Ryžový odvar? Niečo proti hnačke pre 10 mesačné dieťa?

ludka140281
1. feb 2011

poradte mi prosim ako spravne urobim ten odvar..nasla som vela receptov a neviem,ktory je dobry 😒 dcerke sa prerezal 7 zubok a rastu dalsie..od rana mala stolicu uz 6x,teraz taku vodnatu,stale dojcim,dnes nic ine nechce..davam aj rehydratacny roztok...ako jej pomozem upravit stolicu? bezne mava ok,len teraz takto 😒 dakujem za vase rady..................urcite nema hnacku zo stravy,pretoze by to mala aj druha dcerka,ale ona je ok....... teploty nema a ani neplace od bolesti...proste nic,len ta hnacka..

ichbinich
1. feb 2011

Ten ryzovy odvar som nikdy nerobila, ale mozes jej skusit dat jednoducho ryzu. Na druhej strane, ked chce iba mliecko, tak ju koj kolko chce. Nic sa nestane, ked par dni bude "iba" na mliecku. A mozno je aj ten rehydracny roztok zbytocny, ak kojis teraz zase castejsie.
Ale ze mrkva tiez ma upchavacie ucinky, tak mozes skusit ryzu s mrkvou... Vsetko dobre!

danielik79
1. feb 2011

@ludka140281 no neviem ako iný ale ja som robievala tak že na pol litra dojčeneckéj vody som dala dve polievkové lyžice ryže a to nehala zvariť kým mi ryža nezmekla a potom som to scedila cez sítko a dala vypiť pred kojením.A ked málým išli hnačky zo zúbkov som používala aj probiotiká .A skús jéj podať aj pomyxovanú mrkvu a banán ,suchý rohlík .

lalus
1. feb 2011

https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/hnacka-u-babatka-dobre-rady/ aj tu je téma a sú v nej aj recepty a rady ako na odvary 😉 Držím palce, nech to rýchlo prejde