icon

Reflux u novorodenca

ada0207
26. mar 2016

Ahojte, mali ste niektorá problém s refluxom u novorodenca? ako ste to riešili ? ☹

ada0207
autor
28. mar 2016

@zorilka Ďakujem ti si milá !!! Ja sa modlím aby to prešlo a aby sme priberali pekne 🙂

katka1981
28. mar 2016

@ada0207, nasa mala velmi silny do 15. mesiaca nesmela pit ani vodu. Pila Nutrilon AR, od 10.tyzdna, lebo som musela prestat kojit kvoli sti. zlaze. Co nam pomohlo: kojenie nie z plnych prsnikov, kojenie, krmenie len v lahu, ziadne odgrgavanie, ziadne caje s feniklom, anizom a matou - zvysuju kyselinu, pomohol gastrotus, nebrat dieta na ruky po jedle, nehybat nim, musi mat zaludok v klude. Ked si grgla, hned vracala, pomohla lyzicka vody. Co najmenej placu, to tiez pomahalo.

kale13
28. mar 2016

nam zlepsilo reflux nasledovne ... bezlaktozove mlieko, vyvyseny madrac, naucili sme na cumel, taky gulaty, lebo iny vypadaval... to velmi pomohlo, ze tahala ten cumell, tak to neslo vsetko von, aj pol hod po krmeni lezal na mne 45stupnovej polohe, nesmel odgrgavat, lebo vtedy slo vsetko von...
neprezliekali sme vela, lebo sme davali podbradniky co mali plastovy spodok, a tie sme len vymienali, mal ich stale na sebe, lebo on aj hodinu po jedle vracal.. kocik som mala s polohovatelnou vanickou, tak to bol vzdy vyvyseny, ale aj tak som nemohla tlacit dole kopcom, vtedy som ho tahala za sebou...
velke stastie sme mali, ze nemal ziadne koliky ani plac kvoli tomu a normalne priberal... zlepsilo sa to ked zacal chodit, ani tuhe prikmy nepomohli, hoci kedy si odgrgol tak to slo von.. ako v 14m prestal pit mlieko, aj to pomohlo..ale aj teraz ako 3r ho ma, mi povie, ze voda mu ide do krku.. neplace, ale rychlo ide zapijat dalsou vodou.. sladke napoje ci caj ci sirup nepije, lebo to zhorsuju ale nastastie ich ani nema rad.. ani cukriky, keksiky, sladke, ci mastne jedla... ale miluje ciernu cokoladu a ta mu nerobi zle..

ada0207
autor
11. apr 2016

@katka1981 Ahoj ten Nutrilon AR je bezlaktozové mliečko? Ďakujem

ada0207
autor
11. apr 2016

@kale13 Bezlaktozové mliečko je napríklad ktoré? ĎAkujem ti 🙂

ada0207
autor
11. apr 2016

@mirkaaa80 Takto je to presne aj u nás... odrgávanie nepomôže, chudátko zaspí ale zobudí sa na bolesť bruška ... je to hrozné a aké mliečko ste papali?

katka1981
11. apr 2016

@ada0207, nie, antirefluxove. Ale zvazujem kupit ked bude druhe babatko brusko boliet Coliprev http://www.pilulka24.sk/coliprev-kvapky-15-ml?g...

katka1981
11. apr 2016

@ada0207, nema reflux? Nam na reflux pomohlo, kojenie v lahu, nesmu byt prsia plne, alebo krmenie v lahu, ziadne odgrgavanie a manipulovanie s babatkom po jedle co najdlhsie, lebo akonahle som ju dala odgrgnut, tak hned vracala a mala kyselinu a aj gastrotuss pmahal.

ada0207
autor
11. apr 2016

@katka1981 Má práveže má, no presne na toto som teraz prišla že nedávať ju odgrgnúť ... lebo mi vygrcne furt presne, dávam ju lažkať a sem tam ju potom nadvihnem ked sa mrví. Kojím ju ale rozmýšľam či by nebolo lepšie prejsť na také antirefluxné mliečko ... prsia práveže nemám veľmi plné ved to sa aj bojím či aj hladná nebude. Ten gastrotuss sú krvapky? a to si dávala kedy? po jedle či ako? Ďakujem !!!

