Riešenie vpáčeného hrudníka u detí: Poradenstvo a cvičenia
Ahojte, maminky,
máte niektorá dieťa, ktoré má trochu vpáčený hrudník, čo sa s tým dá robiť, máte na to nejaké cviky?
ahojte prosím vás kedy je vek na operáciu vpaceneho hrudníka dcérka má jeden rok cvičiť ešte nemôže som rada že vie chodiť 🤦
@alex5896 idete to nakoniec nejako riešiť v tomto veku?
@kwetinka12 boli sme u neurológa čo chodíme na kontrolu povedal že má len asymetriu ze musíme počkať ako sa to vyvinie
@adda a ako to dopadlo
@palko_vladka ako to dopadlo po rokoch
@mmoni89 našli ste prosim
@elenka.k pozeram ze toto je ten druhy vyrobca vsak? Jeden bol ze Nemecko 600€ a uz si nepamatam ci Čina ci kto lacnejsia varianta tusim 300-400€ posuvate za naozaj skvelu cenu.Keby nemame ten nas doma tak uz vilam k dr a zistujem ci by sme ho mohli 😊
My mame tento
@palko_vladka Dobrý deň, z akej stránky ste to prosím vás objednávali, to je ten nemecký? Chcem ho objednať a neviem odkiaľ?
@palko_vladka Dobrý deň, z akej stránky ste to prosím vás objednávali, to je ten nemecký? Chcem ho objednať a neviem odkiaľ?
@sasaalexandra my máme zvon z Nemecka dievčenský typ, je ich viac typov. Adresa + kontakt:
Eckart Klobe
M 7, 9a-10
68161 Mannheim
Tel. + 49 621 13528
Fax. + 49 621 102755
@sasaalexandra my máme zvon z Nemecka dievčenský typ, je ich viac typov. Adresa + kontakt:
Eckart Klobe
M 7, 9a-10
68161 Mannheim
Tel. + 49 621 13528
Fax. + 49 621 102755
@sonelka ďakujem za info 👍🏽
@sasaalexandra dobrý deň, prepáčte že odpisujem neskôr, na MK nechodím už tak často. My sme mali šťastie a dostali sme ho zapožičaný v Martina. Syn bol ideálny adept vek/výška/ vpáčenina/ predispozícia atď....takže neviem odkiaľ je ale tuším na krabici je nalepka pozriem ci tam je uvedene viac info
Ahoj, v akom veku je vhodné vyšetrenie? A kde ísť najprv ? Nám to potvrdila fyzio aj detský chirurg v rámci iného problému.
Ahoj, v akom veku je vhodné vyšetrenie? A kde ísť najprv ? Nám to potvrdila fyzio aj detský chirurg v rámci iného problému.
@kwetinka12 My sme boli asi v 11 roku tuším,ale mozes úst aj skôr. Nám sa to prehlbovali, rýchlo vyrástol takže možno aj škoda že až ako 13 ročný dostal zvon.
Okrem toho máme kardio a pľúcne kontroly. Máte nejaké problémy mimo toho? Najprv riešiť ortopéda, ale samozrejme môžete ísť ďalej do Martina na konzultáciu a byt sledovaní.
Ahojte , tak ako sa darí? Syn sa teda rozhodol pre operáciu, tak sme objednaní - postupne - na tzv. pred operačné vyšetrenia - ale nie tie hlavné, ale - kožné, pôjdeme aj na očne ....., ale prvé čo sme objednaní / marec/ na ergospirometriu - záťažové testy, aby sa vylúčilo, či náhodou niečo iné mu nerobí tie problémy/ zadýchavanie, až vracanie po behu, závraty... /
Ale to bude dlhší proces, kým sa dostaneme k samotnej operácií.
