Problém s kakaním u 7 mesačnej po zavedení príkrmov

sieralate
2. dec 2011

Caute. Chcela by som sa poradiť moja 7 mesačna dcera uz papa prikrmy , chutia jej aj papať vie pekne. Jediné s čím máme neustáli problém je to že sa nevie vykakať stále trepoce nožičkami v noci nevie zaspať kaka strašne husté aj kašičky som je skušala robiť redšie ale časom aj tak musím meniť hustotu a i keĎ ich do teraz nerobím huste veľmi aj tak sa nevie vykakť neplače pri kakaní takže kolika to nebude ona tlačí tlačí pekne len nič jej nejde. nikdy neplače ale proste nevie zaspať kym sa nevykaka niekedy to trva aj hodinu ap ol neviete mi poradit ako jej pomoct.

elenka.k
2. dec 2011

@sieralate chudinka malá, ja som tiež mala jeden čas problém s tým pri Eli. Skús jej dávať viacej tekutín, polievočky. Ak to neprejde..... moja už aj plakala potom, takže som dala rázne rozhodnutie a pomáhala som jej, buď s r. tyčinkami, proste som jej vopchala do riťky nad plienkou, nožičky hore a vyťahovala som jej. A potom som prešla na čípky k napomáhaniu kakaniu, glycerin alebo tak nejako sa volajú, už si veľmi nepamätám, bolo to dávno. Bez ohľadu na to, že to bolo od určitého veku diaťaťa, ale potom sa už nebála tlačiť a úplne sa naučila sama kakať. Ozaj ešte ma napadlo, že tiež jej pomáhala šťava zo slivkového kompota. Tak jej skús dať asi hodinku pred spaním ju vypiť, aby zaučinkovala a sa vedela pekne vykakať. Samo. ak vidíš, že jej treba skôr kakať a sa nedá, tak jej dať vypiť, bude dobre, a neboj sa bruško ju nebude bolieť, moja strašne pila veľa mlieka a v pohode.( a ak predsa len hej - veď každé dieťa je iné...) tak skús, nejakú druhú radu.

sieralate
autor
2. dec 2011

@elenka.k ahoj dik za rady vyskusam ja som počula aj o teplomery ze pchat do zadku tak ked je to uz akutne ze uz nanej vidim ze chce spat tak jej pomozem a strčím ale nechcem to robit bo sa bojim ze jej ublizim potom sa vykaka a zaspi. ale teplomer nie je riesenie preto hladam ine vychodisko

elenka.k
2. dec 2011

@sieralate no samo. keď mi došli tie tyčinky aj ja som dávala teplomer - za každým, neboj nič jej nebude, moja má teraz už vyše 3 r. a v pohode. a vieš ešte bol lepší, lebo je pevný. Tak želám, nech sa Ti podarí nájsť čo najlepší systém, ktorý by najmenej zasahoval do najprirodzenejšieho deju, čo sa týka človeka - organizmu 😉 Tvojej malej.

elenka.k
2. dec 2011

@sieralate pri najhoršom: už ak jej dáš ten čípok ( neboj sa jej vopchať do riťky) , hneď jej vyjde hovienko!!!! Mojej dokonca raz tak vyšlo, že kým so s ňou išla nad zách. misu už samo vychádzalo a padlo na podlahu..... to bolo šťastia, aj papuče som si konečne kúpila nové 🙂

sieralate
autor
2. dec 2011

@elenka.k si velmi zlata dik za rady:D

elenka.k
3. dec 2011

@sieralate nemáš za čo, rada podám rady!! 😉