icon

Problémy s cikulkou u 2,5 ročnej dcérky

sophia111
1. jan 2014

Žienky už neviem, čo mám robiť, som z toho na nervy:( Stále, ale už aj vyše roka máme problémy s cikulkou, že to tam má začervenané, neviem, či ju to štípe ale svrbí..natierali sme stále imazolom,kalciovou masťou...dokonca sme boli u detskej gynekologičky,dala nám nejakú mastičku, tak sme natierali, na kontrole to už bolo ok..aj riťkou máme stále problém..vkuse začervenané, dokonca aj také trošku tvrdé okolo konečníka-nejak sa jej nechce chodiť kakať a tak(to už sme tiež riešili u Dr.,boli sme na kožnom, dali nám mastičky, testy na parazity porobili a tak)..ale to s cikulkou asi nesúvisí..no a vlastne môj problém je, že zase to má začervenané, chyttá sa tam hlavne večer, že auuu a to máme ešte aj zápal močových ciest:(( Na to berie antibiotiká. Proste stále máme "tam dole" nejaké problémy a ja už neviem, čo robiť. Prádlo prepieram ešte raz bez prášku, žehlím, po kakaní sa vždy riťka umýva, po cikaní už tiež.. Fakt neviem už ako sa tých problémov zbaviť. Neviete mi poradiť, pomôcť? nechcem jej to tam vkuse niečim mastiť a neviem, prečo tie problémy vkuse vznikajú...stále dokola, na chvíľu je lepšie a zase onedlho to isté:(

sophia111
autor
2. jan 2014

@skolara Ďakujem za odpoveď🙂 Neviem, či strava..snažíme sa stravfovať zdravo, sem tam jasné, že sa stane, že babka donesie kinderko alebo upečie koláčik, tak si trošku dá (kinderko ale ani nezje celé, len kúsoček, sama povie, že ju budú bolieť zúbky keď bude jesť sladkosti)..ale to len sem tam. Inak sladkosti vôbec neje. Papá biele jogurty, sladím medom, nie cuukrom, každý deň nejaké ovocie (zeleninku veľmi nechce surovú), papá polievky...no neviem čo by som v strave mala zmeniť:/

sophia111
autor
2. jan 2014

@mimake ďakujem🙂 Skúsim asi postupne niečo vysadiť zo stravy a uvidíme:/ po dobratí antibiotik ideme k nefrologičke, tak dúfam, že všetko bde ok..

sophia111
autor
2. jan 2014

@kveta prosím ťa..ja potrebujem rady k téme, k danému problému, kt. ma trápi. Tieto tvoje sprostosti nielen, že urážajú,ale mi ani nie sú nápomocné.

sophia111
autor
2. jan 2014

@livka299 no aj ja sa toho bojím, aby potom nemala nejaké problémy s otehotnením a pod:( bože, musí sa to nejak vyriešiť, veď to nie je normálne:(

sophia111
autor
2. jan 2014

@mirdzilka nepoužívame,ďakujem🙂

sophia111
autor
2. jan 2014

@sea23 hemoroidy treba liečiť? ci nejakou upravou stravy? lebo má to tam také trošku zdurené, mne sa zdá, že by to mohli byť hem.,ale Dr.sa k tomu nevyjadril, tak neviem...a ďakujem🙂

sophia111
autor
2. jan 2014

@svano testy na parazity nám robili zo stolice a vraj žiadne nemá:/

lliillii
2. jan 2014

@sophia111 My riešime tiež to isté. Teraz má malá tri aj štvrť roka. Začervenanie a stípanie riešime v podstate už asi rok a pol. Robili nám rozbor stolice. Tam nám povedala lekárka že to síce nemá čisté, ale nemá tam nič také neobvyklé, čo by sa muselo riešiť liekmi. Odporučila nám probiotiká. Na tomto rozbore sme boli priebežne už tri krát, vždy s tými istými výsledkami. Máme totiž problém aj so zácpou. Ďalej sme boli u gynekologičky, kde jej robili výter. Tam chytila úplnú histériu a dúfam že v najbližšiej dobe tam nebudeme musieť ísť. Tá gynekologička nebola zrovna príjemná, takže by som hľadala inú. Tam nám dali dva druhy mastičiek na preliečenie. Boli antibiotické, brali sa 7 dní. Zabrali úžasne, ale po týždni sa to vrátilo. Volala som na gynekológiu a tam mi povedali že ich mám znova použiť. Použili sme ich v troch cykloch a potom sa to upravilo. Začali sme dlhodobo užívať probiotiká. Snažíme sa viac piť a každý deň večer sprcha. Takto to funguje. Ak vynecháme sprchu jeden deň, ako napríklad predvčerom, tak je zle. Malá si včera na prechádzke čupla a sťažovala sa že ju tam štípe a doma pozriem a zase celá červená. No katastrofa.

kveta
2. jan 2014

@sophia111 Tieto moje "sprostosti" ako volas priznaky sexualneho zneuzivania deti mozu pomoct inym maminkam, ktore tu maju taky zdravotny problem ako Ty.

