icon

Rekonvalescencia po operácii strabizmu

nikol1288
9. máj 2026

Ahojte dcera ma 4ty den od operacie strabizmu a mam jej davat kvapky a masticku do ociek. Je to ale problem lebo ked ju drzime tak s nami hrozne súpery. Keď jej otvárame nasilu očká nechceme jej ublížiť lebo v nemocnici jej ich tak nasilu otvárali že 4 sestry mali problem a potom mala aj modriny okolo oci co jej nasilu otvarali... ja jej dam do kutika a cakame lezime kym to stecie do oka aj kvapky aj masticka lebo ona sa rozpusti a stecie do oka ale neviem ci to takto stacii.. ako uz jej vysvetlit ze to treba dat do oka.. uz sme mali milion debat aj muzovi davame kvapky spolu aby videla ze to nic neni ale nijak to nepomaha. Ked jej dam masticku tak aj hodinu nechce otvorit oci a nie to este dat do otvoreneho... neviem co robit ci to takto staci alebo nejaku radu? uz bola aj v deke zabalena aj ruky sme drzali ale ten boj s ocami bol neskutocný. Nesli otvorit ani muzovi kedze jej nechceme ublizit

anonym_fec34a
9. máj 2026

@nikol1288 toto je neskutocne ťažké a skúste ju pochopiť ja zas chápem vás že musíte liečbu nejako dodržiavať. Vyzerá že ste skúsili všetko a nemôžete naozaj čarovať. Možno v spánku ? Ja som tak dávala nadvihla viečko čakála kým bude v tvrdom spánku ale.

taktotedanie
9. máj 2026

@nikol1288 za 3 dni asi 10 tvoj prispevok

Bohuzial potrebujete davat aj kvapky aj mast
Dolezite je kutik pritlacit vsetko jej vytecie von nosom a nic jej v oku neostane!
Musite vydrzat, dieta fixovat a podavat kvapky a mast tak ako vam bolo odporucane

nikol1288
autor
9. máj 2026
@anonym_fec34a

@nikol1288 toto je neskutocne ťažké a skúste ju pochopiť ja zas chápem vás že musíte liečbu nejako dodržiavať. Vyzerá že ste skúsili všetko a nemôžete naozaj čarovať. Možno v spánku ? Ja som tak dávala nadvihla viečko čakála kým bude v tvrdom spánku ale.

@anonym_fec34a nejde to s nou nijako ja neviem co mam robit uz som zufala

nikol1288
autor
9. máj 2026
@taktotedanie

@nikol1288 za 3 dni asi 10 tvoj prispevok

Bohuzial potrebujete davat aj kvapky aj mast
Dolezite je kutik pritlacit vsetko jej vytecie von nosom a nic jej v oku neostane!
Musite vydrzat, dieta fixovat a podavat kvapky a mast tak ako vam bolo odporucane

@taktotedanie prepacte ze Vas to obtazuje ale nemam sa na koho ineho obratit. Masticku ked jej aj dam, dam viac a potom sa snazim ponatahovat jej oci aby sa tam masticka dostala ... zial viac uz neni v mojich silach nejde to s nou ani nasilu

taktotedanie
9. máj 2026
@nikol1288

@taktotedanie prepacte ze Vas to obtazuje ale nemam sa na koho ineho obratit. Masticku ked jej aj dam, dam viac a potom sa snazim ponatahovat jej oci aby sa tam masticka dostala ... zial viac uz neni v mojich silach nejde to s nou ani nasilu

@nikol1288 musite, nieje ina cesta

anonym_84fd7b
9. máj 2026

@nikol1288 Booooože do deky, fixovať dieťa, nasilu otvárať oči toto sú bohužiaľ praktiky Kramárov ak vám očká robili tam sa nečuduj, že už má toho dosť. S 5 ročnou už vieš vyjednávať, sľubuj hory doly, nakúp maličkosti sponky, čelenky, omaľovánky,sladkosti, zmrzlinu.
Daj jej cieľ, už len toľkokrát dáme, pôjdeme na kontrolu a odtiaľ rovno do ZOO, alebo ihrisko, alebo kúpiť nové šatičky, bicykel čokoľvek. Vysvetľuj dokola ako jej pomáha masticka, každý deň jej očká pozri a vytešuj sa s ňou že má lepšie očká.

taktotedanie
9. máj 2026
@anonym_84fd7b

@nikol1288 Booooože do deky, fixovať dieťa, nasilu otvárať oči toto sú bohužiaľ praktiky Kramárov ak vám očká robili tam sa nečuduj, že už má toho dosť. S 5 ročnou už vieš vyjednávať, sľubuj hory doly, nakúp maličkosti sponky, čelenky, omaľovánky,sladkosti, zmrzlinu.
Daj jej cieľ, už len toľkokrát dáme, pôjdeme na kontrolu a odtiaľ rovno do ZOO, alebo ihrisko, alebo kúpiť nové šatičky, bicykel čokoľvek. Vysvetľuj dokola ako jej pomáha masticka, každý deň jej očká pozri a vytešuj sa s ňou že má lepšie očká.

@anonym_84fd7b tak to funguje s nespolupracujucim dietatom vsade

ariannazara
9. máj 2026

Ake kvapky, tie co som davala ja..ho strasne palili ale tak moj si da dohovorit 3 dni reval a potom uz dobre

anonym_cb277e
10. máj 2026

@nikol1288 Znehybnite ju a kvapnite nasilu. Keď sa bude brániť, tak ju zbite. Nie je čas riešiť blbosti, decko musí niekedy aj poslúchať. Predpokladám, že ste ten typ rodičov, či skáče ako decko píska, tak toto ju určite prekvapí a prestane sa brániť.

nikol1288
autor
10. máj 2026
@anonym_cb277e

@nikol1288 Znehybnite ju a kvapnite nasilu. Keď sa bude brániť, tak ju zbite. Nie je čas riešiť blbosti, decko musí niekedy aj poslúchať. Predpokladám, že ste ten typ rodičov, či skáče ako decko píska, tak toto ju určite prekvapí a prestane sa brániť.

@anonym_cb277e uz dostala.., nie raz.. aj hracky sme jej vyhodili... povedala spm ze pojdeme do nemocnice a tam ju chytia zas sestricky... a ked sme skusali nasilu do deky a zalahnut, muz jej drzal hlavu ja som sa jej snazila otvorit oci neslo to... proste ona tak silno zmurila ze jej ani za svet neslo otvorit oko... a naozaj silno som sa snazila... jednoducho nejde to s nou... vecer ked zaspi jej dam pekne dobnutra ale cez den do kutika a cakam kym sa to rozpusti

anonym_84fd7b
11. máj 2026
@anonym_cb277e

@anonym_cb277e Tak tebe treba zatlieskať!!! Nie deti, ale neschopných rodičov čo majú potrebu riešiť všetko bitkou by trebalo zbiť palicou po hlave. Určite to budete fungovať a bude mať veľký efekt keď bude plakať po podaní kvapiek všetko vyslzí von, treba začať rozmýšľať. Bez ohľadu na to, že tie kvapky nechce lebo je to nepríjemné, bolestivé dostane ešte duplu k tomu bitku. Skús si otvoriť oko a šupni si tam masť a kvapky aka to je paráda a ešte keď ma citlivé oči po zákroku.
Veď jej nedaj celý deň nič sladké a vždy pri podávaní kvapiek,ju volaj ideme dať čokoládu a reálne jej ju daj, Kinder vajce čokoľvek,šupni jej ju do ruky a len rýchlo dáme kvapky ešte. Stane sa dôležitá tá čokoláda, kvapky budú na druhom mieste.