Rodičia s krvnou skupinou B a dieťa s A
Chcem sa opýtať prečo rodičia ako matka ma krvnú skupinu B rh negatív,otec B skupinu a naše dieťa má A+? Dakujem za odpovede.
@jankasalagova daj potom vedieť ako ste dopadli, kde bola chyba
@anonym_0da3cd samozrejme ze dam vediet
@bystrozraky ale neviem ako to moze sediet ked ja som Brh- partner udajne B a nas syn A+,nejde mi to dokopy.
@jankasalagova to nemusíte ísť ani nikde na pre testovanie. V lekárni vieš kúpiť sadu na určenie krvnej skupiny pixhnes do prsta a za 15min ma výsledok 🙂
A stáva sa to. U nás mal tiež manžel nesprávne určenú krvnú skupinu.
@bystrozraky moje deti z manzelom maju B+ a A+ zatial este manzel ma AB ,a partner s ktoeym mam syna ma vraj B ja Brh- a nas syn A+,dost divne a ak krvne testy ukazu to iste tak tak ci tak budu testy DNA a viem na 500 milionov percent ze je partnerove
@jankasalagova a este zaujimave je to ze som porovnavala sebq a brata,kedze nasi rodicia maju A aB a moj brat ma 0rh- a ja tiez Brh- a rodicia rh- zaujimave nemaju,ako to je to tiez mozne?
@jankasalagova a este zaujimave je to ze som porovnavala sebq a brata,kedze nasi rodicia maju A aB a moj brat ma 0rh- a ja tiez Brh- a rodicia rh- zaujimave nemaju,ako to je to tiez mozne?
@jankasalagova Rodicia môžu mať napr. A0 a B0. Ak sú obaja rh+ znamená to ze majú obaja alely + aj -. Vy ste zdedili od každého minusovu alelu. Ak rodicia majú + aj - alely, znamená to ze majú rh+.
Takze to AB mozes mat kludne aj Ty. Rodicia A+ a B+ mozu mat deti vlastne vsetkych krvnych skupin. Pozri ten obrazok co je na prvej strane. Na +Rh faktor musi mat aspon jeden z rodicov tiez +Rh faktor. Ale nemusi. Ak nemaju (teda su obaja Rh-) tak deti budu tiez iba Rh-.
Takze to AB mozes mat kludne aj Ty. Rodicia A+ a B+ mozu mat deti vlastne vsetkych krvnych skupin. Pozri ten obrazok co je na prvej strane. Na +Rh faktor musi mat aspon jeden z rodicov tiez +Rh faktor. Ale nemusi. Ak nemaju (teda su obaja Rh-) tak deti budu tiez iba Rh-.
@aalt a potom ako je mozne ze moj partner ma udajne B ja Brh- a nas syn ma Arh+? On sa domnieva ze potom neni jeho syn,ide na odber krvi tak sa uvidi co mu vznikne
@aalt a potom ako je mozne ze moj partner ma udajne B ja Brh- a nas syn ma Arh+? On sa domnieva ze potom neni jeho syn,ide na odber krvi tak sa uvidi co mu vznikne
@jankasalagova podla mna je jeden z vas rodicov zle otestovany a je AB
@jankasalagova podla mna je jeden z vas rodicov zle otestovany a je AB
@gregik66 ja si to tiez myslim a mam dojem ze partner,pretoze mne stale tvrdi ze ma vraj B ale iba vraj,tak si nie je isty
@gregik66 ja si to tiez myslim a mam dojem ze partner,pretoze mne stale tvrdi ze ma vraj B ale iba vraj,tak si nie je isty
@jankasalagova ale na druhy tyzden ide na odber krvi
@mbiresova29 dost nepravdepodobne, B sa ti len tak nevytvori. Jedine po liecne, transplante, chemo, darovani kost.drene...alebo ze mal bht z dvojciach, co je velmi raritne kazdopadne
@katrin21 dieťa nemám zamené s nikým iným som nespala takže je to možné potvrdila mi to detská lekárka ona priateľa poslala na testy lebo už to riešila a aj na pôrodnici. A v papieroch má priateľ A+ keď sa narodil ale robí sa to ako rýchlorasty a že B skupinu nemusel ešte zachytiť a teraz na testoch mal AB+.
@katrin21 dieťa nemám zamené s nikým iným som nespala takže je to možné potvrdila mi to detská lekárka ona priateľa poslala na testy lebo už to riešila a aj na pôrodnici. A v papieroch má priateľ A+ keď sa narodil ale robí sa to ako rýchlorasty a že B skupinu nemusel ešte zachytiť a teraz na testoch mal AB+.
@mbiresova29 ano ved ja tiez cakam na partnera,tento tyzden ide na odber krvi a uvidime hlavne rozuzlenie
@mbiresova29 no tak to som teraz aj ja zvedava ze ako to bude v nasom pripade,pretoze aby nas syn mal Arh+ ja mqm Brh- a partner udajne B? Uvidime ake bude mat vysledky.
@mbiresova29 ale ano, ak po porode iba mal, to moze byt, to som pisala. Ale ak by neskor, tak uz zmena neni mozna. Nevedela som, z akeho odberu vychadzal
@mbiresova29 no tak to som teraz aj ja zvedava ze ako to bude v nasom pripade,pretoze aby nas syn mal Arh+ ja mqm Brh- a partner udajne B? Uvidime ake bude mat vysledky.
@jankasalagova Ahoj, kedy budete mat vysledky? Som velmi zvedava.
@jankasalagova zeby bolo dieta manzelove? Aj tak je zapisany ako otec, tak aspon krvna skupina bude sediet s nim 😁
@jankasalagova zeby bolo dieta manzelove? Aj tak je zapisany ako otec, tak aspon krvna skupina bude sediet s nim 😁
@maximiliana nie ja som uz s manzelom davno nebola a kedze som este vydata tak zo zakona musi byt papierovo manzelove,takze ja sa praveze na 100 peecent domnievam ze partner ma AB skupinu,len neviem este vysledky
@jankasalagova Ahoj, kedy budete mat vysledky? Som velmi zvedava.
@anonym_c4bb9d este neviem tento tyzden ide nq krv a vysledky uvidime kedy budu

@jankasalagova To presne sedi. Tvoj syn ma v tom pripade A (A0), lebo jeho otec musi mat B0 (B0 a BB su konic koncov B), lebo ta nula sa neprejavi - nula je recesivna, ta sa "zapne" len ak su tam 00....Preto je jasne, ze od otca zdedil tu nulu (lebo on bol B0...cize moze "dat" B, alebo 0.
@bystrozraky ale neviem ako to moze sediet ked ja som Brh- partner udajne B a nas syn A+,nejde mi to dokopy.