Problémy s cikulkou u 2,5 ročnej dcérky
Žienky už neviem, čo mám robiť, som z toho na nervy:( Stále, ale už aj vyše roka máme problémy s cikulkou, že to tam má začervenané, neviem, či ju to štípe ale svrbí..natierali sme stále imazolom,kalciovou masťou...dokonca sme boli u detskej gynekologičky,dala nám nejakú mastičku, tak sme natierali, na kontrole to už bolo ok..aj riťkou máme stále problém..vkuse začervenané, dokonca aj také trošku tvrdé okolo konečníka-nejak sa jej nechce chodiť kakať a tak(to už sme tiež riešili u Dr.,boli sme na kožnom, dali nám mastičky, testy na parazity porobili a tak)..ale to s cikulkou asi nesúvisí..no a vlastne môj problém je, že zase to má začervenané, chyttá sa tam hlavne večer, že auuu a to máme ešte aj zápal močových ciest:(( Na to berie antibiotiká. Proste stále máme "tam dole" nejaké problémy a ja už neviem, čo robiť. Prádlo prepieram ešte raz bez prášku, žehlím, po kakaní sa vždy riťka umýva, po cikaní už tiež.. Fakt neviem už ako sa tých problémov zbaviť. Neviete mi poradiť, pomôcť? nechcem jej to tam vkuse niečim mastiť a neviem, prečo tie problémy vkuse vznikajú...stále dokola, na chvíľu je lepšie a zase onedlho to isté:(
ja som si najprv myslela že toto píše moja známa.... s tým rozdielom že jej 5 ročnej dcérke smrdel ešte moč po acetone..... od doktorov verdikt - nič jej nie je..... 😒 ☹ tak sme skúsili jednu liečbu / robím poradcu pre Just - bylinné preparáty /klop klop - mohlo. a na štipanie, svrbenie je dobrá masť Tea Trea krém, ktorý je antibakteriálny, a je dobrý aj pri mykozach a hemeroidoch.. je to viac ....
@sophia111 skus sa popytat lekarky ci by to nemohla byt cukrovka :( , pri nej byvaju aj taketo priznaky ...
@kvietok2835 čítala som o cukrovke a mám pocit, že sa nás tie príznaky netýkajú-nadmerný pocit smädu (my máme opačný problém, treba ju nútiť piť),malátnosť(to absolútne nie) a ani časté močenie (jedine samozrejme pri tom zápale bolo)..
@sophia111 kazdopadne drzim palce nech sa dcerka skoro z toho dostane 🙂
@kvietok2835 dakujeme🙂
@sophia111 nečítala som všetko, takže už to možno niekto radil, my sme mali tiež problémy a pomohlo nám dostatok tekutín - ani cukríky ani sladké vody, či iné sladkosti sme nikdy nejedli, sprchovať ráno + večer, viackrát asi nie, žiadne mydlá, gely, iba čistá voda a mastiť sudocremom - po osprchovaní, trvalo nám to asi do 6 rokov, odvtedy v pohode.
@sophia111 nam na to zacervenanie pistekov a ritky najlepsie pomaha pytiol a ked je to v poriadku, tak davam sudocrem alebo kalciovu masticku. Nepouzivame ziade obrusky ani sa neumyvame dole s mydlom. Obcas kedtak pouzijeme intimne mydlo saforelle pre deti. Urcite pri takychto problemoch, co mate, by som podavala probiotika. Konkretne Ti odporucam Infant dophilus, pretoze je vyborny, ak mate aj problem so zapchou. Probiotika by som nedavala sucasne s ATB ale tak s dvojhodinovym odstupom.
takým malý deťom určite nedávajte pytiol! to nie je pre deti a už vôbec nie na ritku , teda ak chcete v neskoršom veku aby mali rakovinu konečníka, prípadne iné veci...... skúste sa spýtať poriadne lekárnika na názor a budete zhrozené.....
@zahradka76
@sophia111 moja sa tiez stale stazuje, objavuje sa jej tam taky biely povlak, co sme riesili canestenom, po case to zmizne ale objavi sa znova..ma tri roky. niekedy je pokoj par dni a potom to zas pride...cervene to tam ma, a place ze ju to boli...ale zas na noc este davame plienky, tak usudzujem ze mozno z toho sa jej to tam drazdi...tvoja nema plienky na noc?
Neviem ci ti uz baby radili ale nam velmi dobre zabera bepanthen,natriem ci ritulu alebo pisulu ked ma cervenu a za pol hodiny ok.aj ked je drahy nikdy by som nemenila. A ,,zapal,,na pisulke moze mat z atb. Ja mavam teda z atb tiez.mozno vymenit za ine by pomohlo...
my tiez pouzivame Bepanthen, od malinka aj ked sme mali plienky aj teraz ked sme v skolke obcas treba natriet ked ma trosku zacervenane a vzdy to rychlo prejde.
@sophia111 to sa pytaj doktorov a nie tu, ked nie si spokojna s ich riešeniami a odpvedami skus inych doktorov. sme v slobodnej krajina a lekara si možeš vybrat. Zisti kto je najlepši odbornik v tejto oblasti a chod za nim, ide predsa o tvoje dieta. A hlavne nerieš to tu, absolutna debilina
pre mensie deticky do jedneho roka je od Bepanthenu Extra mast ktora chrani ich nedozretu pokozku, hydratuje a regeneruje
moze to byt precitlivelost na potraviny, hlavne cukry. ale moze mat aj oslabene mocove cesty a slaby zapal, ktory pretrvava. posilnila by som mocove cesty brusnicovou stavou https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz...
alebo cajom https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz...
a stalo by zato vyskusat sedaci kupel so sodou bicarbonou. Ked je moja 5-rocna prechladnuta, tak ju vzdy posadim do vanicky so sodou. stahuje zapaly - my tie problemy uz nemame, ale pretrvavali asi 1/2 roka. drzim palce!
@sophia111 Duplahac ste kúpili voľne bez predpisu? Lebo mne ho dali len po sekcii, keď som nemohla mať stolicu a keď som sa na to pýtala, tak povedali, že je na predpis (ten mi dať oni nemohli, samozrejme), ale že to neodporúčajú brať často. Probiotiká by som isto nasadila - po konzultácii v lekárni, lebo niektoré sa jej môžu negovať s antibiotikami, ktoré berie. Ale isto by som ich dala na úpravu mikrofóry v črievkach. Na upokojenie je super harmanček a neviem - možno by som skúsila Pityol. Nám ten pomohol, keď mala dcérka zapareninky a nič nepomáhalo. Držím palce!
@kveta Nič v zlom, ale určite maminka, ktorá si sem príde pre radu ohľadom tak chúlostivého problému zneužíva svoju dcérku. 😕 Zamysli sa trošku nad tým, kedy je na miesto niečo také vôbec napísať. Veľmi odvážne slová, ktoré v tomto prípade nie sú na mieste. Stačí pozorne čítať, ako sa mamina snaží nájsť problém a riešiť ho. Rodičia, čo zneužívajú svoje deti neriešia ich intímne problémy takto verejne a nebehajú od lekára k lekárovi.

Ahoj mimáme tiež stále problémy s červenou pišulou detský gynekolog nám dal 10dňové čipky myozím až si dobre pametám ,mi sme mali moč v poriadku ale v stolici nám naši kvasinky takže asi tam bude problém ,zatial nám nasadila dr.len lakcobacilky od firmy swiss produkt uvidíme o pár dní ked budeme zase robit odbrery stolice.Skús jej dať vyšetriť aj stolicu.prajem skoré uzdravenie.