Problém z kakaním

majkamacurova
12. dec 2018

Ahoj dievčatá. Prosím o radu. Maly ma 2 roky a tri mesiace. Krásne kakaval a cikal sam do zachodika a nočníčka. Len sa pokakal raz do slipiek a odvtedy sa trápime. 4 dni nekakal tak sme skúšali všetko a nič nezabralo až kým to naňho neprišlo same. Ale to boli vresky sa ma držal a kakal. Mal hustu stolicu. Na druhý deň tiež kakal tak isto. A zas tri dni zas nič. A to každý deň 30 razy na nočníčku. Aj vidieť že mu to už chce ísť. Ma to aj na slipkach ale nechcee ani zatlačiť. Priznám sa že už nevládzem. A prehanadla mu nechcem davat stale.Aj stravu som mu upravila. Nikdy nemal taketo problemy. Ma to v hlave ten lak. Prosím poradte mi.

petronela1985
12. dec 2018

@majkamacurova Ahoj,pridaj sa do skupiny Problemy pri vyprazdnovani deti,je tam vela prispevkov na tuto temu.

dzulli1980
12. dec 2018

Moja dcéra má 2 a pol roka, čo sa týka cikania, nie je problém, no kaká len do plienky ... dokáže držať celý deň ... do nočníka to jednoducho nedá ... tiež sa raz pokakala do nohavičiek a odvtedy mi zakaždým, keď chce kakať, donesie plienku ... ja ju nenútim silou mocou kakať do nočníka, ona je dosť tvrdá hlava, by bola schopná držať do zauzlenia čriev ...
@majkamacurova

keyneska
12. dec 2018

Skús zaviesť rybí olej, odkedy ho malý berie, kaká aj viac ráz denne, dovtedy raz za 2-3 dní, má laxativny účinok a samozrejme kopu iných benefitov pre dieťa 🙂

majkamacurova
autor
12. dec 2018

Ok ďakujem. Dr.nam predpisala dufalac ale moc nie som zato. Ani za cipky to az pripad nudze. Trapime sa riadne. Hlavne ta psychika. Aj maly je uz hotový z toho. Naĺakaný že to bude bolieť zas. Je mi ho tak ľúto. A nechcem naňho tlačiť stále.

majkamacurova
autor
12. dec 2018

Ďakujem za radu. No len malý ma plienku len na spanie. A keď mu ju dam na kakanie nechce.

majkamacurova
autor
12. dec 2018
keyneska
12. dec 2018

Prečítaj si o Tom oleji, veď deti ho bežne berú, po týždni užívania som nechapala 😉

tata1401
12. dec 2018

@keyneska prosim ta konkretne ktory rybi olej.skusila by som mojej dcerke😊

keyneska
12. dec 2018

Tento ale bez príchute, ten je od 6 mesiacov, s príchuťou je od troch rokov.

@tata1401

tata1401
12. dec 2018

@keyneska super dakujem...a v pohode ti ho zje?

keyneska
12. dec 2018

@tata1401 kdeže 🙂 dávam do kaše, polievky, kade tade... Ale da sa, samozrejme mu to nechutí, samotné by to nedal.

tata1401
12. dec 2018

@keyneska dakujem za radu😊

majkamacurova
autor
12. dec 2018

@keyneska Tak som to pozerala. Ale ten prírodny asi. Ten je od 6.mes. a ake je tam davkovanie. A pomáha teda? Dala by som všetko len aby mu to pomohlo. Le dufam ze ten strach a lak ze to boli prejde.

wodanka
12. dec 2018

@majkamacurova ja mam sice len rocneho chlapceka, ale tieto dni tiez moc nechce kakat, boli ho to. Davam mu raz za den jednu glicerinovu cipku a po nej to ide bez problemov. Konzultovala som to s doktorom a povedal mi, ze mu ich mozem davat aj dlhsiu dobu, ze ovela horsi problem by bol ak by prestal kvoli bolesti kakat a "zapiekol" by sa. Takze radsej cipky ako ho nechat trapit sa.

keyneska
12. dec 2018

@majkamacurova tak do troch rokov je dávkovanie 2,5ml, čiže polovička lyžičky, nie je to veľa. Či psychicky mu to pomôže, to neviem, ale asi by to malo zmakcit stolicu aby keď zatlačí, to proste išlo 🙂

keyneska
12. dec 2018

Áno, aj my mame glycerínove čipky v zálohe, ak by bol problém. Ale ešte na ne nedošlo.

asia83
13. dec 2018

@majkamacurova Aj naša to mala, keďže málo pije. Bála sa kakať, lebo tvrdá stolica ju raz bolela. Prejde to. Našu to prešlo po nejakých 3 týždňoch. Teraz sa teší na kakanie, lebo ju chválime. Včera kakala trikrát. Inak, ja som ju tak motivovala, že chcela mobil. Tak som povedala, že jej dám mobil iba keď sa vykaká do nočníka. To zabralo. Ale ona tam len fotky pozerá, to ju baví pár minút.

majkamacurova
autor
13. dec 2018

@keyneska no dnes dalsi boj s kakanim. Az ho vzdy zmrvi. Uz nevydrzal tak sedel na nocniku drzal sa ma ako kliest, plakal a cez stiahnutu ritku kakal tenucke pasiky iba. Ale aspon bilka vysla. Mne to prislo akoby iba zvierac bolel. Inak je v pohode. Nechce vobec tlacit. Ani bilku. Ci tam ma ranku ja neviem. Tak sa trapi az bol spoteny.

keyneska
13. dec 2018

@majkamacurova tak mu skús dať ten čipok nech sa vykaka poriadne a za ten deň dva, čo kakať nebude sa mu to možno trochu zahojí

lacogordan
16. dec 2018

@keyneska na ozaj

lacogordan
16. dec 2018

@keyneska moj mali 5mesiacov nekaka