Problém s babinou nohou. Poradíte?
Potreboval by som radu kdo ma skusenosti s aleo vera mam babku ktora ma problem s nohou ktora jej pred vianocmy zciernala, rodicia jej pozreli na nohu a visal jej necht na palci (nohe) tak jej to otec odstrihol zarovno koze aby jej neublizil nejako moc tak nezasahoval uplne, odstrihnuti nechtu sa jej po par dnoch zacala noha scernavat a takto to do teraz je noha bola uplne cierna ako dialkove na tv po pouzivany kaktusu aleo vera sa jej trosku noha zacala zlepsovat (je videt na fotografii ta biela ciast) preto vas chcem poziadat ak ma niekdo skusenosti s liecbou takehoto problemu bol by som rad keby mohol my pomoct ako to viliecit. Doktory nam iba radia odrezat nohu ale babka ma 90rokov a mi to nechceme dat co ked sa ta noha da viliecit. Dakujem za skore odpovede na jvaculka@azet.sk
Môj Svokor je asi mesiac po amputácii. Mal to tiez, nepriechodné cievy. Čakajú, kým sa zahoji rez a idu mu amputovať aj druhu nohu. Vy netrápte babku, ale robte nieco pre boha.
Babicka ma krasnych 90rokov,je smutne,ze by mala prist o nohu,ale vzdy lepsie ako by mala otravu krvi....Ja by som nepremyslala...
V takomto štádiu nie je priestor na nejaké "testovanie", treba sa riadiť radami lekárov. Tiež si myslím, že strácate drahocenný čas a fakt nechápem, prečo lekári čakajú na váš súhlas.
Babka je pravdepodobne cukrovkárka. Operácia (amputácia) je riskantná v takom veku, no nechať babku s nohou, ktorá jej zaživa odumiera je horšia voľba. Tá biela časť čo tam vidíš nie je zlepšenie. Noha je slabo zásobovaná krvou a tie čierne časti sú už úplne odumreté. Toto už ničím nezachrániš a infekcia postupuje ďalej. Nohu je potrebné amputovať čím skôr, kvôli záchrane života. Inak Vám babka umrie na otravu krvi.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Gangréna
Ak budete testovať aternatívne žiaĺ babka neprežije.Prosím spamätajte sa a odneste ju okamžite do nemocnice.Toto nie je stav na doma a tobôž nie na experiment s aleo vera !!!!!!!!!!
Viete baby, ja ju chápem. Babuška už narkózu pravdepodobne nezvládne. ☹ Neviem v tomto prípade radiť...
to cierne je uz gangrena a cervene flegmona, ak este nema vysoké teploty je to zazrak, tu nepomoze nic ine len vysoka amputacia, aby sa predislo sepse /otrava krvi/, bez amputacie neprezije, s amputaciou je to otazne...vam, le hrozi trestne stihanie, za neposkytnutie odbornej pomoci, ak to este aj takto verejne prezentujete na socialnej sieti 😢
noha sa uz nevylieci je to len otazka zdravotníckej etiky a stavu babicky ci prezije narkozu v takom veku a s pravdepodobne pridruzenymi ochoreniami ....
a k otazke bolesti tak to je tiez dvojsecne ... lebo po amputacii bolesti bude mat tiez ...
ale osobne by som asi suhlasila s amputáciou ale predtým by som babicke umoznila sa rozlucit, vysporiadat sa so zivotom a tak.
Jezisikriste naco cakate?!!!! Na gangrenu a sepsu? Doktor ma pravdu!!! Ak je diabeticka tak je to este horsie. Ano babka je starucka, ale takto ju trapit?
Moju babku v takom veku este operovali,mala zlomenu cast panvy a prezila.Urcite nech babku rychlo operuju,nez zomrie na otravu krvi!!!!!!!! 😢
...................typicka gangrena....tj uplne odumrete tkanivo, ktore uz len hnije... a ta hniloba a vnej infekcie sa dostanu do krvneho obehu a zanesu organy.........Amputacia je jedine riesenie, nieco co je uz mrtve sa neozivi. Babicka ma uz vela rokov, mozno zomrie pri operacii....treba sa nato pozerat realne, ale aspon bezbolestne. A mozno prezije,preco nie.
je to žiaľ smutné a nechcem, aby to vyznelo kruto, ale ak mám babička odísť, nech radšej v narkóze, keď nebude nič cítiť, ako sa trápiť v strašných bolestiach s jediným možným koncom.
ako tu už všetci písali, je to gangréna a keď sa to nechá tak, otrava krvi je istá. žiadna aloe vera to nezachráni, dokonca ani len nezmierni - je to ako ísť do boja proti vojsku s holubím pierkom.

tak len čakajte na zázrak a babka vám zomrie na otravu krvi a v bolestiach 😒 má tam odumreté tkanivo tie čierne miesta a noha "hnije",babka je stará,imunita a cievy slabé,to nevyliečite ničím..strácate čas