Separujete deti pri chorobe?
Máme doma škôlkara ktorý vkuse nosí niečo zo škôlky, a samozrejme dvaja malí súrodenci sa vždy nakazia tiež... Máte to niekto tak tiež? Separujete ich? Ja som už na prášky z toho, vkuse sú chorí, a keď sa vyliečia zas odznovA.... 😏😏😏
Velmi logicke a mudre ist nakazit babku... jasne, ze ich neposadim k sebe na gauc alebo nedam vsetkych do jednej postele, vela vetrat...
Nie neseparovala. A maly znášal tie choroby veľmi zle tiež laryngitidy atd. . No namiesto separácie som išla k imunoalergologicke. Vyšla mu slabá bunková imunita a že je bronchitialny astmatik. Od kedy je na liekoch od nej (2,5 roka) tak nemal chorobu že by bola potrebná hospitalizácia v nemocnici a choroby znáša oveľa lepšie.
Nie, sme vždy všetci spolu, aj keď sme chorí .. tými chorobami si prejdú tak, či tak ...
@anjelicek26 svokra ma 50 rokov, je to vitálna žena ktorá chodí na turistiky, vyslovene babička z rozprávky to nie je, ale dakujem za radu
Autorka: Mám takmer 50 rokov, čiže vo veku tvojej svokry a ver, že dnes bežné virózy liečim aj tri týždne, kým kedysi som bola do pár dní fit. A tiež som vitálna, ale hold telo už nie je to, čo kedysi. Takže svokra nemusí byť babička z rozprávky, aby vám ani omylom za nakazenie nepoďakovala.
a co ked je vitalna?Aj ja som vitalna ale ako zacali deti chodit do skolky,stale sme chori,deti sa otrepu rychlo a ja mavam teploty,hrdlo,hrdlo a hrdlo.Ved o tom to je,svokra uz dlho nebola v kontakte s virozami,imunita zabudla a ty ju akoze ides ohrozovat lebo ta to zatazuju?Si v praci ked nemozes byt s detmi doma ,alwbo aky mas problem?Ak si na materskej tak sa staraj ty,nie svojra.Inak a ak chces aby deri boli zdrave zacni ich otuzovat.
@elmivelmi pisala som vyššie, že manžel s dieťaťom k svokre, staral by sa manžel, nie svokra... Nemusíte sa báť, ja sa o tie tri choré deti starám od septembra nonstop sama, keďže manžel pracuje na turnusy a teraz bol 4 mesiace preč..
a svokru by ste kde dali,zavreli,?Ako ja to chaoem ze to je narocne ale zasa si na materskej,vies nemusis carovat ako byt na ocr a co zasa povie zamestnavatel.Radsej teraz nech su deti chore ako potom,ked nastupis.A tie mladsie mozno nudu mat vyhodu,ze nebudu uz take chorlave,ked nastupia.A ako casto su chore?
@elmivelmi ospravedlňujem sa, že som sa niečo opýtala, ako už fakt sa tu človek nesme nič opýtať,lebo ho tu zvozia pod čiernu zem..
A Tebe nieje sproste tahat chore dieta k svokre nech sa moze nakazit ona ? Ja som v zivote nebola u nasich ked bol maly chori, vsak to su starsi ludia.
a tak hlavne musis im tu imunitu nejako podporit.Otuzujes ich?Chodis s nimi von kazdy den aj ked prsi?Vykurujes doma na 23?C Ja naor po kupani baby slahnem vlaznou vodou.
Dobré dievčatá , ďakujem za názory.... Peknú nedeľu, buďte zdravé 🤞
Odpoviem mimo otázku - keď majú deti časté laryngitídy, skúste inhalovať, a to aj ako prevencia, hlavne vo vykurovacom období. Dcéra mala veľmi časté laryngitídy a to ďaleko dlhšie ako do 5 rokov. A zlepšilo sa to.
Ahoj, mala (7r) mala horucku a isla s manzelom ku svokre, s krpatym (4m) som zostala doma, nakolko mal mat do tyzdna ockovanie. Svokra je lekarka, choroby ju nepolozia, manzel si vie zadelit HO. Kazda domacnost je ina a s inymi moznostami. Bezne neseparujem, ale moznosti su a problem v tom nevidim. Peknu nedelu 🙂
Akoze nerozdelim ich na dve domacnosti ale snazim sa aby na sebe neboli vkuse nalepene. Doobedie je v pohode lebo jedna je v skolke a druha doma. A poobede zdrava ide niekam von na ihrisko a chora je doma. Ked je jedna moc chora tak davam druhu spat do druhej miestnosti. Striehnem aby po sebe nepili, nedavali lyzicku do pusy a podobne. Vela vetram.
Mrzia ma reakcie žien,ktoré samozrejme otuzuju už od deviateho mesiaca ešte v bruchu bábätko, ostatne žijú zjavne v jednej izbe.
Samozrejme, že separujem.medzi kazdym dieťaťom mam rozdiel 7 a 8 rokov..čiže 15, a 8 a 2 mesiace..choroby všade.byt veľký trojizbový..keď sú staršie deti choré,sú zavrete v izbe kde aj jedia,len vetram ,idú iba na WC a do vane..aby nenakazili maličkého..ja chodim k nim v respiratore..
Takže áno izolujem a neplánujem na úkor partyzdnoveho dieťaťa budovať imunitu sorry..
A stalo sa ,že choré išlo k svokrovcom, nie necítim sa previnilo ,keby je zdravé to staršie ide tam ono a ja som s chorým.
Lebo neviem,čo sa čudujete, ale väčšinou od nich ochoriem aj ja a nie je sranda starať sa chorá o bábätko..takže keď sa dá zabrániť snažim sa o to..neotuzujeme, nehráme sa na zdravých ani nič.. držím palce keď sa ti dá,separuj
Aby som nezabudla mam švagrinu, ktorá obe deti otuzuje už od babatka..rovnako choré a často ako moje deti ,len povie ,že to trvá 5 dní nie 7
..ďakujem pekne ,deti kúpim v teplej vode ako seba ..doma je do 23 stupňov v každej miestnosti vonku sú dvakrát denne od narodenia hádam.. to neberiem ako otužovanie...choroby sú bežná súčasť dieťaťa, ale je rozdiel ako chorobu zvládne 8 ročne dieťa a mesačne..
Separovala som ich na začiatku ako straší nastúpil do škôlky ale nepomohlo to, vždy to chytil aj mladší. Tak som sa na to vyprdla...
@bejbypd toto sme robili, keď u nás bol covid. Nakazený bol izolovaný na poschodí a dole do kuchyne (keď bol hladný) chodil len v respiratore, ostatní si tiež dali automaticky respirator. Nikdy sme sa od toho izolované ho nenakazili 😀 Ale teda naše deti su od malička zatvorené vo svojich izbách, aj keď sú zdravé 😅
@andreakotesova u a nas keď bol covid ,mala som ho iba ja ..ja sama v izbe do kuchyne som išla iba navariť oni zatiaľ izolovani a takto🙂
Nie.
Muž by nešiel k svokre ani keby mu mesačný plat poslanca ponúkli 😂
Pocas korony bol syn 10 dni v nasej spalni+ kupelni+ balkon. Ostatni sme obyvali zvysok domu. Mala som tesne pred porodom+ rizikove. Nevedela som si predstavit rodit s covidom atd.

Čo ho chces zatvoriť do izby samého? Babka s dedkom sa už môžu nakaziť?