icon

Rady pre rodičov detí s poruchou pozornosti a hyperaktivitou

mracik
6. sep 2006

Ahojte maminky, viem, že väčšinou máte ešte len malé batoliatka, ale predsa,
je tu niekto kto má dieťatko so syndrómom poruchy pozornosti a hyperaktivitou, prípadne dyslektika, dysgrafika a pod? Alebo týmto syndrómom trpí?
Môj hyperaktívny syn práve začal chodiť do školy a aj keď je to len nultý ročník, mám teda riadny strach ako to zvládbne on a aj jeho učiteľka...

Strana
z75
ppz
11. feb 2021

@barb1 dobry den, citam vase prispevky, aj ked je to uz dost davno. Mam doma take iste dieta, v septembri ide do skoly, uplne nesustredeny, teraz sme druhy mesiac doma a je to cim dalej tym horsie. Chxela by son vas poprosit konkretne na homeopata kontakt, kde ste boli vy. Bola by som vam vdacna, ak by to iba kusok pomohlo.

zvedavamt
11. jún 2021

Zdravím.
Mojej dcere diagnistikoval psychiater v 16r ADHD a bipolarnu poruchu,okrem iného predtym.uziva uz druhy rok antidepresiva a lieky na spanie. Po novych silnejsich zhorsenie stavu,ale ma pokracovat s vyssou dávkou. Pribrala 17kg. Teraz jej predpísal Concerta 18 ,ale pribalovy letak dlhy 1 meter nas odradil.Sice jej to kardiolig odobril,aj pri jej srdcovej vade,ale tie vedľajšie účinky su hrozné.
Ma niekto s tym liekom skúseností u detí? Vraj ich väčšinou znášajú dobre a vysledky su hneď.
Ale tiež tvdia,ze antidepresiva su v pohode.
Inak dcera bola v triede plnej hyperaktivnych deti,kde to neriešili,lebo deti boli nadane.maly kolektív (max 12)
A individuálny prístup aj ucebny plán najprv pomohli,ale o to ťažší bol pre vsetky deti prestup do obyčajnej triedy na strednej skole.

nikkas
15. jan 2022

@strociatka ahoj prpsim ta ako to neskor dopadlo s tymi prejavmi u tvojej?my mame rovnake prejavy ako sinpisala ty..aj s tym vonku atd..upravilo sa to u vas casom?alebo co na to pomahalo?dik

nikolka0000
8. nov 2022

@andrea1407 dobry den vam prajem... Dostali ste uz vyjadrenie? Toto iste mame aj my moja dcerka ma to iste. Aj ja si chcem dat poziadat o opatrovatelsky pripevok

normalna75
25. jan 2023

@mracik ako sa mám tu zapojiť do diskusie mám dieťa s poruchou pozornosti asktovoty

nikolka0000
27. feb 2023

@nikolka0000 podali ste si uz?

domika225
13. sep 2023

@tamarka ahoj, môžem sa opýtať? Je to už takto ďaleko lepšie? Máme podobný problém s hyperaktivitou

margaretka
19. máj 2025
@zvedavamt

Zdravím.
Mojej dcere diagnistikoval psychiater v 16r ADHD a bipolarnu poruchu,okrem iného predtym.uziva uz druhy rok antidepresiva a lieky na spanie. Po novych silnejsich zhorsenie stavu,ale ma pokracovat s vyssou dávkou. Pribrala 17kg. Teraz jej predpísal Concerta 18 ,ale pribalovy letak dlhy 1 meter nas odradil.Sice jej to kardiolig odobril,aj pri jej srdcovej vade,ale tie vedľajšie účinky su hrozné.
Ma niekto s tym liekom skúseností u detí? Vraj ich väčšinou znášajú dobre a vysledky su hneď.
Ale tiež tvdia,ze antidepresiva su v pohode.
Inak dcera bola v triede plnej hyperaktivnych deti,kde to neriešili,lebo deti boli nadane.maly kolektív (max 12)
A individuálny prístup aj ucebny plán najprv pomohli,ale o to ťažší bol pre vsetky deti prestup do obyčajnej triedy na strednej skole.

@zvedavamt ako ste zvladli situaciu ? Uzival lieky? Ako zabrali? Ako casom a vekom?

margaretka
19. máj 2025

Uzivali niekto vasi chlapci concertu? Mali toporenie penisu? Toho sa desim dost predstava ze v skole ma s tym problem a vsimne si to niekto, ke vo veku 9r a deti uz riesia sexualne temy nech ho nevyhlasia za uchyla...

zvedavamt
21. máj 2025
@margaretka

@zvedavamt ako ste zvladli situaciu ? Uzival lieky? Ako zabrali? Ako casom a vekom?

