Rtg chrbtice u dievčaťa: Je potrebné byť len v nohavičkách?
Prosím vás, bolo potrebné, aby pri snímaní, chrbtice bolo 13 ročné dievča iba v nohavičkách? Rtg pracovníčka bola žena. Išlo o snímky pre ortopeda (skolioza) Mne sa to zdalo divné, alebo som divná ja?
@motylik2559 išlo iba o chrbticu.
@sisska96 v podprsenke nemala nič kovove a nemohla si ju nechať
@anonym_9acc07 to je iné , na to bude pripravená teraz je to hlúpy vek
@anonym_autor ona nema hlupy vek. Ty si ju mala pripravit na to, ze vysetrenia jej mozu sposobit diskonfort. Nie je to chyba personalu, ze ostala z toho prekvapena.
ano je to nornalne. aj sportova podrpesenka moze telo napravat do inej polohy ako mu je prirodzena, napriklad kratsie ramienka tahaju lopatky dozadu a podobne.
Chrbtica konci az uplne dole na zadku preto tie kratase, kedze tam bol gombik.
A ver ze toto je stale lepsie a lahsie vysvetlovat ako vysvetlovat chalanovi ze pocas preventivnej prehliadky musi stiahnut slipy a stiahnut si pred lekarkou predkozku aby videla ci nema problem. 😀 proste su to lekari a vedia co a preco robia.
Mysleli sme si , že to bude jednoduchšie... aj vlasy nemala zopnuté.
@anonym_autor A čo sa jej stalo?? Keď pôjde za 2 roky 1x na gyndu, tak budeš robiť čo?
@anonym_autor čo malo byť jednoduchšie? čo je zložité na tom,na 3 sekundy zadržať dych a stáť bez pohybu?
A prečo to vlastne riešiš až teraz?prečo si to neriešila vtedy tam?
@anonym_autor Je to úplne normálne. V podprsenke aj keď bez kostíc mohli byť nejaké plastové časti alebo skreslené držanie tela. Je to citlivý vek, ale tak treba ju pripravovať na to, že lekárske prístupy niekedy spôsobujú nepohodlie, bohužiaľ. Hlavne to nie je nič osobné, niekto nechce vidieť konkrétne ju, je len jedna z mnohých pacientov.
@anonym_autor čo malo byť jednoduchšie? čo je zložité na tom,na 3 sekundy zadržať dych a stáť bez pohybu?
A prečo to vlastne riešiš až teraz?prečo si to neriešila vtedy tam?
@rozculena A čo tam mala riešiť? Že ťuťumuťu dcérenka si nechce dať dole podprdu lebo ta doktorka je určite uchyláčka?
@anonym_c1f87c a čo teda rieši tu?
@rozculena ospravedlnujem sa ti
Ja som bola dodatočne zavolaná, lebo dcéra mala rozpustené vlasy išla som jej pomôcť , potom sa v kabinke to už bol subor trapasov, ktoré nastali pracovníčka ju 1x vrátila , že jej musí odfotiť celú chrbticu
@anonym_autor To je jedno či mala v podprsenke kovove, aj keď robia sono napriklad nie je tam oblečenie
Odpovede si už dostala, teraz skôr nevyžiadana rada, resp.mam pocit, že sa ťa dotklo, že to prebiehalo inak ako si čakala. Ja sa zvyknem popýtať, ako bude vyšetrenie prebiehať, aby som mohla dieťa pripraviť a všetko mu dopredu vysvetliť. Ak sa doktori tvária neochotne, tak im vysvetlím, že tým pravdepodobne predídeme histerickému záchvatu a dieťa zvládnu rýchlejšie a v kľude vyšetriť. Ešte je malé. Ty to môžeš vysvetliť, že skrátka chces pripraviť dcéru na vyšetrenie. Nikto mi po vysvetlení neodmietol zatiaľ.
Kupat sa chodite dufam len v sutane. Nieze jej dovolis sa dat do plaviek,lebo to mas uchyla na kazdom rohu☝️🧐 Bozechran,dievca v nohavickach to je strasna potupa a este u lekara,kto to kedy videl🙈 Dufam,ze si okolo toho viedla s nou vasnivu debatu o tom,ako je to nenormalne,aby malo z toho dievca dozivotnu traumu🙄
Ja som bola dodatočne zavolaná, lebo dcéra mala rozpustené vlasy išla som jej pomôcť , potom sa v kabinke to už bol subor trapasov, ktoré nastali pracovníčka ju 1x vrátila , že jej musí odfotiť celú chrbticu
@anonym_autor prvá chyba nastala keď pracovníčka rovno nepovedala čo všetko má dať dole alebo povedala a dcéra odmietla, druhá chyba, že mala rozpustené vlasy a teda nestála ako treba aby ich nebolo vidieť. No a v poslednom rade podprsenka ju môže sťahovať a lekár potrebuje vidieť základný stav, to by si mala vedieť aj sama. Nabudúce budete vedieť.
@anonym_autor Tak sa spytaj,a ko jej robili RTG, lebo dcere robili v stoji, zboku a este v predklone. Takze tu nejde iba o chrbticu, ale postoj celeho tela.
Ahoj, na RTG som bola kvoli kostrci - boli ma spodok a poslal ma ortoped. Bola som v kratkom tricku a kratasoch, pracovnicka na rtg mi len povedala ze si mam stiahnut nohavice a roztiahnut nohy cca na sirku pliec - cca par sekund... potom sa otocit bokom a to iste...
@katkaseiner takže si mala tričko a všetko je ok.Ja som si tiež nechala tielko. Prečo byť nahá, keď nemusím. Inak o tom aký uchyly pracujú v nemocnici- to by sa mohla založiť nova téma.
