icon

Šelest na srdiečku

anijaz
21. jan 2016

Ahojte...šelest na srdiečku. Máte skúsenosti?

danielahamar
•
21. jan 2016

máme, vyrástli obaja a ja tiež

mitomi
•
21. jan 2016

Ahoj,mala aj dcerka,vyrastie z toho o 5 rokov na kontrolu,aj ja som mala,ked som bola mala.Nic vazne,neboj sa.

anijaz
autor
•
21. jan 2016

Akè znaky mala...zrýchlenè dýchanie? Akú veľkú dieru mala?

siska53
•
21. jan 2016

@anijaz ja som mala,bol z toho predsienovy defekt. Zisitli mi to,ked som mala necele 2roky,operovali ma ako 5r.,ale teraz,ak ma dieta "dierku" sa to riesi inak,ako vtedy.

mitomi
•
21. jan 2016

Uz si nepamätam aku mala dieru.Ano aj zrychlene dychanie,ale uz je to dobre,doktorka povedala,ze sa to vekom upravi.

anijaz
autor
•
21. jan 2016

Koľko mala dcèrka, keď vám to zistili? Dostali ste na to lieky? Ako na to prišli?

qidko
•
21. jan 2016

Ahoj u nas sa to upravilo samo bez liekov akurat kontrola nas caka

mitomi
•
21. jan 2016

@anijaz Ked sa narodila,lieky nemame ziadne,o 5 rokov kontrola. 🙂

mirreckall
•
21. jan 2016

@anijaz ahoj, my mame 2/6, ASD II. velkost cca 5 mm, problemy ziadne, ma 3 roky, teraz sme bez liekov, neupravuje sa jej to bohuzial same ,zvazuju katetrizacny uzaver. Je predcasne narodena, zistili to pri predoperacnom vysetreni, ked mala 2 mesiace.

holubicka28
•
21. jan 2016

@anijaz ahoj aj nam zistili selest, nekonstantny (raz ho pocuju, inokedy nie) stupen 1/6, minuly tyzden sme boli u kardiologicky, robili ekg aj rtg a povedala, ze by sa to malo uzavriet ta mini dierocka co ma a kontrolu mame v 3 mesiacoch malej, tak dufam, ze vtedy to uz bude ok. Inak nic nemame ziadne lieky, mame ju brat ako zdrave babo.

8291
•
21. jan 2016

Šelest je obrovsky pojem,zaleži na rozsahu,umiestnenia,typ šelestu,komorovy,predsieňový,s defektom,bez defektu,......niekto vyrastie z toho aj keď vyrast to je len pojem,šelest zostava buď rovnaký,alebo sa horšuje,niekto skonči na operačnom stole,niekto je roky roky sledovaný,niekto na liekoch,pretože ma problémy a je toho kooooopec.

katrinka8
•
21. jan 2016

Dcérka mala od narodenia, chodili sme každý rok na kontrolu na kardiológiu. Teraz má 5,5 roka, máme prísť ešte na kontrolu teraz v marci a už ju chcú vyradiť z evidencie. Dierka sa zrástla. Nemala žiadne obmedzenia ani lieky, je považovaná za úplne zdravú.
Synčekovi šelest zistila pediatrička cca v roku, preventívne nás poslala na kardiológiu, lebo si nebola istá, či to je len z prekonanej choroby dozvuk (zápal priedušiek). Keďže, bohužiaľ, nebolo možné urobiť ekg (metal sa ako bengálsky tiger), dr. mu robil len sono a povedal, že je to v poriadku, netreba sa tým špeciálne zaoberať, šelest síce počuť, ale žiadnu viditeľnú vadu nevidno. Stačí kontrola o rok (to bude teraz v marci), kedy sa urobí to kontrolné ekg. Inak ho potom zrejme tiež vyradia z evidencie.
Ani jedno naše dieťa nemá žiadne príznaky ani nič.

sayana12
•
13. mar 2019

@mirreckall prosím ťa ako ste dopadli?

lubik87
•
Autor odpoveď zmazal
•
mirreckall
•
17. mar 2019

@sayana12 nijako :D stale jej davaju odklad, lebo nema 15 kg... v maji ideme znovu do DKC do BA, uz nas to tento rok asi neminie :/

sayana12
•
18. mar 2019

@mirreckall A ako veľkú dierku Má A na predsienach? Príznaky?

mirreckall
•
19. mar 2019

@sayana12 priznaky nema ziadne....teda nevsimli sme si, beha cele dni, robi rozne sporty, a velkosť ako kedy jej to zmerajú ale 6-8 mm

sayana12
•
6. máj 2019

@mirreckall ako ste dopadli