7katka
2. jan 2014

vypada to ,ze ma dysmikrobiu, posilnit imunitu, ako je len mozne vylucit vsetko sladke, udeniny, vsade,kde je drozdie, nam zabrali probiotika lactoseven- je to vlastne synbiotikum, caje na imunitu- pecenove+ nechtikovy, lieci zapaly hrubého creva a likviduje i virusy, no ak namastit tak skus NIvea SOS, celkom zabera
nizoral tabletky by tiez pomohli a kozie mlieko, lebo je zasadite a ked kravske, tak priamo nadojene, bez upravy

jerry
2. jan 2014

tiež sme si prešli podobnými problémami , probiotiká to naopak ešte zhoršili . U oboch dcér. Keď probiotiká tak jedine práva ovčia neposterizovaná bryndza. Tiež sme mastili, mastili a mastili, raz tým potom hentím, najlepšie sa osvedčil
sudokrém a repíkové sedacie kúpele. Repík je teda pán Liek. Ale vychádza mi z toho asi toto: deti z toho časom vyrastú..... 🙄 Staršia má 8 rokov a nejaký čas, ťuk-ťuk je už v pohode, mladšia 6 rokov ešte kedy tedy. Tak drží palce

sea23
2. jan 2014

@sophia111 treba sa spytat lekara,ale je na to mast....ja si davam na zadnu cast mast na hemoroidy a dopredu puder,ked mam problemy.... drzim palce,nech to poriesis cim skor..... 😉

sophia111
autor
2. jan 2014

@kveta Pisem o sprostostiach v suvislosti s nasou dcerou. Nejdem sa o tom viac bavit.

sophia111
autor
2. jan 2014

@lliillii no to akoby si pisalao nas, presne to iste. Problemy so zacpou, navsteva gynekologicky..tiez mame tu antibioticku mast na 7 dni. Tak neviem, ci ju mam zase nasadit alebo co. Fuu, tak dufam, ze sa z toho uplne odstanete co najskor, viem, aky to je problem..cloveku je az luto, ked sa tam mala zacne chytat, ze ju to stipe, lebo ani pomoct v tom momente nemozes:( Nakremikujes, ale hned to problem neriesi.. Potom si cela stastna, ze je to prec a o par dni opat. Katastrofa

silvialongo
2. jan 2014

Skúšali ste aj Vinohradskú mastičku z lekárne, je zarábaná v lekárni. Je výborná, používali sme od malinka, na zadoček a aj keď mala vpredu červené. Predpisuje sa, ale dá sa aj kúpiť.

maribell
2. jan 2014

baby klud @kveta nikde nenapisala ze vase deti su obtazovane vami ..kedze ma taketo skusenosti pracovne tak asi pracuje v takej oblasti a chcela len podotknut ze taketo veci sa jednoducho deju a su z toho take priznaky ..ja si nemyslim ze chcela niekomu zle ani nikoho urazit ze je pedofil ktory zneuziva vlasne deti .. ja si nemyslim ze to bolo odveci ..ked vie ze take priznaky byvaju zo sex. zneuzivania tak preco to sem nenapisat? ..mozno vas to uraza ale nejakej mamine to pomoze ... takze klud ..keby to pomohlo len jednej mamine tak to malo zmysel ..

majma
2. jan 2014

Dieťa by malo vypiť 100 ml/kg/24 deň,takže ak má 15 kg tak 1500 ml vody za deň.musíš ju prinútiť viac piť.

livka299
2. jan 2014

Baby ja si nepamätám, že by sme my v detstve mali také problémy ..... ☹ Začínam si uvedomovať aké je všetko prechemizované a nezdravé.... 😠

vevesh
2. jan 2014

@sophia111 ja mam u seba aj znamych odpozorovane, ze to zacervenanie sposobuju chipsy(staci aj jeden hryz!), vyprazane hranolky, sladkosti, prekyslene dzusiky resp. salaty + toaletny papier 😠 a vlhcene servitky.
co nas doktor neodporucuje, ze po kazdej potrebu umyvat tam dole (malo by sa len sem tam), lebo ze vraj to pokozku este viac vysusuje a zacervenanie sa velmi opakuje, a hlavne sedave kupele na to pomozu (harmancek, repik, dostat aj v lekarni specialne pripravky)

