Problém so zápchou u dojčeného dieťaťa
Ahojte, mame 4,5 mesacne dieťa, plne dojcene, prvy mesiac nastupili koliky ale vykakal sa sám odvtedy mame problem najprv to bola stolica 1x za 10-12 dni (nepíšte mi že dojčené dieťa nemusi mať stolicu kazdy den to viem ale nie ked ma bolesti, puči sa a po nociach nespi), vyskusali sme vsetko (espumisan, sabsimplex, balonix, kolimed, coliprev, probiotika dva druhy), bezmliecna strava….zacali sme mu pomahat rektalnou rurkou kedze ani masaze a teple obklady nezaberali a velmi sa trapil. Teraz ma skoro 5 mesiacov ale bez rurky sa sam nevyprazdni , noci su strasne skrúca sa, pučí. USG brucha mal v poriadku, Rurku uz pouzivame denne pretoze je to inak hrozny pohlad… zaviedli sme uz aj prikrmy na odporucanie co situaciu este zhorsilo. Mame predpisany aj duphalac ktory davame dvakrat denne ale nic sa nelepsi. Prosim je tu niekto kto mal podobny problem? co ste robili? preslo to same? Uz sme velmi zufali…

@tv20 Skúste ho posadiť do vane do teplej vody. Aby bruško bolo celé vo vode. Tiež sme tak pomáhali.