icon

Rtg chrbtice u dievčaťa: Je potrebné byť len v nohavičkách?

22. jún 2026

Prosím vás, bolo potrebné, aby pri snímaní, chrbtice bolo 13 ročné dievča iba v nohavičkách? Rtg pracovníčka bola žena. Išlo o snímky pre ortopeda (skolioza) Mne sa to zdalo divné, alebo som divná ja?

Strana
z3
anonym_56d7b8
22. jún 2026

Pre boha, už keď si človek myslí, že počul/videl všetko, tak boom príde táto téma. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Matka, ktorá vie samozrejme všetko lepšie než lekár, pracovník radiologie. Kam tento svet speje?!

autor
23. jún 2026
@anonym_b79c78

@anonym_autor nie nemoze mat ani sportovu podprsenku
Bud si mohla stiahnut nohanice po kotniky alebo si nohavice nechat v kabinke, bol by to nejaky rozdiel?
Ano si uzkostliva a divna!
Pracujem na rtg, je to bezny postup
Tieto “matky” zdravotnici “milujeme “ 🤮

@anonym_b79c78 trochu porozumenia , chápem že máte veľa pacientov nestíhate , potom ste nevrlé. Prepáč, nevedeli sme, že vlasy musia byť v copiku, že na nohaviciach vadí gombík atd. Neovládame ani anatómiu, kde chrbtica končí, ani skratky na žiadanke.

anonym_6a12dd
23. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_b79c78 trochu porozumenia , chápem že máte veľa pacientov nestíhate , potom ste nevrlé. Prepáč, nevedeli sme, že vlasy musia byť v copiku, že na nohaviciach vadí gombík atd. Neovládame ani anatómiu, kde chrbtica končí, ani skratky na žiadanke.

@anonym_autor a vy ste z nejakej “zanedbanej” skupiny obyvateľstva? Fakt napíšeš, že neviete kde konci chrbtica? To sa ucilo tento rok moje dieťa, ktoré je na ZS v 3 ročníku. A že majú byt vlasy vypnuté, to je u lekára hádam samozrejmosť. Obzvlášť ak sú dlhé. Hádam sa v nich nebude hodinu prehrabávať, kým nájde problém. Príde mi, akoby ste vyšli teraz z jaskyne.

sense
23. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor toto ale nemyslíš vážne, že nevieš kde končí chrbtica. To sa učia deti na základnej škole

anonym_80e27d
23. jún 2026

@anonym_autor ved ok tak neovladas a prave preto su tam ti pracovnici ktori ta instruuju co mas robit. Urcite by ju nenutili vyzliect sa keby to nebolo nutne. A keby jej aj nahodou dali korzet tak aj tam sa musi vyzliect, ale nic to nie je. Stoji, rukami sa chyti takych tyci a sestricka chodi okolo nej s takou citackou a nasnima chrbticu, ani sa jej nedotkne, uplna pohoda

taktotedanie
23. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor po precitani par komentarov nechapem preco ti to vadilo
Nevies ako to funguje tak sa riadim pokynmi zdravotnika
Neboj sa, nikto tam nieje zvedavy na 13 rocne dievca vo vyvoji, kazdemu to je jedno
Na konci dna ten zdravotnik ani nepamata koho snimkoval
Absolutne nerozumiem preco to riesis s este zakladas temu na mk 🤷🏻‍♀️

anna134
23. jún 2026

Ženy,prečo hned osocujete človeka na základe otázky.
Nestačí normálne odpovedať? Alebo sa radšej nevyjadrit...

anonym_880b63
23. jún 2026
@patrike

Viac dovodov :
- v podprsenke mozu byt kovove droty a zapinanie
- rtg premieta pomocne cervene ciary, ktore laborant nastavi na stred chrbtice, co cez oblecenie nevidi presne kam
Co je toto za svet, tieto uzkostlive matky, nechapem.

@patrike nič si z toho nerob minule tu bola matka a robila tragédiu z toho, že syn musel byť na fyzioterapiu vyzlečený a vyzutý z ponoziek.Bolo mu to trápne🤣skor sa pýtam čo to je za rodičov, že pošlu decko bez vypnutých vlasov na RTG a nevedia, že nemôže byť ani gombík na nohaviciach.Ja sa tým zdravotníkom nečudujem, že sú tak nepríjemní, keď toto zažívajú denne.Skor by ma trápilo prečo moje decko má v takom veku skoliozu a koľko cvici.Mlada má byť mamy 5 min na RTG a stresuje.Dalsia nepricetna napíše, že tam mala byť s ňou, keď v miestnosti kde sa rontgenuje nemá byť iná osoba.Fakt toto vyrastá nepoužiteľná generácia na čele s ich uzkostlivymi rodičmi

sara07
24. jún 2026
@vler

@anonym_autor ahoj ja robim rtg v zahranici. Pacientka by si musela vyzliect vsetko od kostrce nahor co je hruba latkovina, ma gombiky aj plastove alebo ma nejaky kov; teda napr. nohavice so zipsom, podprsenku. Ale ponukame jednorazovy latkovy plast takze len v nohavickach by tam v ziadnom pripade nebola

@vler ver že také niečo ako jednorazovy plašt ešte na slovensko nedošiel
a ani napr na operačne stoly , ako sa citiš je jedno , máš to strpiet

siska53
24. jún 2026

@anonym_autor Ano, je to potrebne. Ano, si divna.

anonym_57a805
24. jún 2026

@anonym_autor syn bol tiež cca v tom veku na RTG komplet chrbtice, ani ma nezavolali dovnútra, nebolo treba, v kabínke sa povyzliekal a robil presne to čo mu kázali a zvládol bez problémov a to je autista. Jasné že sa snímky robia v spodnom prádle, doslova len v tom spodnom, nevidím v tom absolútne problém, veď je to lekárske vyšetrenie, keby som mala dcéru tak keby bol prítomný aj muž ako pracovník tak som s tým úplne v pohode. Príde mi bezpredmetné to riešiť, keď ide o zdravie. V čom si konkrétne ty videla problém?

anonym_880b63
24. jún 2026
@anonym_57a805

@anonym_autor syn bol tiež cca v tom veku na RTG komplet chrbtice, ani ma nezavolali dovnútra, nebolo treba, v kabínke sa povyzliekal a robil presne to čo mu kázali a zvládol bez problémov a to je autista. Jasné že sa snímky robia v spodnom prádle, doslova len v tom spodnom, nevidím v tom absolútne problém, veď je to lekárske vyšetrenie, keby som mala dcéru tak keby bol prítomný aj muž ako pracovník tak som s tým úplne v pohode. Príde mi bezpredmetné to riešiť, keď ide o zdravie. V čom si konkrétne ty videla problém?

@anonym_57a805 hysterická dcera nevedela čo má robiť bez matky a tu to tak nahnevalo, že musela založiť príspevok.Ja by som sa hanbila aj za seba aj dcéru.

Strana
z3