icon

Ročná dcérka bola v nemocnici v katastrofálnom stave

30. jún 2023

Maminky na koho sa mám obrátiť ak sme včera s partnerom išli pre dcerku do nemocnice 1r a našli sme ju v katastrofálnom stave? Mala 6 vpichov injekcii, po tom čo som sa opýtala službukonajúcej doktorky prečo to tak ma tak mi odvrkla, že sa nedala napichnúť žila tak skúšali kde sa dalo a zasmiala sa mi do tvare. Že ona nemôže sa to, že ma mala zle žily. Ostali sme hotoví. Prosím poradte mi.

sissy27
30. jún 2023

Este raz, co take katastrofalne urobili tvojmu dietatu okrem tych 6 vpichov (ktore nie su katastrofou a ani nicim nezvycajnym) ?

anavixy
30. jún 2023

To je katastrofalny stav? Nikto kto nenapichovak chore dieta netusi aky to moze byt problem a absolutne to nie je o tom, ci je personal skuseny atd. A garantujem kazdemu ze nikto sa nevyziva a netesi z toho ked musi akekolvek dieta pichat viackrat. Chapem, ze to vnimate citlivo, kto by to tak nevnimal, ale toto je uplne neobjektivne hodnotenie, mozes sa obratit na vedenie nemocnice aj na urad pre dohlad nad zdr. starostlivostou, ale bude to zbytocne..

jaskolka
30. jún 2023

Autorka, bola som viackrát so synom v nemocnici. Jedlo sa bud sa objednať, alebo môže ti ho niekto nosiť alebo si ho môžeš ísť kúpiť. No a vtedy je samozrejme dieťa pod dohľadom sestier.
Keď teda tam bola dcéra dlhšie, tak čo si teda myslela, že vydržíš bez jedla celý čas, aby si ju ani na minútu nenechala samu? Tak potom ti mal muž urobiť zásoby, a nosiť stravu. Keď tam bola len na jednu infuziu, či iba odber krvi, tak to nie je celý deň, že by si teda "omdlievala od hladu" a keď teda bol tam aj partner, čo mu bránilo ísť ti kúpiť vodu a bagetu?
Bohužiaľ, deťom aa často nedá hneď odobrať krv, či zaviesť kanyla, aj syn bol viackrát pichany, no a? Keď sa to musí urobiť, tak treba a hotovo. Doktorka možno mala inak komunikovat,no nevieme, aky bol aj váš prvotný štýl komunikácie.
Inak stále si nevysvetlila, odkiaľ sa tam odrazu nabral aj partner? To.si ho stretla v obchode? A šli ste po dceru? To je formulácia, akoby ste ju už šli vyzdvihnúť z hospitalizacie, nie ze si len na chvíľu si odbehla nakúpiť).

nikpa
30. jún 2023

@zuzinka888 tiež som bola v nemocnici so synom, jedla som čo mi priniesli, stravu som si tam hradila. A muz mi priniesol pre prípad aj do zásoby niečo aby som nemusela ani do buferu ísť. Jedine kde som bola, v sprche, keď malý spal a mal po všetkých vyšetreniach. Ja chápem, že žena nie je stroj ale keď idem od dieťaťa z nemocnice tak sa potom nečudujem...

zuzi0911
30. jún 2023

No neviem ,ale nezobrali by dieťa z izby zatiaľ čo si bola v obchode ci kde ...

zuzi0911
30. jún 2023

Dievčatá do budúcna...ja som mala vždy na izbe jedlo (croasanty,ci nejaké pečivo paštéta atď)chladnička na oddeleni je vzdy tak aj bagetu ,vodu ,slané sladké...a comics pochybil večer muž doniesol z prace ...aj obed,dala do chladničky zjedla neskôr...čiže naozaj nie je nutné si chodiť po jedlo ...v izbe priestor na to je ...

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
autor
30. jún 2023

@zuzi0911 ale zobrali, čo si myslíš, že si vymýšľam?

elisebah91
30. jún 2023

Viem že si v strese z nemocnice, v šoku ale ver že 6 vpichov je úplne nič. Ak pridas popis iného katastrofickeho zaobchádzania napíš, budeme uvažovať. Niektoré maminy mali ,,to šťastie,, byť v nemocnici a chorým dieťaťom, či na operácie, dlhodobé...toto určite nieje nič vážne len ťá to vydesilo. Môjmu pred rokom trčalo 6kablov z tela, mal 8mesiacov a bol na operácii obličky. Tri mu dávali potrebné veci, tri mu nepotrebné odvádzali...bolo to ťažšie, pozerať sa na to ale verím a viem (ako sestra ) že to bolo nevyhnutné a štandardný postup(predtým tiež neúspešne napichnutia) a nebola to katastrofa. Predychaj, nemocnica a ľudia v nej vám chcú pomôcť aj keď tomu nechápeš a nerozumieš. Nechcú vám uškodiť, robia to najlepšie čo vedia a ako vedia(teda podľa seba súdim teba-ja by som robila v daných podmienkach to naj čo by sa mi dalo pre pacientov, tz, že treba zobrať materiál krv teraz aby sa stihal výsledok a následne liecba...tak ,,dopicham,, kým tu krv nemám aby mal ten človek už večer podľa výsledku nasadenú správnu liečbu so správnym postupom)

lienka_anulienka
30. jún 2023

@autorka podľa mňa si celkom vymýšľaš, lebo ak je raz matka s dieťaťom prijatá tak je rovnako evidovaná ako pacient, čiže nemôže si len tak chodiť do obchodu, ak by sa jej niečo stalo niesla by za ňu zodpovednosť nemocnica takže naozaj netuším kde je taka nemocnica ktorá by toto tolerovala.