ada0207
autor
11. apr 2016

@katka1981 A ešte ako si zbadala že mala kyselinu? to možno aj táto má ...chudatko

katka1981
11. apr 2016

@ada0207, lebo strasne plakala, pomohol gastrotuss, na gastre mi na pohotovosti dr. povedala, ze place elbo ju boli zaludok a ma kyselinu z toho mlieka co jej vybieha. Aj lyzicka vody znizi kyselinu, nasa viac nemohla, lebo by grcala. Gastrotuss je sirup, davala som po kazdom kojeni, alebo kreni. My sme presli na Nutrilon AR lebo som musela prestat kojit kvoli liekom na srdce a stit. zlazu.

mirkaaa80
11. apr 2016

@ada0207 my sme sa len kojili, zo začiatku než som vedela že sa dostatočne nakojil som mu ešte davala bebu ar, aj sme jh mali doma keby náhodou, ale teda to dkkrmovanie sme riešili iba možno 3-4 týždne, potom už som vedela že mu moje mlieko stačí. Nejaká maminka tu pisala, že je na to aj nejaký liek, ale si napamatem názov. Ja teraz spätné banujem, že som to viac neriesila a verila som pediatrovi lebo maly sa teda poriadne vytrápil a spokj snim aj ja s mužom, nastavil sa mi dlhodobo na 20min spánok, stale bol nespokojný a umrncany a samozrejme sa nám naucil na nosenie na rukach a na zvýšenú pozornosť. A to mu zostalo doteraz, uz bude mať 6 😉.

luba41
11. apr 2016

@ada0207 nestresuj zbytočne, grckajú takmer všetky deti..určte neprechádzať na UM, netreba ani zhustovadlá a pod..len vydržať..prečítaj https://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastr...
kup si šatku a dieťa nos,dojči aj v šatke, dojčiť po ležiačky aj v noci mať dieťa pri sebe, nedávaj odgrgávať..ak dojčíš po sediačky-dať odrgnuť až ked sa dieťa vypýta samé..ak nemá rado kočík, tak nedávať...prejde to samé najneskor okolo 5 mes..

kale13
11. apr 2016

@ada0207 ja som v zahranici, takze som mala na predpis take co bolo bezlaktozove a malo stiepenu aj bielkovinu kravskeho mlieka (BKM), ale aj na sk su bez laktozove alebo z nizkou laktozou aj na recept..
Nutrilon low lactose
https://produkty.nutriklub.sk/produkt/nutrilon-...

potom je Nutrilon Comfort tem ma stiepenu BKM ( mlieka co maju stiepenu BKM su trocha horke, co nie je az take zle, lebo moj maly teraz nie je velmi na sladke)
https://produkty.nutriklub.sk/produkt/nutrilon-...

Nutrilon AR nie je bezlkatozovy.

Teraz uz skoro kazdy vyrobca robi aj mlieka s nizkou laktozou.. tak pozri stranky vyrobocou.. problem je, ze v obchodoch ich moc nedrzia, neviem ako lekarne, ale asi treba objednat

potom neskorsie su cerstve kravske bezlaktozove :
https://www.modrykonik.sk/bezlaktozove-mlieko/

kale13
11. apr 2016

@luba41 dojcenie nemusi byt vzdy to naj pre dieta , v mojom pripade som mala vzdy len predne vodove mlieko co je plne laktozy, nikdy som nemala, ze naliate prsia, tak som ho aj prikrmovala um aj dojcila, a pokracovala som s dojcenim aj ked mal uz 4 tyz bez laktozove UM na predpis a bolo to ocividne ako vzdy po dojceni vsetko vyvratil.. vlastne on co vytiahol, ked uz blo dost na vracanie tak vyvratil a pokracoval tahat a zas vyvratil tu priesvitnu vodu co som mala.. 4 tyzdne som ho takto trapila, kym som si neprecitala co je vlastne v tom mojom materskom mlieku.. ale ako hovorim ja som male len predne, a ked som ho prestala prikladat aj tak som nemala plne prsia a same sa mi stratilo..

