Problém s kakaním 6 mesačného chlapca po príkrmoch

randrea
1. apr 2012

Ahojte maminky, chcem sa Vas opytat, je to v pohode, ked nas 6-mesacny syn uz 5ty den nekakal? Zacali sme pred 2 tyzdnami s prikrmami, zo zaciatku kakal kazdy den, maximalne kazdy druhy a teraz stale nic. Brusko ma makke. Papal naposledy zemiak a tekvicu. Da sa tomu nejako pomoct? Masirovali sme brusko a nic. Dakujem za odpovede a rady.

sofia24
1. apr 2012

@randrea Ahoj,moja dcérka takisto mala problémy sa vykakať po zavedení príkrmov....varila som jej kamilkový čaj,pridala do jedálnička ovsenné vločky i navštívila dr. -ale i tak mávala pauzy aj 5-6 dní......nám neuveriteľne pomohol nočník...nikdy by ma nenapadlo,že by jej to pomohlo,ale zo zúfalstva-sme skúšali všetko....možno neuveríš,ale moja dcérka od 7 mes. pravidelne kakala,práve doň.....a dokonca sa jej nestala ani jedna nehoda,čo som aj ja strašne prekvapená-a to má už 2 roky 🙂

joannas
1. apr 2012

@randrea a plače alebo je kludny?

31majka12
1. apr 2012

Skus malemu davat probiotika ....my davame od narodenia...tak zo zapchou po zavedeni prikrmou nemame problem

atka70
4. okt 2012

🙂 Ahojte,moja 6 mesačna babmbulka ma problem s kakanim,zo začiatku ked som začala ju prikrmovať problem nebol,teraz v poslednej dobe my nekaka aj 2 dni,ale bruško ma meke a neplače. 😢

junovka
4. okt 2012

@atka70 davaj strasne vela pit...ked sa zacnu podavat tuhe prikrmy, tak treba davat vela tekutin.Skus jej davat po lyzickach, alebo do flasky harmanc.cajik na zmaknutie stolice.

junovka
4. okt 2012

@atka70 ...a este...nemenila si znacku UM?

tehula
4. okt 2012

@atka70 ahoj, my sme si s druhym babom uzili vela po zavedeni prikrmov. Skusali sme tekutiny, probiotika, postupne dokina nariadila zaradit hned aj ovocie aj vliocky....nic nepomahalo, ona sa nevykakala aj tyzden, az potom to uz neslo von, a skoro jej ritku roztrhlo, Sme skoncili aj na pohotovosti, kde jej museli stolicu vyberat. Problem pretrvaval aj nadalej, len teda som preventivne po 2dnoch nekakania uz drazdila rekt. rurkou a pripadne dala kusok zo zostruhaneho glyc cipku, aby som vyprovokovala tlacenie. Boli sme aj na speci vysetreniach, nic nezistili, vsetko ok. PO asi 5-6tyzdnoch problem ustal a odrazu zacala sama v pohode sa vyprazdnovat. Mozno taram, ale asi nemala este zrely traviaci trakt a nebola pripravena na prikrmy a preto to telo nevedelo vylucovat. Ked to dozrelo, uz vsetko fungovalo. Drzim palce, hlavne tekutiny a cvicit nozkami a nedaj na rady, ze kojene dieta nemusi aj 20dni kakat. Pokial su prikrmy uz zavedene, malo by sa aspon obden vyprazdnovat. Treba tomu pomoct, ak to nejde

atka70
4. okt 2012

@junovka podľa mňa jej davam dosť veľa piť,striedam razjej dam prevarenu vodu alebo medovkovy čajik

atka70
4. okt 2012

@junovka nedavam žiadne umele mlieko,kojim ju,ale začala som jej davť krupicovu kašu,ale nedavam jej ju každy deň lebo ju nechce,

junovka
5. okt 2012

@atka70 😝 s krupicou by som este pockala do ukoncenia 7 mesiaca, kedy sa vlastne vtedy moze zavadzat lepok...

atka70
5. okt 2012

@junovka mne ju doporučila doki,na prikrmovanie pred spanim

anjelicek26
5. okt 2012

@junovka
@atka70 babule krupica je od roka, aj to na nej pisu 😖 Tazko stravitelna. Nejde ani tak o lepok. Doky niekedy nemaju lepsie poznatky o stravovani dojcata, ako nase babky a to je smutna realita :( Ryzova kasa - z ryzovych vlociek alebo prosna -ta da kupit napr. alnatura znacka je ideallna na zaciatok, od 7 mesiacov aj obilninove kase.

extrate
13. okt 2012

baby čo ešte pomože na kakanie.....už sme dali slivkovú výživu, kamilkový a mätový čajík, probiotiká, vodu, jabĺčko, hrušku.
nekaká už 8.deň, predtým nekakala 6 a 4 dni a dali sme jej easylax preháňadlo. potom sme boli u dr a tá povedala že radšej nie ten easylax.
kojím. nevie piť z flaše. probiotiká jej dávam striekačkou, čaj lyžičkou, vodu z pohárika. takže moc toho nevypije!
príkrm dávam jeden mäsovo-zeleninový na obed.
nemá tvrdé bruško ani neplače. ale kam ide to jedlo??? zje asi 80 - 120g
neviem čo mám robiť už :(((

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzulik__01
13. apr 2021

@extrate dobrý večer, viem ze prispevok je uz staršieho dátumu.. My mame aktuálne ten istý problém, ako ste si poradili s tym vtedy?