Ročná dcérka silno kašle, až sa pozvracala
Ahojte. Potrebujem radu ako pomoct mojej takmer ročnej dcérke. Od min.týždňa užíva atb lebo mala zapalene hrdielko. Na zelene sopliky dostala kvapky do nosa tie uz nema zelene ale ich množstvo vobec neklesa stale jej strasne tecu a zatekaju aj napriek odsavaniu. Včera a dnes tak strasne kaslala ze sa pozvracala. Uplne ju drhlo a nevedela prestat kaslat. Ako jej mozem pomoct? Vetram, soplik odsavam no vidim ze to nestaci..starsie deti nebyvali casto chore a teraz si neviem dat rady..dakujem za kazdu pomoc
@raffaella Pri prvom zapale nebola mesiac v skolke. A potom asi tri tyzdne sme nechavali doma. Hlavne kvoli tomu, ze sa jej to stale vracalo a jej lekar povedal, ze to moze byt tymi nezahojenymi pluckami, ze sice nie je dieta infekcne, aj ked kasle, ale ono samo je nachylne ovela lahsie znova ochoriet. Ja som to uz naozaj dokazala potom hned v zaciatku rozoznat podla piskotov v noci, takze mavala uz len slabucke zapaly pluc, v malom rozsahu. Ten prvy bol silnejsi, na obchod stranach. Bol to riadne na nervy rok vtedy... klop klop uz je to dobre teraz. My sme ju nechavali doma, kym zase nezacala po chorobe "normalne jest". Ona vzdy dost pochudla a trpela nechutenstvom pri tych chorobach, a este sme jej vylucili jej oblubene veci ako ovocie a jogurty, odmietala aj zeleniny, takze to bol des vymysliet nieco "zdrave"... Bola vtedy aj na vone precitlivela, vsetko jej smrdelo, napinalo ju... Potom som jej z vlastnej iniciativy vzdy pri chorobach davala probiotika, hoci nedostala atb, a vtedy to malo lepsi priebeh, ze nestratila uplne chut do jedla...
@jumama jasne, dakujem moc. Nasej praveze velmi chuti jest, jej zacalo byt dobre uz asi po 2 dnoch, aj mlieko uz pije svoje, pekne papka vsetko vratane zeleniny a ovocia, aj von uz chodim s nou na kratke prechadzky, uz vobec nekasle ani sopel nema, aj pekne dycha. Ideme bud. tyzden na lyzovacku do Tatier, doktora povedala ze je to lepsie ako ATB 😉
@tetapetra mozem sa spytat nebyva ti zle na odpadnutie z toho kodainu?ja idem dnes ku svojej lebo vcera somnou pratalo poriadne :/
@ivanka12311 vcera z prvej. Musela som si lahnut. Druhu som davala vecer, pocit divny, ale taky ako pri prvej. O chvilu dam dalsiu. Uvidim
Ibaze najkrajsie je ze tam sedis cely den u lekara a pojdes domov s tym co kupis aj v lekarni.Ja som bola ten pripad.Keby som vedela , tak si navarim a urobim ine veci doma. A o 5 dni sme skocili na calcium inekciach . Potom lekar povedal keby som vedela dam vam antibiotika.
Cize bud skonicte iba nieoc do nosa a nieco na kasel. O 3/4 dni znova pojdete lebo ten kasel bud ehorsi. Potom bud skoncite na inekciach a antibiotikach a tak ste tam 2 krat. Alebo zoberie z prsta krv ukaze sa pod 7/8 ak by bolo okolo 10 a viac da antib.Ak virus iba zacina bude to 7/8 hodntoa mala a pojdete domov s tym co si kupite lekaren + tu forum rady. O 4 dni sa to zhorsi ..Cize je to vela maminiek co im zobrali krv s prsteka a o 4 dni tam zase sedeli u lekara lebo zhorsenie doslo. A hodnoty kadym dnom stupaju. O com to je ? naco s aberie krv? nechapem ani ja ked o 2/3 dni som u lekara znova a popocuva a hed na antib. Preto ****Kazda maminka si svoje dieta uz pozna kedy s nim treba ist .A kedy nie. ***Ale isto preba ist vzdy ked je teplota vysoka**🙂**a nezabudnite napisat ake dlhe litanie ?

@jumama mozem sa este spytat, ze ako dlho si bola potom s dietatom doma, resp. ako dlho mimo kolektivu? Lebo to som sa vlastne s doktorkou nebavila vobec a ma dovolenku, tak neviem ci moze ist po 2 tyzdnoch do skolky.