icon

Rady na koliky - vysypané telíčko

31. okt 2021

Ahojte som prvomamicka, doma mam 3 tyzdnoveho chlapceka , trapime sa s kolikami, mate nejake rady ako to prezit vsetko? A do toho dnes rano sme sa zobudili a cely je vysypany… jedla som lososa, zemiaky na pyre, zavaranu cviklu a aj vajicko- urcite to je z jedla.. posielala som fotku doktorke a ona hned ze na pohotovost s tym, ale pytam sa ze co mu tam urobia? Pichnu nejaku kortikoidnu inekciu alebo daju kortikoidny cipok a to ja nepotrebujem do neho pchat nejake somariny.. poradte co robit

simsalabim
31. okt 2021

Ist na pohotovost 🤷‍♀️ Co ine chces pocut. Posiela ta tam skusena pediatricka.

hennyinnsbruck
31. okt 2021

Tak nedaj donho pchat nejake somariny ostan doma a Uvidis co sa stane…. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

ivangeline
31. okt 2021

A ku kolikam...dojcit alebo davat flasu,kedy chce a nonstop v nosici...a ked je najhorsie..rurka.. Obcas pomoze pobuchat po boku ci masaz...ale stale treba mysliet na to,ze nie hned po jedle..

autor
31. okt 2021

@ivangeline a ked sa mi zlosti na bradavke, ja vidim ze chce papat, dam mu ale cisto je nervny mocuje sa s rukami cisto ma az bije dakedy a s hlavickou zlava doprava, musim mu nukat tu bradavku do ust, niekedy papa pekne a inokedy takto ..

ibajaanikiny
31. okt 2021

Mojej pomohli probiotika Biogaia,Balonix med proti kolikam,masirovat brusko,pouzit rektalnu ruru…

lucjja
31. okt 2021

ak pediatricka povedala pohotovost, tak rovna ciara pohotovost... o takychyo veciach ani netreba rozmyslat predsa ☺️ co sa tyka kolik - nam pomaha pravidelne uzivanie espumisan + biogaia, nosime v satke ked boli brusko a puci sa, cvicime s nozickami - to su vsetko take prevencie a koliky sa nam vyhybaju 🤗 ak bolo fakt zle (to bolo raz) - pouzili sme rektalnu rurku a pomohla hned... drzim palce

qwer2019
31. okt 2021

Physiomanna baby. Zaručene najlepší doplnok na koliky. Stojí 22€, aspoň tak stál pred rokom. Ja som sa s mojím malým trápila cez 2 mesiace. Cviky, masaze, prísne dodržiavanie mojej stravy, koliprev sme užívali. A nič. Až toto nám zabralo.

anjelicek26
31. okt 2021

Moj mal laktozovu intoleranciu, jemu vadilo aj materske mlieko. Chodte na tu pohotovost a potom nech vas pediatricka vypise na gastro. Za mna koliky "len tak" su kravina, proste vzdy to ma dovod...

nttnnt
31. okt 2021

doktorka nepozna novorodenecke akne?? neverim ze sa vyhadzal alergicky z toho co si jedla.....moj maly vyzeral jak jedna velka krupica taky bol vyhadzany babatko sa stale cisti po porode miesto kortikoidov radsej behni do dm kup ovseny kupel pre babatka a mlieko na atopicku pokozku od biodermy to nam pekne zabralo...moze byt vysypany kludne aj 3 tyzdne a nespravis s tym nic..

ivangeline
31. okt 2021

Brusko citi a napr nemoze sa vykakat ci prdnut...Pripadne by chcel silnejsi tok mlieka ale to prave preto.. Striedas prsniky? Ja mam teraz 2m. Uz tretie. A stale je to to iste..len dieta inac reaguje. :D Prvy bol kludas. Druha vrestala. Tento treti aspon jasne ukazuje,co chce a ak nedostane,zaplace.

autor
31. okt 2021

@ivangeline striedam prsniky ano, ja len mechcem aby bol
Hladny, a ked sa tak zlosti tak ho dam prec z prsnika a skusam druhy hned a ked tiez nechce tak nedavam mu uz , a nechcem aby bol hladny ale ked sa tak zlosti tak neviem co mam robit uz

pericolosa
31. okt 2021

s vysypom treba urcite pohotovost a cos a tyka kolik tak ta nepotesim, mam 3 synov z toho dvaja katastrofslne koliky do 4 mesiaca. Vyskusali sme uz asi vsetko a nieco zmiernilo koliky no nikdy to nebolo ok. Vyskusaj kvapky balonix med nam pomahalo iba to z tych vsetkych kvapiek na bolesti bruska a kombinovali sme to este s probiotikami infants dophilus. Skusali sme aj cokiprev nejaky ten mesiac ale zda sa mi ze to nemalo vplyv. Velmi dobre na nich vplyvalo nahrievanie bruska. stale ked som ich mala na rukach tak som nahrialanv mikrovlnke taky vankusik na zihrievanie a to som im prikladalantaknjemne teple. Taktiez pomoze ked si nebudu na rukch striedat babky a ini ludia, a budete mat doma klud, bez navstev a zbytocnych podnetov. My mame totiz to velmi citlive deti a videla som ze to bola tiez jedna z veci co to zhorsuje. Potom ak savas vigantol tak ten zmen za Dvit alebo nejaky iny vit D. Iba tak sa to da prezit. Viem o com hovorim mala som to 2x a bolo to dost brutalne. Vela sil, nezufaj!Ja som si este potom uz zo zufalstva nasadila dietu ziadne mlieko, cukor a nic nafukovacie co tiez malo podiel na bolesti bruska. Taktiez som zabudla ze pomaha este kupel v teplej vode aby malo babatko ponorene brusko.

ivangeline
31. okt 2021

Mozno mu treba aj grgnut. Aj to moze byt. Mad nejaky postup? My sa dojcime kazde 2 az 3h. Vstane.Kresielko.Prebalit.Rozpravam sa s nim.Ked nedobre tak sa dojcime.Grgame.Spime.45min spi.Zas uspavam v nosici.Zas spi 45.A niekedy zas.A potom opakujem,ked je hore..ze kresielko,prebalit....

kacena4
31. okt 2021

dufam ze si sla na tu pohotovost... predstav si ze sa ti vysype aj zvnutra opuchne mu hrdlo a zadusi sa... ale ty do neho nechces nic pchat... ach jaj nechapem niektorych ludi. radsej ublizis dietatu, len aby nebral nic nezdrave ☹

autor
1. nov 2021

Na pohotovosti sme neboli lebo sme mali ine problemy s kolikami a nie to behat pre ten vysyp za lekarmi kde im to je ajtak jedno a pichli by hocico , a dnes zazrak nic ani naznak toho vYsypu