cookie29
30. jún 2023

@zuzi0911 to zalezi od nemocnice... a nie kazda hospitalizacia je planovana... my sme sli na pohotovost a rovno si nas tam aj nechali... rodina pobliz ziadna a muz bol na sluzobke... este raz, nikdy nevies, co sa moze stat.

mamkalentedkova
30. jún 2023

Tvoj príspevok a odpovede sú zmätočné ..bola si s ňou,ale išla si po ňu s priateľom ..bola si len v obchode a za ten čas ju katastrofálne dopichali a využili akurát moment ,keď si odbehla do obchodu ??? Celé je to nejaké divné .Keď som bola s dcérou v nemocnici bola som pri tom keď dcéru pichali,niekedy bohužiaľ aj na 4-6 krát ...
Katastrofálny stav som si predstavila dieťa hladné ,špinavé ,priviazané k postieľke s cumlom prilepeným v ústach ...

river_song
30. jún 2023

@lienka_anulienka ale samozrejme ze mozes odbehnut, ak si tam ako rodic.. aj ja som bola s dcerou hospitalizovana, nemala som tam ani stravu, na oddelenie zakaz navstev a vstupu, cize ani muz mi nemohol priniesť.. normalne som malú uspala a odbehla som si dole po donasku k vchodu..samozrejme o tom boli informovane sestricky, aby dohliadli za tu chvilku, keby nahodou sa prebrala.. tiez nam ale prizvukovali ze odbehnut len ked deti spia, pretoze nemali cas tam strážiť .. ale nechce sa mi verit, ze by pichali dietatu inkekcie alebo ho brali na vysetrenie ked tam nebola matka pritomna..

lienka_anulienka
30. jún 2023

@river_song ale do obchodu? Maximálne nemocničných bufet a maximálne 15 minút, naozaj sa mi nechce veriť ze by si sestričky vzali na svedomie matku a dieťa na dlhšie ako 15 minút...a ďalšia vec, návštevy už povolené, už nie je šialená covidova doba ... úplne si protireci autorka a naozaj to nevyzerá ze hovorí pravdu 😀

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
lienka_anulienka
30. jún 2023

@river_song a taktiež si nemyslím ze by lekári ci sestričky len čakali kedy matka vystrci päty a išli pichať dieťa...každé oddelenie ma svoj systém, ráno odbery potom vizita následne lieky alebo ďalšie odbery naordinovane na vizite a následne vyšetrenia...tiež si matky nemôžu lozit hore dole kedy chcú a na ako dlho chcú..a úplne posledná vec, keď je dieťa s matkou nikdy sa nič nerobí bez jej prítomnosti, vždy je informovaná co sa ide kedy robiť....čiže mne to naozaj príde ze autorka sa teraz snaží tváriť ako super matka ktorá nenechala dieťa samé..aj keď jej vyjadrenie dokazuje iné. ..

elisebah91
30. jún 2023

@zuzi0911 niekdy to tak robia, keď nepotrebujú mať na chodbe stepujuceho, nervózneho stresového rodiča čo každý chvíľu vchádza a vychádza do vyšetrovanie, čo Rusi svojimi slovami a poznámkami a každý plač jeho dieťaťa ho doslova ťahá vytrhnúť im ho z ruky...ale keď je raz daný odber tak pre niečo je a je nutné to urobiť. Treba sa postaviť druhú stranu a vidieť to odtiaľ. Dieťa tebe a nespolupracuje, meta sa a kope je to pochopiteľné je dieťa v nemocnici. Na chodbe rodič čo stále niečo, znervozbuje ťa. Znervózňuje tvoj cit pre to aby si našla dobru žilu. Máš ju, ides mini ihlou , už si v nej a niečo málo začalo tiecť, zrazu bum plesk dverami hlasný hovor na chodbe ...žila praskla ..jediná dobrá. Ideš ďalej, skúsis aj tu čo ti sľubuje malo krvi, pokračujes tak do 6. Skúsis lebo nemáš na výber, materiál musíš poslať do labaku, lebo doktora čo si to ordinoval a žiada to máš na oddelení len do 15:00+-..kým budú výsledky, kým sa so toho kukne...teraz, aaaa stresujúca maminka sa ide najesť...yes, konečne. Môžme

petronelag
30. jún 2023

@ruzovakobyla1 To som už aj ja mala také dopichané, lekári robia čo môžu a sú rodičia, ktorí nepoznajú ako sa lieči, ani aké majú na odbery termíny a takto sa zbytočne rozčuľujú.

