Rady na posilnenie detskej imunity
Ahojte viem že si dieťa tým musí prejsť atď.. ale čo sa vám možno osvedčilo ?
My preplachujeme nos a arko dávam.
Imunoglukan som davala. A tiez von za každého počasia. Preplachovanie nosa sa mi nezdá ako prevencia ok.
@anonym_autor
každý deň sme vonku - aj keď je veterno a nie moc pekne
a od mala malinkateho sme s deťmi lietali, chodili na miesta, kde by aj mohli čo to pochytať, chodili so mnou po uradoch, autobusoch, vlakoch plných ľudí , do kutikov detských, po nákupoch do nákupných centier, jednoducho fakt , že všade
@anonym_autor vonku sme stále. Ale môže vyznieť smiešne, ale nám pomáha actimel každé ráno.
- Neoglukan + Devit, prip. Vit.C., Zinok
- pravidelny pobyt na cerstvom vzduchu
- kvalitna strava
- dostatocny spanok
Ako zdravy zaklad uplne staci, vyse ta mna nic netreba.
A, samozrejme, ockovanie.
@anonym_autor nemusí si tým prejsť každé dieťa, veľa robí genetika. Čo môžeš urobiť ty, je síce otrepané, ale účinné - pestrá strava, veľa zeleniny a ovocia, minimum sladkostí, neprekurovať v byte, neobliekať príliš. deti sú v pohybe, najmä vonku sa dokážu rýchlo spotiť. A hodiny a hodiny vonku, výborné je dieťa aj otužovať plávaním od útleho detstva. Nikdy som nedávala žiadne vitamíny a výživové doplnky z lekárne, ale kyslú kapustu pomerne často.
@anonym_autor nemusí si tým prejsť každé dieťa, veľa robí genetika. Čo môžeš urobiť ty, je síce otrepané, ale účinné - pestrá strava, veľa zeleniny a ovocia, minimum sladkostí, neprekurovať v byte, neobliekať príliš. deti sú v pohybe, najmä vonku sa dokážu rýchlo spotiť. A hodiny a hodiny vonku, výborné je dieťa aj otužovať plávaním od útleho detstva. Nikdy som nedávala žiadne vitamíny a výživové doplnky z lekárne, ale kyslú kapustu pomerne často.
@anonym_975c38 no ked pises to obliekanie veru mala býva vacsinou viac oblečená ako kamosky. Nehovorím, že v lete ma bundu ale asi uberiem z obliekania...
Strava a pohyb, v strave sú všetky živiny čo potrebujeme, netreba žiadne doplnky len ich naučiť normálne jesť. Ja som napr. s dcérou žiadne sopliky nemavala, žiadne že týždeň v škôlke týždeň doma. Ale odkedy sa začala stravovať "ako ostatní" (vieme si domyslieť),jedine normálne jedlo má doma večeru aj to nie vždy, tak je chorá permanentne celú zimu cca od 13-14 rokov.
@anonym_975c38 no ked pises to obliekanie veru mala býva vacsinou viac oblečená ako kamosky. Nehovorím, že v lete ma bundu ale asi uberiem z obliekania...
@anonym_autor je to dôležitejšie, ako si myslíš. Radšej jej vždy daj viac tenkých vrstiev. aby bolo čo vyzliecť, alebo obliecť, ako jednu hrubú bundu. Spotí sa, keď pobehuje, potom zostane stáť, ofúkne ju a je problém. My sme mali naozaj studený odchov 🙂, v spálni, v detskej v noci pod 20 stupňov, v ostatných izbách maximálne 22. Často sa mi stalo, že ma okole upozorňovalo, že mám dieťa slabo oblečené. Ja som dbala na obuv, žiadne členkové ponožky a plátené tenisky s tenkou podrážkou v takomto počasí, ak fúkalo, zakryté ušká tenkou čiapkou, ale ináč ľahké oblečenie. Nepoznala som kašle, sople v škôlke, jedno jediné ochorenie, plus kiahne za celú dochádzku. Viem, že to neplatí na 100%, je to vidieť u súrodencov, kde je jedno odolnejšie, ako druhé, ale určite tým nič nepokazíš. Držím palce

@anonym_autor osvedcilo sa nam nedrzat deti ako v bavlnke, chodili so mnou von v kazdom pocasi (neratam extremny dazd), dalej naucit deti obliect sa, samostatne si dat spravne ciapku, sal… ucitelky nemozu obliekat 20 deti, deti to musia zvladnut same a tak, aby neprechladli. A este… jest vsetko, ziadne ze len kuracie nugetky a spagety so syrom.. to dieta potrebuje pestru stravu. Vsetko sa da predat, ked sa chce. Spenatova polievka moze byt Schrekova a hned chuti inak… a este mi napada naparovanie, ked uz sa vludil nejaky soplik… ano, aj skolkari vedeli ako na to… spolu sme sup pod uterakom dychali bylinky v horucej vode. Toto je take ze na odolnost… samozrejme neexistuje univerzalny recept, niektorymi chorobami si proste deti prejdu…