Reakcia po MMR očkovaní

12. aug 2023

Ahojte, syn je dnes 17ty deň po prvej dávke MMR, vyhodili sa mu na nožičke dnes ráno takéto vyrážky. Predtým mu vôbec nič nebolo, len cca na 11-12ty deň mal jemne zvýšenú teplotu. Nechová sa nijak zvláštne, teplotu už nemá, len dnes akoby z ničoho nič som si všimla toto. Uz som nás objednala ku MUDr, na pondelok, ak by sa to zhoršilo, no ale dovtedy, neviete mi povedať, ci je toto bežná reakcia na MMR očkovanie? Alebo mali ste aj vy takéto niečo? Potnicky to určite niesu, ani kusance od hmyzu, je to proste vyrážka, vycnievajuca nad kožu. Dakujem

anjelicek26
12. aug 2023

Len lokalne na nohe a ten vysyp sa nepodoba ani na vysyp ruzienky, ani na vysyp osypok, nie to mumps... no ja ti neviem, pondelok to ukaz pediatricke... samozrejme, ze reakcia moze byt, ale ten vysyp byva po celom tele a nie takto lokalne...

matkahelka
12. aug 2023

@anjelicek26 a kde v pribalovom letaku je uvedene, ze vysyp byva po celom tele?
autorka- v nasej kosickej skupine mala mamicka dietatko, ktore malo po hexe uplne rovnaky vysyp na oboch nohach a pediatricka potvrdila, ze je to z vakciny.

anjelicek26
12. aug 2023

@matkahelka ale toto dieta nedostalo hexu a rovnako netvrdim, ze to s vakciny nemoze byt... ale 17 dni a typovo uplne iny vysyp, jednoducho nesedi a moze byt aj uplne nieco ineho a nemala by to zavrhnut, ze "ockovanie" a pritom dieta inu chorobu... musia ist k lekarovi v pondelok.

matkahelka
12. aug 2023

@anjelicek26 ty si napisala, ze vysyp byva po celom tele. pytam sa, kde v pribalovom letaku to je uvedene. pretoze mne pediatricka po KAZDOM ockovani zdoraznovala, ze beznou reakciou je zvysena teplota, nechut do jedla, spavost, nervozita a VYSYP NA NEJAKEJ CASTI TELA. nikdy nikde som necitala to, co tvrdis ty, ze vysyp BYVA po celom tele.

autor
12. aug 2023

Bolo to MMR očkovanie.. A pripisujem to skutočne ku očkovaniu naozaj, lebo nič iné to podľa mňa nieje, stravu sme nemenili, papa stále to isté, s ničím neexperimentoval. Práci prach mame stále ten istý, agresívne čistiace prostriedky nepoužívam, no takéto veci to proste nemohli byť. Stále sme doma, necestujeme nikam, s inými deťmi sa nestykame. Ja a manžel sme zdraví, nič nám nieje..

anjelicek26
12. aug 2023

@matkahelka oh lord... vysyp len na nohe jednoducho nesedi ani do spektra osypok ani ruzienky... nemam nervy, cas, chut...riesit co je v letaku... keby maju specifikovat kazdy jeden chlp tak je to 50 stranova kniha... viem, co tu za tie roky davali za fotky ako reakcie po ockovani, je to dost siroke spektrum, nikdy to nebolo len lokalne a len na nohe...trup, tvar, alebo cele telo, ale nie toto, vyrazky ani typovo nesedia... ale na toto maju lekara, pekny vecer.

kluska
12. aug 2023

mama najlepsie vie co je s jej dietatom

taktotedanie
13. aug 2023

Molusky?

marianarem
13. aug 2023

U nas ten vysyp po MMR vyzeral.takto, okrem toho jedneho akoby flaku. Tie cervene vyrazky boli take a bolo to len v oblasti hrudnika a trochu okolo, nie na celom tele. Len 17 dni sa mi zda uz trochu moc. My sme to mali tak na 8-10. den.

lb1984
13. aug 2023

Moja mala sa mi po MMR po cca 10 dňoch komplet celá vychádzala zmizlo to samé.

autor
13. aug 2023

@marianarem ten fľak červený, to je hemangiom, ktorý sa mu už stráca, to je mimo tému 😊

autor
13. aug 2023

@lb1984 a vyzeralo to aj u nej takto prosím?

lb1984
13. aug 2023

Nepoviem na 100% ze rovnaké lebo fotoaparát skresluje ale mala podobne len viac ich mala. Pamätám si ze ma to vystrasilo. Aj teploty schytala okolo 38 len si nepamätám uz ci pred alebo po vysype

lb1984
13. aug 2023

Určite ich mala ale po celom tele ....

sasanka605
13. aug 2023

Maly mal po MMR vysyp ale vyzeral inak a bol na hornej polovici tela. Mal chrbát, krk a hrudník ak si dobre pamätám ale taky vysyp ako osýpky akurat bol trosku jemnejší, neulievam sa do fľakov.

mamamasama
13. aug 2023

@anjelicek26 nemas chut citat pribalove letaky vakcin a liekov? Wow. Snad na to raz nedoplatia tvoje deti. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

anjelicek26
13. aug 2023

@mamamasama zbytocne na mna utocis, snad vies citat medzi riadkami, ako som to myslela.🫣Letaky mam precitane, pisala som,ze Tam nespecifikuju kazdy typ vysypu a kazdu lokalitu, pretoze deti reaguju rozne,to by bol zoznam na xy stran. Pyta sa na skusenosti mamicka,toto je moja dlhorocna. Odporucanie pondelok lekar sa snad zhodneme.Moje dieta malo vaznu reakciu na ockovanie a Kollaps a sanitka a roky sme sa s toho hrabali,viem,co to moze narobit. Ale nebudem pisat na vysyp, co je lokalny a casovo nesuhlasi s ockovanim a aj uplne iny typ pisat,ze jasneee,to je s toho.. s vysokou pravdepodobnostou su to stipance..

tandrea2
5. sep 2023

Dobrý deň, chcela by som sa pridať k diskusii a poprosiť o názor. Dcérka bola očkovaná Mmr vakcinou pred 20timi dňami t.j. skoro 3 týždne. Dva dni dozadu mala teplotu 38,2 po podaní lieku sa jej znížila a viac nevystupila. A včera a dnes sa vysypala po celom tele hlavne končatiny a tvar . Myslite ze to je reakcie. Všade čítam inú dobu kedy môže prísť reakcia takže som s toho už jeleň. Každopádne budem volať zajtra doktorke.

taktotedanie
5. sep 2023

@tandrea2 podla mna tonemusi suvisiet, uz preslo viac dni od ockovania

tandrea2
5. sep 2023

@taktotedanie ešte mi to príde ako piata choroba. Šiestu už prekonala. No každopádne to zistíme až u doktora čo to je.

ariana_30
23. sep 2023

Aj moja mala ma vyrážky na celom tele po MMR očkovaní, akokeby mala osýpky...je to prirodzené...po očkovaní je to jeden z priznakov okrem teploty atd.
Netreba stresovať...kazde dieta inak reaguje a aj s inym casovym odstupom...mne bolo povedané, cca 2tyzdne po očkovaní