Ja som bola na RTG chrbtice a tiež som bola iba v nohavičkách. Pracovník bol chlap a bol tam ešte aj žiak strednej školy ktorý mal prax, prežila som.
Chápala som že sa inak nedá, jednorazové plášte nemali.
Bola si tam s dcerou? Ja by som veru trvala na tom, aby som tam bola - jednak preto, ze viem si predstavit, v akom strese dcera bola a mohla bud prepocut, co jej hovoria alebo sa velmi hanbila. Cele je to o tom nastaveni komunikacie v nasich zdravotnickych zariadeniach - tiez som si zazila, ze sestra berie automaticky, ze ved kazdy vie, ako to tam chodi.. Ale ak ide clovek niekam 1x, tak fakt nevie a v 13-tich by som sa ja teda prepadla od hanby, ak by mi kazali sa vyzliect.. Je to zase aj o tej dostojnosti, na ktoru sa u nas zvysoka kasle. V zahranici daju cloveku taku tu koselu, ktoru si prehodi cez seba, kym prejde z kabinky tam, kde treba. Ja sa tiez citim totalne trapne, ked idem na vysetrenie do pol pasa hola a obcas tam posatavm, kym si dr. nieco pise, medzitym tam x-krat vbehne sestra a pod.. Je to nedostojne a nespravne, ale u nas brane ako norma.. Potom sa cudujeme, ze ludia sa boja ist k lekrovi, no preco asi..
@anonym_autor Tak sa spytaj,a ko jej robili RTG, lebo dcere robili v stoji, zboku a este v predklone. Takze tu nejde iba o chrbticu, ale postoj celeho tela.
@adri266 robili jej v stoji z predu aj z boku v predklone nie.
Bola si tam s dcerou? Ja by som veru trvala na tom, aby som tam bola - jednak preto, ze viem si predstavit, v akom strese dcera bola a mohla bud prepocut, co jej hovoria alebo sa velmi hanbila. Cele je to o tom nastaveni komunikacie v nasich zdravotnickych zariadeniach - tiez som si zazila, ze sestra berie automaticky, ze ved kazdy vie, ako to tam chodi.. Ale ak ide clovek niekam 1x, tak fakt nevie a v 13-tich by som sa ja teda prepadla od hanby, ak by mi kazali sa vyzliect.. Je to zase aj o tej dostojnosti, na ktoru sa u nas zvysoka kasle. V zahranici daju cloveku taku tu koselu, ktoru si prehodi cez seba, kym prejde z kabinky tam, kde treba. Ja sa tiez citim totalne trapne, ked idem na vysetrenie do pol pasa hola a obcas tam posatavm, kym si dr. nieco pise, medzitym tam x-krat vbehne sestra a pod.. Je to nedostojne a nespravne, ale u nas brane ako norma.. Potom sa cudujeme, ze ludia sa boja ist k lekrovi, no preco asi..
@akvi bola som.tam.s ňou Do kabínky išla sama, ale potom.ma zavolala dnu, lebo.nemala gumičku do vlasov pri sebe potrebovala pomôcť. Stresovala tam.
@akvi bola som.tam.s ňou Do kabínky išla sama, ale potom.ma zavolala dnu, lebo.nemala gumičku do vlasov pri sebe potrebovala pomôcť. Stresovala tam.
@anonym_autor no ved prave, ja by som sla s nou az dnu, vysla by som len v momente, ked robia ten rtg, ale inak by som tam bola, prave preto, ze moze stresovat..
@anonym_autor mne sa ospravedlňovať nemusíš,môj komentár nepatril tebe
Bože, už prestaňte z tých detí robiť padavky,ktoré majú potom zo všetkého depresie. V živote zažije ešte horšie veci ako rtg v nohavičkách. K tomu sa potom postaví ako?
@anonym_autor prekristove rany.. ma 13, nie 3 roky
Hadam sa zvladne vyzliect sama a stat 5 sekund rovno.
Ked tu citam poniektore ako by ste isli s deckom az neviem kam 🤦♀️ potom ze nam tu vyrasta generacia neschopnych
Tiez ked som bola na rtg chrbtice, problem mam ale v krizovej casti, musela som si dat dole podprsenku a ostat iba v nohavickach. Ani mne to nebolo prijemne. Ale tak som starsia, uz ratam s tym, ze sa treba kde kade vyzliekat. Pritom v praci robim rtg psom a mackam, kadejakym chlpatym, aj mokrym, spinavym a musim si s artefaktami poradit 🤣
@anonym_autor inak, nechcem strašiť, horšie pre dcéru bolo meranie korzetu.
@adri266 dúfam, že to nebude musieť postúpiť. Ortopéd , povedal , že sa bude musieť naučiť cviky. Uvidíme čo povie na rtg.
@katkaseiner takže si mala tričko a všetko je ok.Ja som si tiež nechala tielko. Prečo byť nahá, keď nemusím. Inak o tom aký uchyly pracujú v nemocnici- to by sa mohla založiť nova téma.
@sickynickyobsadene ano, mala som tricko, podprsenku a nohavicky...riflove bermudy som mala stiahnute
@anonym_autor nie nemoze mat ani sportovu podprsenku
Bud si mohla stiahnut nohanice po kotniky alebo si nohavice nechat v kabinke, bol by to nejaky rozdiel?
Ano si uzkostliva a divna!
Pracujem na rtg, je to bezny postup
Tieto “matky” zdravotnici “milujeme “ 🤮

Je to normálne a neviem čo ti príde na tom divné
Keby tvojej dcere to prišlo divne ale tebe???? nechápem fakt