Prsia 14 ročnej a genetika
Dobrý deň, chcela som sa opýtať ako je to s prsiami a genetikou.Mám 14 rokov, 165 cm a 72 kg ale ale prsia(veľkosť podprsenky) iba 80A, budú ešte aspon trochu väčšie? Moja mama má veľkosť podprsenky 80C, jej sestra tiež B-C babka tiež tak s ocovej strany ženy tiež nemajú malé ani príliš veľké poprsie. Sú prsia dané geneticky? Môžem niečo spraviť aby boli pevnejšie a väčšie? Viem že rastú cca. do 25ky takže mam ešte zo 10 rokov ale myslíte že z nich budú aspon Béčka? Pripadne vaše skúsenosti...viem že Vám to bude pripadať hlúpe ale dúfam že sa nájdu medzi vami aj také čo mi poradia, určite aj Vás to v puberte trápilo, ďakujem
@kvietok173 😂 no ja si pamatam aj kamaratku co bola uplne nestastna lebo podprdu envedela kupit taku malu, nakoniec nejake gelove prisli 🙂 ale tak kazdy sme nejaky. A podla mna celkova postava je dolezitejsia ako obrovske prsia. CO by som ja dala za male..
Ja som mala spoluziacky na zakladke a v 5. rocniku dve uz museli nosit podprsenku take mali velke prsia . Ja prva podprda v 8. aj to som nepotrebovala a aj teraz na doma nenosim lebo nemusim a som rada ked po praci davam dole.
@simca06022011 jasne. Ale napr obe babky som mala buchticky a jedna mala a jedna nemala . Vacsina zien ked priberie tak priberie aj do prs ale poznam zienku chudunku a prsia velke ale aj jej mamka. Takze si myslim ze je to dedicne ale urcite to obplyvnuje aj zivotny styl. Ci ma nadvahu alebo opacne a co sportuje a podobne.
@kvietok173 jasne genetika určite!
Uprimne, a to ti nechcem spustit ziadnu poruchu stravovania, ale viac ako prsia Acka by ma zaujimala tvoja vaha. Ja som zena po 2 porodoch, mam o 10 cm viac a len o 1 kg viac. V tvojom veku to rozhodne nie je zdrave a nie je to ani o zagulateni v puberte. Velkost prs pre zivot ie je dolezita, ale spravne stravovacie navyky ano.
@amelie2017 a co s tým mám robiť? Športujem, chodím na krúžky, behať, turistiky... Pribrala som v karanténe 10 kg a od vtedy to dole nešlo
Jasné že áno, v 14 som bola ako lata 😆 70-75 A 😁
@joesvk áno asi od 11
@tianna a teraz?
Ja som veľmi schudla, pri 172 mám okolo 53-55 kg a to mám 80B 🙂 ale keď som vážila cca toľko čo ty šlo to pomaly na 85C 🙂
@kvietok173 jaj samozrejme, žena kt prsia nemá do nich ani nepriberie. Ale teda ja zase si myslím ze cvicenie skor dokáže trichu zdvihnut hrudnik ako pribratie, okolo mna väčšina žien priberie ruky stehna zadok brucho a prsia nic. Aj tu slečna ma dosť vysoku vahu a prsia menšie. Aj ked ja by som este nemyslela na to, že toto je jej konečná veľkosť. Mne sa prsia zvacsili na strednej urcite.
Ja napr. som velmi utrpela po porode a to som dojcit ani nevedela. Uz len prilozit dieta bolo priam nemožné, prsia sa mi nafukli ako balony a potom po pár týždňoch splasli a bolo po tvaroch 😁 zbytočne mam velke prsia ked su to take gajdy (ale aj horšie by mohlo byt) 😂 vivat podprsenky, posklada sa do nich co ostalo a hotovo 😂 teda ako si pisala velke prsia nie su znakom "úspešného dojčenia"
Prosim ta, na Slovensku ste nemali poriadnu karantenu, stale ste mohli chodit na prechadzky v prirode, sportovat vonku. My sme mali ozajstny zakaz vychadzania 6 tyzdnov, vsade len s dokladom, potom sme mohli chodit dalsie 2 tyzdne von len rano 2 hod a vecer 2 hod maximalne kilometer od domu a s muzom sme obaja schudli, ja 8kg, manzel 15.
14 rocne dievca nepriberie len tak 10 za par tyzdnov.
@amelie2017 ale ja som naozaj tých 10kg pribrala za cca. pol roka co som ozaj v karanténe bola vy píšete ze sa to nedá ale ja som to naozaj tak mala
Keďže menzes už máš dlho, tak pravdepodobne sa ti už veľmi nezvačšia...
A neskôr vekom možno o jedno číslo. Ale ver, že hneď by som s tebou menila. Aj mnohé iné, ako ti to tu mnohé napísali.
@simca06022011 Ja si pamatam v porodnici jedna mamina mala velke prsia a dvorce skoro ako moje prsia cele a chudak babatko sa nevedelo chytit.
Prsia končia rast dva až päť rokov po prvej menštruácii, je to individuálne -tak hovorí odborná literatúra. Mne prvá prišla v dvanástich a ešte v druhom ročníku na strednej som bola plochá ako doska. Končila som ju s košíkmi C pri 171cm/53kg. Takže nič nie je stratené, kľudne ti ešte dorásť môžu. A áno, jedným z faktorov, ktoré majú vplyv na veľkosť je aj genetika.
@anjelicek26 hore nie, ale po dvoch odkojených deťoch ⬇️⬇️
Moja mamina ta má veľké prsia ja mám menšie a moja mladšia sestra nemá ani 15 a má omnoho väčšie ako ja ale netrápi ma to som aka som a vlastné som aj rada pretože keď som bola pribrata mala som 90kilo 17tich rokoch boli veľké však tuk šiel všade a mne sa nedalo spať mne strašne zavádzali teraz keď mám cca 60kg a prsia už zmizli 🤣 som nesmierne šťastná ja by som nechcela veľké prsia ani za boha stačilo mi 🤣🤣
Život nie je fér bohužiaľ. Niekomu príroda dopraje niekomu nie. Je ťažké naučiť sa akceptovať niečo čo človeku vyslovene bráni v šťastiu ale tak co uz.. Aspoň sme zdravé
@sszuzu8 rozpravas to akoby velke prsia boli dar 😁😁😁. To je uhol pohladu. Ja som spokojna ze nemam velke a po 4 detoch nemam vytahane prsia.

@sono2 👍... Bud rada. Tie poporodne c/d by mohli plandat na bruchu a to by sa ti fakt nepacilo. Podla mna su krajsie mensie prsia.