@margaretka
Dcéra bola 3x za dr,že to užívať nechce kvôli vedľajším účinkom, no ukecal ju ,že do 2 dní uvidí v škole výborné výsledky, bude sa sústrediť...
Užívala Concertu týždeň, žiadne účinky sa neukazali a po vysadení mala 3 dní hrozne abstinenčné príznaky, mala chuť zomrieť.
Zmenili sme dr, no furt len tabletky, už nik nesledoval hmotnosť. Pribrala z 50kg na vyše 80kg. Lieky už rok neuživa žiadne, mala raz zlý stav,ktorý zvládla s oxizepamom. V škole individuálny učebný plán. Nátlak zvláda slabo,no musí sa to naučiť bez liekov,vie,že ma podporu v rodine a blízkych. Pomáha jej pravidelný pohyb. Kiežby ešte zmenila stravu, mekač nikomu neprospieva.

margaretka
21. máj 2025
@zvedavamt

@margaretka
Dcéra bola 3x za dr,že to užívať nechce kvôli vedľajším účinkom, no ukecal ju ,že do 2 dní uvidí v škole výborné výsledky, bude sa sústrediť...
Užívala Concertu týždeň, žiadne účinky sa neukazali a po vysadení mala 3 dní hrozne abstinenčné príznaky, mala chuť zomrieť.
Zmenili sme dr, no furt len tabletky, už nik nesledoval hmotnosť. Pribrala z 50kg na vyše 80kg. Lieky už rok neuživa žiadne, mala raz zlý stav,ktorý zvládla s oxizepamom. V škole individuálny učebný plán. Nátlak zvláda slabo,no musí sa to naučiť bez liekov,vie,že ma podporu v rodine a blízkych. Pomáha jej pravidelný pohyb. Kiežby ešte zmenila stravu, mekač nikomu neprospieva.

@zvedavamt boze to znie hrozne. Kolko rokov mala dcera ked zacala brat concentru?

margaretka
21. máj 2025
@normalna75

@mracik ako sa mám tu zapojiť do diskusie mám dieťa s poruchou pozornosti asktovoty

@normalna75 ako sa vam dari po rokoch? Co vam pomohlo ?

zvedavamt
21. máj 2025
@margaretka

@zvedavamt boze to znie hrozne. Kolko rokov mala dcera ked zacala brat concentru?

@margaretka 17r. Brala len 1 týždeň.
Dr sa chválil,že ju bežne predpisujú 6r deťom 😲
Pri vybere receptu v lekárni odomna pýtali občiansky preukaz, lebo kupujem opiaty. Choré toto cele.

margaretka
22. máj 2025
@zvedavamt

@margaretka 17r. Brala len 1 týždeň.
Dr sa chválil,že ju bežne predpisujú 6r deťom 😲
Pri vybere receptu v lekárni odomna pýtali občiansky preukaz, lebo kupujem opiaty. Choré toto cele.

@zvedavamt ano tiez som sa so sa vcera dozvedela ze to beru aj prvaci na ZS a maju velmi dobry ucinok, po tyzdni vidiet zmenu k lepsiemu v skole spravanie,sustredenie a aj doma lepsia spolupraca. Asi ak sadnu bez vedlajsich ucinkov je to fakt super. Nabrala som odvahu tiez ich nasadime. Nedaju sa vybrat na recept v hociktorej lekarni a ani objednat , len v nemocnicnych lekarnach, tak ako pises lebo je to opiat, koli zneuzovaniu lieciv .

zvedavamt
17. júl 2025
@margaretka

@zvedavamt ano tiez som sa so sa vcera dozvedela ze to beru aj prvaci na ZS a maju velmi dobry ucinok, po tyzdni vidiet zmenu k lepsiemu v skole spravanie,sustredenie a aj doma lepsia spolupraca. Asi ak sadnu bez vedlajsich ucinkov je to fakt super. Nabrala som odvahu tiez ich nasadime. Nedaju sa vybrat na recept v hociktorej lekarni a ani objednat , len v nemocnicnych lekarnach, tak ako pises lebo je to opiat, koli zneuzovaniu lieciv .

@margaretka spravila som si kurz kraniosakralnej terapie a dcéra sa cíti lepšie. Bola tam aj mamka od autist dieťatka,že mu to tiež pomáha. Odporúčam vyskúšať.

Strana
z75