simsalabim
30. jún 2023

Fiiiiha a ja som bola v nemocnici so 14 rocnou dcerou... nenechala by som ubolene vystrasene dieta same. A ked bolo treba, isli sme spolu do bufetu... ved to nie je vazenie.
A ty pises nejako divne - len si odbehla a zaroven ste ju prisli s priatelom vyzdvihnut? Naco si sla do obchodu, ked sme uz mali ist domov?

sissy27
30. jún 2023

@zuzi0911 hospitalizované dieťa je plne v starostlivosti nemocničného personálu, matka je tam len ako morálna podpora, takže v pohode môžu dieťa zobrať z izby bez ohľadu na to, či tam matka je alebo nie, nepotrebujú jej súhlas, aby mohli vykonať potrebné vyšetrenia.
Ale toto je celé také sci-fi, že neviem či sa mám smiať alebo plakať - doteraz sme sa nedozvedeli, v akom katastrofálnom stave dieťa našla, prišla ho vyzdvihnúť ale vlastne si len odskočila do obchodu, lebo odpadávala od hladu a musela ísť osobne a priateľ ju asi podopieral alebo čo... no andersen sa môže schovať...

cindy22
30. jún 2023

Súhlasím s ostatnými, sama robím v zdravotníctve a viem, že niekedy je ťažko nájsť žilu aj dospelému, nie ešte malému dieťaťu. Bohužiaľ.

zuzi0911
30. jún 2023

@sissy27 aha,lebo mne vždy prišli povedat bud dr,alebo sestra ,ze vtedy a vtedy sa bude robiť to a to ,keď som bola na wc q vrátila sa tak prisla za mnou ,že chceli ísť na sono ,ale čakali ja mňa atď..aj krv vždy sa ma pýtali ci chcem byt pri tom ...

zuzi0911
30. jún 2023

@cookie29 jasne,pozná tiež sme takto v nemoci skončili s deťmi vždy...no ale ja som mala muža so sebou čiže áno,je to iné...ja som to písala len skrz to,že sa to dá aj takto riesit, nie,že všetky trtaz povinné mat na izbe švédske stoly 😊

zuzi0911
30. jún 2023

@elisebah91 áno poznám...viem,že stačí máličko a je po žilke

gazpalm
30. jún 2023

Moj syn mal 3 ked bol hospitalizovany a napichli ho az na 7 my krat , skoro som odpadla ja 😒 vystrasene sestricky volali dr,nech to urobi ... ,urcite to robia velmi radi😒 ,doteraz a to ma 12 ma zle viditelne ,ked ide na preventivku min 3 krat ho pediatricka napichava

zuzi0911
30. jún 2023

Nepíšem, že si vymýšľas, len som sa nestretla s tým,že dieta zoberú bez toho ,aby matka o tom vedela a to som si odlezala s deťmi viac krát...ale tak asi jazda nemocnica to ma inak

nikha2809
30. jún 2023

@nikpa ono niekde sa to nedá.Ja som bola teraz s dcérou v NR, včera sme prišli a nebola možnosť zaplatiť si u nich stravu, ani lôžko, ani nadštandard 😂 takže prvú noc som spala na zemi na skladacom matraci, lebo jej dali len detskú posteľ, na druhý deň nám dali dospelácku, tak sme sa potlačili.Kazdopadne, to nič nemení na veci, že autorka preháňa, veď to sa bežne stane že sa žila nedá napichnut.

betulinka1
30. jún 2023

@gagik nie nepichaju pre zabavu ale sem tam sa ucia. Zazila som to, ked dr povedala, dajte vyskusam to ja. Dvakrat zle, potom som uz zakročila tak nakoniec aj tak zavolali sestru z jysky. Cize asi tak

jana_eyre_2
30. jún 2023

@lienka_anulienka mám neter, ktorej syn v nemocnici bohužiaľ defacto vyrastá, je tam s ním s malými prestávkami 3roky.. možno ju pár ľudí pozná aj z insta.. a samozrejme môže normálne chodiť do obchodu, normálne si za ubytovanie s dieťaťom platí, nie je tam vo väzení..

Btw k téme - bohužiaľ som už počula vseliake príbehy z detskej nemocnice, ale keďže sa to netýka mojich detí, nebudem o tom písať..

wiccawicca
30. jún 2023

Je mi ľúto, čo sa stalo ale stáva sa to s tými žilami aj moja dcéra máva problém, že keď jej treba zobrať krv u detskej doktorky a nedarilo sa to sestričke tak skúšala doktorka, ani ona nezobrala, nemohli nájsť žilu, tak nás veľakrát poslali na odbornú detskú do okresného mesta a tam sa to konečne podarilo na druhý tretí pokus, takže bola tiež rozpichaná a na alergológii sme ju tri držali a štvrtá brala krv, teraz je staršia, už si dá vysvetliť. Ale nechápem, prečo brali krv, keď bolo dieťa samé akurát tú chvíľu, to nemohli počkať na matku?