icon

Problémy s plynmi u štvormesačného dieťaťa

midoriraion
15. jan 2021

Ahojte, mala si doniesla z nemocnice klebsiellu baktériu na to nám dali atb tuším zinnat, brala 4 dni, zmizla, teraz má pseudomonas ale vraj keď nehnackuje a nevracia tak to nevadi. Od malička si prešla šialenými kolikami, ale neskutocnymi, všetky kvapky na trhu sme skúšali, masírovanie aj s pupikom, cvičenie , vanickovanie, feniklový a harmancekovy čaj jej robia tiež zle. O týždeň na 4m a stále má šialene problémy s plynmi , meta s ňou, prdne si , boli ju to, rozplače sa, nevie zaspať, alebo naopak sa na to budi, najmä nad ranom. Je plne kojená, ja už pomaly nič nejem, nepijem. Doktorka nám na to nič, že mame dať um, ktoré má menej laktozy atd ale mala odmieta um. Ja mám podozrenie aj tak že nieco iné to je . Nemáte skúsenosti ? Už som zúfalá, obdobie kedy by sme sa mali tešiť z dieťaťa a my sme už totálne zúfalí a vyčerpaní a mala preplace väčšinu dňa . Nič iné jej nie je. Všetko mala už dávno pred očkovaním, to sme absolvovali teraz pred pár dňami len. Sú to fakt plyny - prdy . Rurkujeme ju ked už je najhorsie(nie neprestaneme, nenechám si dieta rycat do nekonečna a nespať). Nie s tokom mlieka to nič nemá áno mám dosť mlieka. Laktacnu nevolám, už tri sa mi prestali ozývať lebo nevedeli čo to je a čo s tým . Prosím čítajte cely text s porozumením - všetky kvapky na trhu sme skúsili už , nepomáha nič.

ivangeline
15. jan 2021

Čakať. Modliť sa a čakať. Vyrastie z toho. Ako aj moja. A ako iné deti. Bohužiaľ, aj také deti su... 🤷 Doteraz má problémy s trávením a je citlivá na jedlo. Má 11m.

misickaa4
15. jan 2021

Ano, pisali ste, ze vsetky kvapky na trhu, viem ale aj tak sa spytam coliprev/colief ste skusali?

sterea
15. jan 2021

Skúšali ste si odsať mlieko a dať ho do flašky s protikolikovým cumlom? Možno by som to vaše mlieko skúsila dať odstáť aspoň 2-3 hodiny do chladničky a potom jej ho dať. Treba malej cvičiť s nožičkami, ale nie hneď po jedle. Skúšali ste ju ukladať na bruško?

janulla1
15. jan 2021

@misickaa4 nám napríklad tieto vôbec nepomohli, tiež sme skúšali rôzne a nakoniec spolu s cvičením a teplým vankusikom na bruško pomohli baby-calm, ale kľud prišiel až v 4 mesiaci, ale syn to trávenie ma stále citlivé

misickaa4
15. jan 2021

@janulla1 u kazdeho ine, nam baby calm zhorsil a len tieto pomohli

hailey1
15. jan 2021

@midoriraion my mame tiez klebsiellu, aku ju mala, ze az na antibiotika? My berieme probiotika - Probiofix baby imun a klopem, vobec ziadne problemy. Tie bakterie robia to, ze ju tak nafukuje...

midoriraion
autor
16. jan 2021

@misickaa4 áno oboje ...

midoriraion
autor
16. jan 2021

@sterea odsávať je pre mna umenie ... nejde mi to trápim sa s tým strašne dlho kým odsajem ... skusala som ručnú aj elektricku. Mlieka mám dosť ale lebo mala hltá pekne. Na brušku je nonstop skoro . Jasne že po jedle necvicime.

midoriraion
autor
16. jan 2021

@misickaa4 baby calm aj nám urobilo zle vseobecne fenikel aníz rasca mám dojem že robí horšie jej

midoriraion
autor
16. jan 2021

@hailey1 neviem akú kázali dávať atb . Probiotiká som napr skusila posledné dva dni biogaiu a je to 1000x horšie 😩

midoriraion
autor
16. jan 2021

@hailey1 a tu klebsielu už nemá už ma pseudomonas ale kým nehnackuje a nezvraca že nebudú do nej pchať ďalšie atb