Chcela som sa opýtať, je tu niekto kto už absolvoval operáciu? Prečo? Ak áno pre akú metódu ste sa rozhodli a či to pomohlo? Vďaka. Paaaa
Mojej kamošky malá (12r.) mala tiež vpadnutý hrudník od narodenia. A to dosť. Tiež hovorili, že cvičiť, nafukovať.......prd jej to pomohlo. Až sa nakoniec kamoška naštvala išli za nejakým lekárom na Kramáre ( v BA), dcére voperovali kovový plát akoby dlahu. Mala to pol roka a potom jej to vybrali. Hrudník má neporovnateľne lepší, by som povedala ako hociktoré iné dievča. Má jazvu pod prsiami, asi ako keď sa otlačia kostice na podprde, takže tú vidieť nebude a ešte asi 3cm zboku pŕs, čo bude tiež schované aj keď bude iba v plavkách. A hlavne malá už nemá komplexy z nosenia tričiek s výstrihom. Lebo keď mala ešte vpadnutý hrudník a začali jej rásť prsia, tak sa zdalo, že je ten hrudník ešte vpadnutejší, než v skutočnosti bol.
@lante toto isté absolvovala moja sestra keď mala 5 rokov...nebohý pán Dr. Siman jej voperoval dlahu cez hrudník a po pol roku alebo roku jej ju cez rebrá vybralli von... hrudník má oveľa lepší...cvičila potom aj bola na rehabilitáciach aj liečení...tak neviem.
@lante toto isté absolvovala moja sestra keď mala 5 rokov...nebohý pán Dr. Siman jej voperoval dlahu cez hrudník a po pol roku alebo roku jej ju cez rebrá vybralli von... hrudník má oveľa lepší...cvičila potom aj bola na rehabilitáciach aj liečení...tak neviem.
@sonicka19983 asi 15 rokov, nie 5.
@sonicka19983 asi 15 rokov, nie 5.
@ester286 určite nie...max prváčka mohla byť alebo ešte ani nechodila do školy...liečenie potom absolvovala už ako tretiačka max
Ahojte , tak ako sa darí? Syn sa teda rozhodol pre operáciu, tak sme objednaní - postupne - na tzv. pred operačné vyšetrenia - ale nie tie hlavné, ale - kožné, pôjdeme aj na očne ....., ale prvé čo sme objednaní / marec/ na ergospirometriu - záťažové testy, aby sa vylúčilo, či náhodou niečo iné mu nerobí tie problémy/ zadýchavanie, až vracanie po behu, závraty... /
Ale to bude dlhší proces, kým sa dostaneme k samotnej operácií.
Chcela som sa opýtať, je tu niekto kto už absolvoval operáciu? Prečo? Ak áno pre akú metódu ste sa rozhodli a či to pomohlo? Vďaka. Paaaa
@elenka.k Ahoj, kardio a pľúcne máte spravené, boli ste už? Prípadne ma napadlo ešte alergo. Má to len pri námahe tieto ťažkosti?
@ester286 určite nie...max prváčka mohla byť alebo ešte ani nechodila do školy...liečenie potom absolvovala už ako tretiačka max
@sonicka19983 fuuha, netušila som ze aj také malé deti sa operujú 😲.
My sme čakali , kým syn bude mať 15, aby mohol ísť na operáciu.
@luciella ahoj, áno má to iba pri námahe. Zatiaľ sme neboli este na vyšetreniach. Kardio čo sme boli dávnejšie, bolo ok.
@elenka.k Odporúčam ísť k dr. , nech syna vyšetria určite pľúcne a kardio znova. Skúste tu DFN ako som ti písala pred rokom. A aj ty budeš spokojnejšia že je všetko v poriadku. Držím palce.
Inakja mám pocit že sa nám to trocha upravilo a čo som začala dávať je D vitamín na kosti, lebo ho mal nedostatok keď mu brali v lete na alergo.

@elenka.k Je to Dr. Monika Mattová, čaká sa na termín aj 3 mesiace. Takže ak vybavis výmenný, kľudne sa objednajte. Naozaj precízne všetko pozerá, ja som sestrička a viem porovnať to s iným kardio.ked sme boli s dcérou.
Áno to plavanie je fajn. My čakáme na zvon a písali sme si ohladom toho vášho zvonu pred rokom už som si spomenula,. Syn vyrástol za rok 15 cm,takže menili veľkosť zvona v poradovníku,ale plávanie je fajn len škoda obmedzených možností u nás. Na dovolenke sme krásne rozdychali hrudník, to je úplne iné naozaj.