Ranné nevoľnosti u dieťaťa: Poradíte, čo robiť?
Dobrý deň.
V poslednom čase mám problém s 8 ročným chlapcom, je to hlavne ráno pri príprave a odchode do školy.
Dieťa odmieta raňajkovať, sťažuje sa na bolesť bruška, pocit zvracanie, je nervózny.
Pritom do školy chodí rád, v škole nie je s ním ani sám nemá problém.
Už si neviem rady.
Poraďte.
ja som ako decko tiez rano neranajkovala, pricom sestra sa jednoducho musela najest-ona by odpadla, zatial co ja by som sa cestou povracala. takze som sa najedla potom neskor v skole. Skusaj mu rano dat len caj /mlieko s grankom alebo co mu chuti a pribalit mu k desiate aj ranajky. ak by to nepomohlo ries skolu, druzinu
Nikto mu nerobi v skole zle? Ma kamaratov?
@tanacanova moja tiež ráno neje, napije sa mlieka, včera bol pokus zjesť banán a nezjedla ani polku a už ju naťahalo, takže ju nenútim! V škole zje celú desiatu, doma normálne obed
Keď tak, išla by som k dr na odbery
Ale moze mat problém v škole, družine a nechce ti povedať, navonok môže vyzerať všetko ok, aj z mojej dcéry po dlllllhej dobe vyšlo, že spolužiačka jej robí zle
@stanulienkat Nie
@lenka2710 Odbery sú ok. V škole už je fajn len tie rána.
@tanacanova u mňa ako malej to bola šikana.. trvalo 2 mesiace kým na to rodičia prišli.. bila ma spolužiačka ktorá sa tvárila ako moja kamarátka 🙄 a samozrejme sa k nej pridali aj ďalšie.. musela som zmeniť školu. Potom už všetko v poriadku.
@stanulienkat Kamarátov má. Nesťažuje sa, aby mu robili zle.
@tanacanova Nie
@alickapusinka cukor je ok
@tanacanova ja som mala slabe píznaky a po pol roku mi udrela silno.
@lenka2710 Ďakujem
@tanacanova ahoj presne toto iste riešime so synom taktiež 8 ročným...začalo to pár dní pred vianocami volala učiteľka, že je mu zle ale vtedy išlo viac detí domov tak som myslela, že nejaká viróza...celé vianocne prázdniny nič vôbec...nastúpil do školy a teraz posledné 2 týždne to je už masaker...každý druhý deň volá učiteľka, že máme pre neho prísť, že zvracia ale iba hlieny keďže neranajkuje....aj ráno doma ho už napína na zvracanie...brali mu výter je ok, na gastre sme boli tiež reflux vylúčený ale cakame ešte na krv...ale dr.hned povedala ak to nemal cez prázdniny a nemá to cez víkendy tak niečo sa deje v škole....stále sa ho pýtame ale vraj nič sa nedeje, nikto mu nerobí zle....iba sem tam jedna 4 tacka mi robi zle v druzine nakoniec povedal....rieslia som to včera s triednou aj družinarkou mali pohovor so synom aj tým dievčaťom....lenže teraz išiel do školy a znova ho doma napínalo...navrhla som triednej nech skúsi s ním porozprávať školská psychologička lebo takto sa nedá fungovať...trápi sa aj on aj my😔
@katinka110 Spravila ste dobre. Večer ľahnúť do postele s dieťaťom a rozprávať sa s ním. Ak má problém zo školy s niekým povie v slabej chvíľke a budete vedieť ma čom ste.
Prajem, aby to dopadlo dobre

to môže byť aj cukrovka mňe tak začal že pila som veľa a bolo mi strašne na vracanie mala som vysoky cukor.