postieľku ale je to dost nepraktické a dnes som prave pozerala tie vankúše no všetky mali výšku tak 7 max 10 cm sklon 13°
@mtn112233 Teraz už nie…dcérke sa to upravilo cca v 6,5 mesiaci (už má 4 roky), vo väčšine prípadov pomôže zavádzanie príkrmov a hlavne dôsledné polohovanie. Hltan a príklopka (alebo ako to dr nazvala) sa zregenerujú, len nemôžu byť stále dráždené vracajúcim sa jedlom… Skúšala som klinový vankúš, ale na ňom mi začala zvracať 🙄, až pri výrazne vysokom sklone mi prestala chrčať pri dýchaní. Mali sme podloženú posteľku knihami. Bola to otrava hlavne preto, lebo sa mi v posteľke šmýkala dole a musela mať pod ritkou podložený vankúšik 🙈. Ale pomohlo to.

Reflux pravdepodobne ano, ale ako pises, nemas problem s pomalym tokom, podla mna naopak - ma(s) problem s rychlym tokom, preto sa odpaja, preto jej mozno zbieha do nosa atd. Skusila by som urcite dojcit vo vertikalnej polohe.