loginexistuje
16. jan 2021

@midoriraion nahriaty vankusik z ceresnovych kostok a ak dojcite tak vy prisnu eleiminacnu dietu (niekedy vadi aj ked napr jete chlieb s korkou ) a pila by som feniklovy caj

hailey1
16. jan 2021

@midoriraion skus dat ten probiofix, vraj je velmi ucinny pri klebsielle, ale kup ten imun, tam je viac tych bacilov

midoriraion
autor
16. jan 2021

@hailey1 3x píšem klebsielu už nemá 🤦🏻‍♀️

midoriraion
autor
16. jan 2021

@loginexistuje dávali sme nahriate plienky, tepla voda vo vani na bruško aj s ňou pohybat v tej vode nech sa crievka hýbu. Nepomáhalo . Bez korky mozem ? Moja dieta je - zemiaky na vode , ryža, cestoviny , mäso na prirodno- rôzne, bez korenia , štipka soli, varená mrkva ale aj tu už som nedala si dlho, sunka, voda, medovkovy čaj , fenikel jej robil zle . Ryžový nápoj a jedna káva denne . Sem tam detská výživa jablkova. Vyvary .

sterea
16. jan 2021

Viem že s príkrmom u plne kojených detí by sa malo začať od ukončeného 6 mesiaca, u nekojených od ukončeného 4 mesiaca. Možno by som v tomto prípade skúsila pomaličky s príkrmami a materské mlieko postupne úplne vysadila. Ideálne by bolo keby sa vám podarilo aspoň pár dní jej nedávať nič v čom by bolo mlieko, ak by došlo k zlepšeniu stavu, vedeli by ste kde je problém. Neskôr by som materské mlieko nahradila mliečnymi výrobkami bezlaktózovými a umelým bezlaktózovým mliekom , môžete ho zapracovať do jedla ak ho nechce piť. Ako tekutinu na pitie jej môžete dať vodu z ryže, príp. čistú vodu.

sterea
16. jan 2021

Skúšalii ste ColiPrev? Sú to kvapky ktoré sa používajú pri intolerancii mlieka u bábätiek?

midoriraion
autor
16. jan 2021

@sterea písala som všetky kvapky na trhu 🙂 asi budeme musieť skúšať tak ako píšete s tými prikrmami no bojím sa že nebude mat záujem . A keby bol problém v laktoze tak ten coliprev / colief by mali pomôcť no nepomohli. Umelé nechce piť áno ani z lyžičky ani striekacka vypluva

3nikus30
16. jan 2021

@midoriraion esenciálne oleje nechceš skúsiť? 😉

janulla1
16. jan 2021

A klasiku razkovy čajík ste skúšali? Najstarsiemu nezabralo nič, a boli sme na návšteve u prababky, ta povarila v dojčenskej vode pár celých raziek, scedili sme a také jemne teplé po lyzickach trochu vypiť, potom bol na tigrika a uľavilo sa mu 🙂 a ináč keď ste všetko poskusali a nič nepomáha skúsila by som gastro, drzim palce, aby už bolo dobre

jullietka
16. jan 2021

@midoriraion nic len vydrzat. My mame to iste,syncek ma 3 mesiace. Place nonstop cez den,ale to neni plac to je vreskot na cely dom,tiez ziadne kvapky nezaberaju,ked vyrurkujeme pomoze na 10 min. Sice ma reflux,ale ma speci mlieko na to aj sirup,vobec nevracia a ani sa mu stavy nerobia. Pomaha iba mojkanie,nosenie .... A vonku v kociku. Dcerka starsia 2,5 rocna mala to iste....ale ten cas si velmi nepamatam dokedy to mala kedze som bola ako zombik 😁😁 vylucene vsetky alergie,intolerancie,bacily....vytery vsetko ok. Vecer som stastna ked zaspi a rano vstavam s bolestou brucha kolko zas bude plakat ☹

midoriraion
autor
16. jan 2021

@janulla1 rascovy myslite ? Nevieme do nej dostať pomaly nič. Na gastro chodíme . Tam zistili baktérie . Čaj skúsim zas aj keď naposledy keď dostala hocičo z kombinácie rasca aníz fenikel bolo zle aj ja keď to pijem

janulla1
17. jan 2021

@midoriraion ano myslim rascovy, no moj tiez aniz ani fenikel vobec nemohol, ale tento obycajny stary recept pomohol aspon na tie plyny a makke brusko, ved to,ze do kojenych deti nieco dostat, len po trosicku na lyzicke