Problémy s menštruáciou u 12 ročného dievčatka
@masenkamedvedova noto je nrmalny vek na dostanie menzesu. Ja som mala
skoro, mesiac po 11tich narodkach
@kasyra urcite by som nebola rada keby dcera mala taky problem, ani to nikomu neprajem, narazam skor na vysporiadavanie sa rodicov s dospievanim ich deti..: aj pre mna bude moj syn asi na vecne casy babatko ale o 12 rocnom by som sa vyjadrila uz inak; extra o menstruucej mladej zene... dievcatko to znie trochu smiesne, sory
@ebi88 tak poniektori mozno maju sex ale to je ina skupina .mládeže.ano predstavte si ,dovolim si tvrdit ze moja je stale len dievcatko!!poznam svoju dceru asi najlepsie.
@janinamojka treba skúšať tie bylinky priebežne, možno sa poradiť aj s nejakou liečiteľkou- bylinkárkou. Toto je dosť špecifické, ale alchemylka, myší chvost, či rôzne zmesy, určite neuškodia. Držím palce, tiež mám dcérku, tiež začala v 12 tich. Od začiatku ju nalievam čajikmi 🙂 Dopĺňame Mg, strazime pitný režim... Aj psychohygienu. Pred menzesom má pokojnejší režim, počas menzes u ju kľudne aj ospravedlním, aj keď nemá bolesti, nech si len tak poleží, poleňoší... Veľmi to pomáha na celý cyklus.
@montemotherone tiez ju nedavam do skoly,ani by nemohla v takom stave..len keby sa jej to skratilo,lebo ona nevieje prestat,aj tri tyzdne v kuse..a potom zas.zajtra idem zas volat na gyndu,kedze byvame dalej odtial,uvidime co dalej zas..ci nepojdeme na injekcie zas.
@ebi88 musim sa zastat autorky. Ano, dievcatko. Je to v jej ociach milovane dieta, drobucke a ma problemy, ktore casto nemaju ani dospele zeny. Chuda dieta. Dufam, ze jej coskoro lekari pomozu. Oslovenie dievcatko je na mieste. Sex v 12tich?? To je absurdne, nemoralne, protizakonne... pomoc.
@ebi88 trochu si mimo. Ja som mala menzes v 14-tich, prvý sex v 21 (slovom dvadsať jeden) a môj muž mi aj v 42 rokoch povie občas dievčatko 😜 ...ak si si nevšimla, jedna zúfalá milujúca mamina tu rieši iný problém 😒
@janinamojka
@katka0123
@pininka
@montemotherone tak ja son dostala menzes v 13 tich, pre svoju mamu som tiez bola a este aj dlho potom v intimite domova dievcatko a nie je to nic neprijemne sa pomojkat takto domas mamou... ale keby o mne vravela ako ondievcatku na verejnosti, bola by som sa ohradila a citila by som sa asi trapne, vyslovene by som poziadala, nech ma takto neoslovuje verejne a bola by somrada keby to respektovala... tolko len.
Btw @katka0123 ano je to chuda, hrat na city mi nemusis, problemy sonzdravim a este tohto razu su pre zenu narocne fyzicky aj psychicky.
Ja len vidim okolo seba ako mami maju deti stale za deti a potom sa cuduju, ze deti maju davno nedetske aktivity a nekomunikuju to s rodicmi, lebo vsak...” dievcatko, chlapcek..”
Pre každého rodiča zostane dieťa, navždy jeho dieťaťom a to aj v 40-ke.
Téma nie je o tom, ako oslovila svoje dieťa, matka, ktorá hľadá pomoc.
Ja by som skúsila hematologiu. Kamarátka mala tiež dlhú menštruáciu a zistili jej niečo pri vyšetrení krvy, z toho to mala. Nasadili jej liečbu a trochu sa to upravilo. Nie je v poriadku, že krváca tak dlho. Nemá kvôli tomu nízke železo? Moja dcéra bude mať 10 a už teraz sa bojím, čo ju čaká. Ja som to totiž dostala prvý krát, keď som mala čerstvých 10 rokov.
@fkata ano to je pravda, je to mimo temu, ale tak udrie to do oci, navyse toto damske forum uz od svojej podstaty nie je forum, kde by sa diskutovalo vylucne k teme, hejze.. a ano samozrejme kazde dieta bude pre rodicpv vzdy ich dietatom ale potom co, ma 60 rocna mama hovorit o 40 rocnej dcere tiez ako o dievcatku? Keby v 12 tich moja mama povedala pred mojimi rovesnikmi alebo inou verejnostou, ze dievcatko od hanby samprepadnem. Ja neutocim na mamu, len si myslim, ze trochu empatie s dospievajucimi pubertiakmi by neuskodilo. Mozno by aj menzes a potoaze s nim spojene niesla lepsie. Dievcatka predsa nemenstruuju, ale cesu barbiny... ci?
