icon

Rastúce znamienka u detí: Je to normálne?

katkamarcinova
7. feb 2025

Ahojte prosim Vas dcera ma na chrbte dva znamienka ako rastie rastu aj znamienka ma niekto deti ktore maju velke znamienka aa je to v poriadku ?

Strana
z2
pribinak
7. feb 2025

@katkamarcinova mala by si zobrať dcéru do znamienkovej poradne

mamamasama
7. feb 2025

Ak rastu úmerne s jej telom, tak nestresuj. Ak rastu rychlo, menia farbu, svrbia, su cierne a cervene, tak to netreba podcenit. Kolko rokov ma dcera? Skocte pre pokoj v dusi k dermatologicke.

nikpa
7. feb 2025

@katkamarcinova znamienka treba raz za čas prekontrolovať na kožnom. Ak si s nou ešte nebola, treba ísť. My nevieme ci sú jej znamienka v pohode, to nevie ani kožná, kým ich neskontroluje dermatoskopom.

deti95060810
7. feb 2025

maminka dávaš nám zbytočné otázky...aj pediater lepšie odpovie na tvoje otázky ako my tu v medicíne nevzdelané...

katkamarcinova
autor
7. feb 2025
katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@mamamasama a takto ma druhe

betulinka1
7. feb 2025

@katkamarcinova take znamienka treba dat prec.

katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@betulinka1 pojdeme určite dat preč dakujem

betulinka1
7. feb 2025

@katkamarcinova nemusis sa bat. Dcérka to citi nebude. Daju injekciu ako u zubara a nic nebude citit a ani vidiet, ked je to na chrbte. Chodte teraz v zime, lebo rana nemoze byt na slnku. Ja som bola u chirurga, objednala som sa na termin, vyberal mi dve naraz, take vytrcajuce. Pekne zašil, nevidieť ani jazvy. Automaticky posielal aj na patológiu.

liv1
7. feb 2025

@betulinka1 moj syn ma presne ako to vrchne, ani jeden kozny nepovedal, ze to treba dat prec

mamamasama
7. feb 2025

@katkamarcinova Nech sa na to pozrie doktorka dermaskopom, ale naozaj zbytocne nestresuj. Mam na tele viac ako 200 znamienok. Pravidelne kontrolujem. Aj take, ako ma tvoja dcerka a je to ok.

liv1
7. feb 2025

Autorka chodte na kozne. My chodime cela rodina raz rocne, aj deti

mamamasama
7. feb 2025

@betulinka1 Zdrave znamienka nie je potrebne odstraňovat. Zbytočná jazva a zásah do tela. Odstraňovať sa majú len podozrivé, ktoré sa posielajú na histológiu. Ak tvoje vybrali a poslali, tak boli pravdepodobne podozrivé.

katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@liv1 dakujem za ukludnenie a pojdem určite s nou a ma aj take velke lebo vsade citam ze nesmu byt viac ako 0.6 mm a ma 0.7 priemer som uz hotova z toho

katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@mamamasama dufam , že su v poriadku dceryne

personality
7. feb 2025

@betulinka1 ja mam zase jazvu 3x väčšiu ako objekt ktorý sa odstranoval....

mamamasama
7. feb 2025

@katkamarcinova Kľud. Bude to ok. Ak by aj boli podozrivé, tak sa vyberú a pošlú na histológiu, ale neprídu mi rizikové. Skontrolujte a budeš mať istotu 🙂

liv1
7. feb 2025

@katkamarcinova syn ma skoro 1,5 cm. Rastie umerne s telom. Fakt zbytocne nestresuj 😉

katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@liv1 a ma fakt taketo ? Lebo aj nuz ma ukludnuje ze je to v pohode len to druhe sa ni tiez nepozdava ze neni ohranicene ale ako keby este okolo mala daco ale pojdem urcite

katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@liv1 nemas prosim foto

liv1
7. feb 2025

@katkamarcinova nemam a sice sedi vedla mna, kedze videl tie znamienka v diskusii, nenecha ma to fotit 😁. Pocuj tie jeho znamienka odmalinka vyzerali strasne podozrivo. Hnede, v strede este hnedsie, nepravidelne, vystupene. Akoze fakt zle. Ty sa vobec nemusis obavat. Keby bolo treba tak vyberu, aby v dospelosti nenarobili galibu. Ale fakt nemas preco stresovat.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@liv1 no ma presne tak ako pppisujes a od malicka na fotke neni vidiet su vystupene nie hladke prave skoda ze nenecha ja som sa vystresovLa lebo jedna maminka dala fotku ze jej dcerke sa objavilo teraz a maju podozrenie tak mi je luto jak sa boji ta mamina ma ho take čierne ale verim ze tiez to nic neznamena a bude dobre aj u nej ale ty ako popisujes ma dcerka tak isto syn viac tych znamienok ?

katkamarcinova
autor
Autor odpoveď zmazal
liv1
7. feb 2025

@katkamarcinova doteraz mal len jedno a teraz ma par cm od neho jedno uplne nove

kittykat22
7. feb 2025

@katkamarcinova melanom sa tvori ked si clovek spali kozuch na pluzgiere. Ale tam kde ich dieta ma, by si mala natierat v lete 50.ku SFP. Ale z lekarne, nie z Lidlu.

katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@liv1 dcera ma tie dva a este jedno malinke pod tym mozem sa este spytat kolko rokov ma syn

liv1
7. feb 2025

@katkamarcinova bude mat 11

katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@kittykat22 vzdy som kupovala kvalitne opalovaky,možno raz za 11 rokov sa spalila ale tieto ma od malicka

katkamarcinova
autor
7. feb 2025

@liv1 presne ako moja tak pevne verim ze to budu v poriadku takze nema ho take hladke ma ho take troskymu vypukle ano ?

Strana
z2