salome51
11. apr 2016

@ada0207 aj môj mal reflux a dosť silný. Všetko čo zjedol vyvrátil. Stále plakal a bol nervózny. Boli sme na gastre a prešli sme na Nutrilon AR. Predpisovala mi ho pediatrička a polovicu ceny preplácala poisťovňa do veku 1rok. Prestal zvracať a postupne sa to upravovalo vekom. Keď sme začali prikrmovať a keď sme už papali len tuhú stravu tak úplne ok. Treba tento stav riešiť aby sa dieťatko netrápilo keď sa nemusí.Môj Alexejko zvracal veľmi veľa. Ani nespočítam koľko krát som s ním letela domov lebo pozvracal celý kočík aj seba. Dôležité je aj polohovanie a kľudový režím po kŕmení. Držím palce😉

luba41
11. apr 2016

@kale13 mlieko je len jedno..materské..to čo si videla boli len Tvoje subjektívne pocity a to čo píšeš je len dôsledok nedostatku informáci o tom, ako dojčenie funguje a akým princípom sa tvorí mlieko v tele matky..preto aj si predčasne dojčenie ukončila..a samozrejme dojčenie a materské mlieko je pre dieťa naj.. a grckajú deti aj tie ktoré sú na UM.. aj na antirefluxnom

kale13
11. apr 2016

@luba41 😀 😀 😀

luba41
11. apr 2016

@kale13 😀 😀 😀 ja mám v dojčení prekákané troška viacej ako 4 týždne , mám viac ako 1 dieťa..téme dojčenia sa "venujem" niekolko rokov, takže viem o čom píšem.. asi tak..

luba41
11. apr 2016

oprava "preskákané".. je zbytočné riešiť niečo, čo dieťa nemá, hladať problem tam kde nie je a všetko riešiť nejakým umelým mliekom.. 😒

dilino
11. apr 2016

gastro lekarka odporučala aby som si kupila INFACOL to je špecialne pre kojencov skus v lekarňi to maju na voľny predaj my sme boli spokojny nieje to nič škodne ale pomaha to v lekarňi ti to vysvetli ako sa to davkuje a použiva.

ada0207
autor
14. apr 2016

Ženy dakujem veľmi ste mi pomohli názormi a hlavne ste ma povzbudili že raz to prejde .... Ďakujem !!!

petrarasto
14. apr 2016

👌

ada0207
autor
26. apr 2016

Pomohlo niekomu z vas to zahusťovadlo NUtriton? Ze dietatko prestalo grckat ... ?

rebekazpekla
Odpoveď bola odstránená
voleksi
28. apr 2016

Moj mal reflux aj zuzenu priedusnicu. Z Nutritonu aj z Nutritonu AR ho zapekalo,na gastroenterológii nám dali tbl.Famotidin a tie nám pomohli.

ada0207
autor
28. apr 2016

@voleksi a mozem sa opytat to ze mal zuzenu pried.ste nejak doma spozorovali?alebo len na gastre to zistili?a vela vam grckaval? Lebo sledujem moju ci to zacat riesit ale nie lebo neviem ked uz to vlastne je reflux .. dakujem 🙂

voleksi
28. apr 2016

Odmietal pit a nejako sa dusil.tu v nemocnici zo mna urobili hystericku mater ze maly je v poriadku,len ja sa neviem o neho postarat,tak sme isli do Kosic a tam to zistili. A strasne casto plakal,nevedeli sme z coho. Velmi sa vypinal,ohnuty bol ako luk.

ada0207
autor
28. apr 2016

@voleksi Ahá no to robí so mna doktorka tiež ... a práve preto si zisťujem info sama, lebo už sa jej bojím aj niečo opýtať lebo si myslí, že som presne "hysterická mamička" prvorodička... 😢 Agrckali ste často? a hlavne kedy??? Ďakujem

voleksi
28. apr 2016

On velmi negrckal,len tan plac strasny......ale je pravda,ze spat som ho davala na boku a s vankusom pod hlavickou.asi nepomozem,co?ale ked sme nevedeli,co je s malym,presli sme gastro,alergologiu,2x hospitalizaciu a potom ORL.