Napisala som sem ,lebo sama dcere pomoct neviem,chodime od lekara k lekarovi a, dufala som ze snad niektora by ste nieco vedela,mozno aj z vlastnej skusenosti.Je to ozaj hrozne vidiet vlastne dieta v takom stave,ked vam z vycerpania kolabuje na rukach.Pre tie ktore riesia moj vztah k dcere..nemam problem prijat jej dospievanie a mam s nou otvoreny vztah.No aj napriek tomu ze zacala menstruovat,stale sa hra aj s barbinami obcas 🙂 takze je to stále dievčatko..
@ebi88 pokial som si to zle vsimla,tak ma oprav,ale jej dcerka tu s nami nediskutuje. Sme tu povavsine vsetky mami,resp. tie co sa snzia byt mami a par oteckov. Nechapem ako ma tvoj prispevok pomoct autorke. Ty si svoju dceru volaj ako chces, a prave rodicia ako ty prispievaju k tomu, ze sa uz pomaly z 10 rocnych deti robia dospele deti a nedajboze ich nazvat detmi. Jej dcera nieje este ani teeneger, a ak su doma zvyknuti takto hovorit,tak neviem preco by to aj malej malo vadit. Aj ja som mala menzes od 12 tich ale to este neznamena ze som uz bola vyvinuta zena. A aj v tej sexualite je rozdiel, to ze par jedincov,na ktorych rodicia kaslu sa flakaju a maju sex, neznamena ze su take vsetky deti.
@ebi88 ja nehram na city. Vola sa to empatia. Co pozitivne ti prinasa, ked rypes do mamy toho dievcatka, za to ze vlastne dieta oslovila zdrobnelinou? Vytahujes sex v 12tich u "niektorych"...jasne, ze to ludi provokuje. Autorka tu hlada relevantny nazor, skusenosti inych. Tvoj prispevok je absolutne z cesty.
@janinamojka Určite s dcérou navštív hematológa, príp. viacerých gynekológov, čakať do "prvého pôrodu" je asi dosť neskoro 🙂 aj keď z mojej vlastnej skúsenosti to bolo tak, ako dievča som "pregrcala" prvé dva dni, mávala som veľké bolesti a silné krvácanie, po pôrode sa to zázračne upravilo a teraz mám "učebnicový" cyklus. A skúšala by som bylinky (aspoň na podporu), hlavne pravidelne alchemilku, ale ručne nazbieranú, nie z lekárne, je veľmi dobrá na takéto problémy. A tie komentáre o 12 ročnom "dievčatku" ignoruj, pre každú mamu je aj 20 ročná dcéra dievčatkom 😉
U nás zabrala alchemilka s citrónom. Varím dvere už deň pred menzesom a potom počas. Keď má silný deň tiež ju nechávam doma. Niekedy zvykla tiecť aj 10dni potom nedostala a tak všelijak. Do roka sa to upravilo. Stále máva veľmi silný a aj 8dni no našťastie bez bolesti.
@janinamojka nemám síce dcéru, mám syna, ale môj osobný názor je, že najhoršie je, keď do nej začnú lekári pchať lieky, veď jej úplne zničia organizmus a v tomto veku brať také lieky, to nie je sranda. Skús sa uberať smerom byliniek, alternatívnej medicíny, a hlavne treba zistiť príčinu a odstrániť ju. Toto naši lekári neradi robia, lebo pre nich je výhodnejšie predpisovať lieky aspoň pár rokov, čo tam po tom, že dievča môže mať v budúcnosti oveľa horšie problémy práve z liekov. Žiaľ, naše deti a vlastne aj naša generácia okolo tých 30 rokov, sa stravujeme hrozne, v jedle je kopec hormónov a práve toto robí nám a naším deťom problémy. Držím palce, aby ste to poriešili a nech je dcérka rýchlo v poriadku.
@ebi88 celkom nesúhlasím. Každé dievča dozrieva inak. Tým že dostane menštruáciu, neznamená že je automaticky ženou aj mentálne. Ja, ani moja dcéra sme to tak necítili. Naopak, keby o mne povedala mama pred známymi v tom veku že som žena, prepadnem sa od hanby. Vôbec som sa tak ešte necítila. Každý máme iné tempo. A na druhej strane, zakladateľka to pravdepodobne rieši mimo dcérku, takže jej to nespôsobí ujmu na psychike 😉
ja ked som bola v puberte, tak som to mala podobne, nakoniec mi zistili silnu chudokrvnost, celo to spolu suviselo, plus ka som bola strasne unavena, zadychana .. no cele zle, ked ma doniesli do nemocnice, rovno mi dali transfuzie :(
@janinamojka skús https://www.akupunktura.sk telefón na objednanie 0915582602 . Je to v Šamoríne, platí sa, ale urobia jej celkovú amnézu a ponúknu určite menej škodlivú terapiu 😉

12 rocne dievcatko? Ako nic v zlom ale menstruujuca slecna, poniektori mladi v tom veku uz aj sex maju, a nemyslim len asocialne skupiny a vy napisete dievcatko? :D