Psoriáza u 9 ročného chlapca. Poradíte?

lulape
16. jún 2014

Potrebujem poradiť, môjmu synovi diagnostikovali psoriázu, na biopsiu ide o 2 týždne, ale je to pravdepodobné. Má vyrážky po celom tele, natieram ho, ale zhoršuje sa to. Máte niekto skúsenosti, rady? Ďakujem.

stefka33
16. jún 2014

Jedna z vecí čo môžeš zatiaľ pre neho urobiť je kúpiť na umývanie mydlo s bahnom z mrtveho mora Kawar. Ďalej bahno z mrtveho mora sa predáva vo veľkých tubách s tým ho každý deň ponatieraj nechaj 10 minút uschnúť a osprchovať. Slané kúpele sú tiež veľmi nápomocné. Soľ do kúpeľa tiež z mrtveho mora kúp. Aj keď by to nebola psorka, ale nejaký ekzem tak to pomôže. Prvé zlepšenia je vidno do týždňa až dvoch. Na leto by bolo dobré zobrať ho niekam k moru.

mircalla
16. jún 2014

Moj otec to mal a uplne mu to zmizlo, pomohol mi holtov krem a detsky olej, ziaden z tych drahych pripravkov. Uz par rokov je bez toho,drzim palce

naturonline
17. jún 2014

držím palce a hlavne - žiadnu kozmetiku, ktorá by mohla dráždiť. treba pokožku aj natierať, ale všetko bez konzervantov. skúste pozrieť aj u nás prípravky na hypersenzibilnú pokožku - možno pomôžu....

rolandik
10. júl 2014

So psorkou určite vyskúšaj kúpele Smrdáky. Nárok máte na pobyt každý rok.

nutrimas
31. aug 2014

Priznaky psoriazy pomaha zmiernit konopny alebo nimbovy olej, alebo prirodne pripravky s ich obsahom. Velmi dobre ucinky sa dosahuju pri vnutornom uzivani bodliakoveho oleja, ktr. ma velmi silne cistiace ucinky na pecen, ktr. zaroven posilnuje.
Do pozornosti by sme Vam dali ozvlast nimbovu kozmeticku radu, ktr. je urcena pre ludi trpiacich ekzemami, pri psoriaze, vitiligu, akne, bradaviciach, aftach atd. Najdete na nasom eshope.

vulka
31. aug 2014

Aj ja by som odporúčala Smrdáky. A zvlastnej skúsenosti možem povedať, že pri strese sa prejavy zhoršujú, keď som v kľude aj pokožka je celkom dobrá. Inak nič z tých super prírodných drahých prípravkov nefunguje.

lianne7
31. aug 2014

psoriaza ma hlavne vnutornu príčinu,treba vylúčiť niektore potraviny a pit caj na prečistenie krvi a pecen.veľmi dobrá je knizkaod Marie Treben,najdes aj na internete a precitat presný návod ako na psoriazu.masticky len utlmuju priznaky na kozi.

monikavalentinka
31. aug 2014

Mam tuto chorobu roky,kozmetika prejavy len zmiernuje,dolezita je ocista zvnutra a dieta:potrebne info najdete v knihe maride trebenovej zdravie z bozej lekarne-je i na internete.radi cajovu zmes,kupele a obmedzeniabvvstrave.nezahalajte s podchytenim.drzim palce.

emilia25
31. aug 2014

No moj muz to ma tiez mrtve more mu nepomohlo kedze tam pracoval 4roky v izraeli ale chodi koznej a ta mu dala super masticky a tie mu naozaj krasne pomahaju a tiez to vyzera u nas tak ze to po nom zdedil aj stredny syn ale ten to ma len take malinke bodecky na zadku nikde inde to nema ani ho to nesvrbi nic a tiez mu to aj mizne potom sa objavi zas nejaka bodka ale zatial to so synom neriesim ale uz budem musiet.inac tie kupele muzovi hovorila aj kozna staci 3krat do roka u koznej a ma narok na kupele.

eveline111
2. feb 2023

@lulape dobrý chcem sa vás spýtať aj keď táto téma už je stará ako ste natom zmizla synovi psoriáza ?máme to isté má 10 rokov vysev po celom tele raz to akoby sa zlepšilo potom akoby zhoršilo a tak dookola

eveline111
2. feb 2023

@lulape ďakujem budem rada ak mi odpoviete

lulape
autor
27. feb 2023

@eveline111 zdravím, synovi po biopsii diagnostikovali parapsoriázu. Dostal nejaké hormóny a krémy. Vôbec sa mu to nezlepšilo, pribral veľmi, skúšali sme aj vnútornú očistu a nič.. a tak som mu prestala dávať úplne všetko. Vyradila som lieky, krémy a úplne mu to samo zmizlo. Teraz bude mať 18 a doteraz sa mu to nevrátilo.