livka299
2. jan 2014

@kveta prečítala som si ten článok. Ale napr. ja som so svojou dcérkou a ako píše aj @sophia111 tiež boli u detskej gyn. a naša nemala problém ukázať pišulku doki a aj myslím že správanie k otcovi /u nás dokonca k nevlastnému/ by sa zmenilo....tu ide skôr o batoľa ktoré ešte nevie povedať čo ju trápi....
Ale hold, keď s tým pracuješ možno ťa to trápi čo prežívajú niektoré dievčatká, je jasné že prácu a pocity sa prenášajú domov a do osobného života. Ja tiež pracujem v oblasti, kde vidím často trpieť deti...je to ťažké

livka299
2. jan 2014

@vevesh ahoj, to časté umývanie vysušuje ale ide aj o pH že sa znehodnocuje

katarinka289
2. jan 2014

Nam pytiol vzdy zabral.Natierala som ju den a bolo po zacervenani...

luba28
2. jan 2014

@sophia111 baby aviril je vyborny,...len ho malo kde dostat,.... 🙂

kveta
2. jan 2014

@livka299 Ahoj, len vseobecna poznamka: cast zneuzivani byva robenych tak, ze dietatu je to prijemne a kedze nie je informovane, nevidi na tom nic zle, ze niekto mu sposobuje prijemne pocity. V takom pripade nema problem ukazat genitalie u doktora. A tymto fakt nenaznacujem, ze sa to u Vas deje..

sophia111
autor
2. jan 2014

@kveta ok, chápem...len sa to objavilo ako odpoveď na moju otázku, čo ma šokovalo. To vôbec neprichádza do úvahy v našom prípade a až mi je na zvracanie len si to predstavím..

sophia111
autor
2. jan 2014

Baby ďakujem za odpovede, jedlom to nebude, ako som už písala, nepijeme sladené nápoje, len vodu a sem tam čajík sladený medom. Cukor takmer žiaden, samozrejme sem tam od babky koláčik alebo čo, ale inak žiadne sladkosti sa u nás nejedia. Mastičky kadejaké sme mali,imazol, sudocrem, krémiky od Dr. a pod.,ale aj keď zabrali, vráti sa to a to ma znepokojuje..že čo je toho dôvodom. Umývame sa tam dole len vodou, žiadna chémia..ani sa nekúpeme, len sprchujeme. Tak neviem. Kúpele v repíku sa teraz bojím, keď má ten zápal, aby nesedela vo vode, neviem, či to je dobré. Nemáte skúsenosti so značkou Saloos a balzamom-bambucke maslo a rakytník? Nebolo by to dobré? Ja si to dávam na pleť a niekde raz niekto písal, že to dáva deťom aj na zadoček a pod..Teoreticky by to mohhlo byť ok, či?

bosoriak
2. jan 2014

@sophia111 Ahoj, necitala som vsetko, ale my tiez obcas mavame tento problem s oboma dcerami a pouzivam na to olivovy olej z lekarne na vatovom tampone na vycistenie (raz za par dni az tyzden), v pripade zacervenania a zaparenia davam na noc Canesten krem.
Pri starsej to raz boli mrle, ktore presli z konecnika do posvy. Mrle sa inak tiez prejavuju svrbenim konecnika, nepokojnym spankom, niekedy zadrziavanim stolice, takze mozno je to aj vas pripad. Je na to tabletka Vermox na lekarsky predpis, dava sa jednorazovo a potom o dva tyzdne od prvej. Ale to ti povie lekar, ci je to vas pripad.
Drzim palce.

hameeda
2. jan 2014

@sophia111 : ahoj nečítala som všetky odpovede takže môžno ti poradím čo ti niekto už radil, no u nás to jediné zabralo na 100%,vysaď všetky mastičky, krémi a podobne a skús ju dať do vani a pridať jodovy roztok, myslim že na SK sa to volá BETADENE alebo tak nejako, alebo ak by si niekde zohnala jodovu tinkturu tá je ešte lepšia, dostať ho v lekárni na voľný predaj, kúp ju každý deň, aspoň týždeň, u nás zabralo hneď o dva dni už bola viditeľná zmena, potom opakuj stále pri náznaku problému, u nás to zabralo, asi 5 krát sme v tom kúpali a potom už sa to nevrátilo

sophia111
autor
2. jan 2014

@hameeda dakujem krasne, mrknem sa na to🙂

sophia111
autor
2. jan 2014

@bosoriak dakujem za odpoved.-) parazity nam nedavno zo stolice zistovali, bola som si ista, ze ich dcerka ma, lebo inak som si to nevedela vysvetlit, ale nema.