icon

Separujete deti pri chorobe?

16. apr 2023

Máme doma škôlkara ktorý vkuse nosí niečo zo škôlky, a samozrejme dvaja malí súrodenci sa vždy nakazia tiež... Máte to niekto tak tiež? Separujete ich? Ja som už na prášky z toho, vkuse sú chorí, a keď sa vyliečia zas odznovA.... 😏😏😏

Strana
z2
laila22
16. apr 2023

Čo ho chces zatvoriť do izby samého? Babka s dedkom sa už môžu nakaziť?

anjelicek26
16. apr 2023

Velmi logicke a mudre ist nakazit babku... jasne, ze ich neposadim k sebe na gauc alebo nedam vsetkych do jednej postele, vela vetrat...

dominika7990
16. apr 2023

Nie neseparovala. A maly znášal tie choroby veľmi zle tiež laryngitidy atd. . No namiesto separácie som išla k imunoalergologicke. Vyšla mu slabá bunková imunita a že je bronchitialny astmatik. Od kedy je na liekoch od nej (2,5 roka) tak nemal chorobu že by bola potrebná hospitalizácia v nemocnici a choroby znáša oveľa lepšie.

jesenzima
16. apr 2023

Nie, sme vždy všetci spolu, aj keď sme chorí .. tými chorobami si prejdú tak, či tak ...

autor
16. apr 2023

@anjelicek26 svokra ma 50 rokov, je to vitálna žena ktorá chodí na turistiky, vyslovene babička z rozprávky to nie je, ale dakujem za radu

katkine_terapie
16. apr 2023

Autorka: Mám takmer 50 rokov, čiže vo veku tvojej svokry a ver, že dnes bežné virózy liečim aj tri týždne, kým kedysi som bola do pár dní fit. A tiež som vitálna, ale hold telo už nie je to, čo kedysi. Takže svokra nemusí byť babička z rozprávky, aby vám ani omylom za nakazenie nepoďakovala.

elmivelmi
16. apr 2023

a co ked je vitalna?Aj ja som vitalna ale ako zacali deti chodit do skolky,stale sme chori,deti sa otrepu rychlo a ja mavam teploty,hrdlo,hrdlo a hrdlo.Ved o tom to je,svokra uz dlho nebola v kontakte s virozami,imunita zabudla a ty ju akoze ides ohrozovat lebo ta to zatazuju?Si v praci ked nemozes byt s detmi doma ,alwbo aky mas problem?Ak si na materskej tak sa staraj ty,nie svojra.Inak a ak chces aby deri boli zdrave zacni ich otuzovat.

autor
16. apr 2023

@elmivelmi pisala som vyššie, že manžel s dieťaťom k svokre, staral by sa manžel, nie svokra... Nemusíte sa báť, ja sa o tie tri choré deti starám od septembra nonstop sama, keďže manžel pracuje na turnusy a teraz bol 4 mesiace preč..

elmivelmi
16. apr 2023

a svokru by ste kde dali,zavreli,?Ako ja to chaoem ze to je narocne ale zasa si na materskej,vies nemusis carovat ako byt na ocr a co zasa povie zamestnavatel.Radsej teraz nech su deti chore ako potom,ked nastupis.A tie mladsie mozno nudu mat vyhodu,ze nebudu uz take chorlave,ked nastupia.A ako casto su chore?

autor
16. apr 2023

@elmivelmi ospravedlňujem sa, že som sa niečo opýtala, ako už fakt sa tu človek nesme nič opýtať,lebo ho tu zvozia pod čiernu zem..

ivik4
16. apr 2023

A Tebe nieje sproste tahat chore dieta k svokre nech sa moze nakazit ona ? Ja som v zivote nebola u nasich ked bol maly chori, vsak to su starsi ludia.

elmivelmi
16. apr 2023

a tak hlavne musis im tu imunitu nejako podporit.Otuzujes ich?Chodis s nimi von kazdy den aj ked prsi?Vykurujes doma na 23?C Ja naor po kupani baby slahnem vlaznou vodou.

autor
16. apr 2023

Dobré dievčatá , ďakujem za názory.... Peknú nedeľu, buďte zdravé 🤞

slavaf
16. apr 2023

Odpoviem mimo otázku - keď majú deti časté laryngitídy, skúste inhalovať, a to aj ako prevencia, hlavne vo vykurovacom období. Dcéra mala veľmi časté laryngitídy a to ďaleko dlhšie ako do 5 rokov. A zlepšilo sa to.

veronikapetra
16. apr 2023

Ahoj, mala (7r) mala horucku a isla s manzelom ku svokre, s krpatym (4m) som zostala doma, nakolko mal mat do tyzdna ockovanie. Svokra je lekarka, choroby ju nepolozia, manzel si vie zadelit HO. Kazda domacnost je ina a s inymi moznostami. Bezne neseparujem, ale moznosti su a problem v tom nevidim. Peknu nedelu 🙂

lauriik
16. apr 2023

Akoze nerozdelim ich na dve domacnosti ale snazim sa aby na sebe neboli vkuse nalepene. Doobedie je v pohode lebo jedna je v skolke a druha doma. A poobede zdrava ide niekam von na ihrisko a chora je doma. Ked je jedna moc chora tak davam druhu spat do druhej miestnosti. Striehnem aby po sebe nepili, nedavali lyzicku do pusy a podobne. Vela vetram.

bejbypd
16. apr 2023

Mrzia ma reakcie žien,ktoré samozrejme otuzuju už od deviateho mesiaca ešte v bruchu bábätko, ostatne žijú zjavne v jednej izbe.
Samozrejme, že separujem.medzi kazdym dieťaťom mam rozdiel 7 a 8 rokov..čiže 15, a 8 a 2 mesiace..choroby všade.byt veľký trojizbový..keď sú staršie deti choré,sú zavrete v izbe kde aj jedia,len vetram ,idú iba na WC a do vane..aby nenakazili maličkého..ja chodim k nim v respiratore..
Takže áno izolujem a neplánujem na úkor partyzdnoveho dieťaťa budovať imunitu sorry..
A stalo sa ,že choré išlo k svokrovcom, nie necítim sa previnilo ,keby je zdravé to staršie ide tam ono a ja som s chorým.
Lebo neviem,čo sa čudujete, ale väčšinou od nich ochoriem aj ja a nie je sranda starať sa chorá o bábätko..takže keď sa dá zabrániť snažim sa o to..neotuzujeme, nehráme sa na zdravých ani nič.. držím palce keď sa ti dá,separuj

bejbypd
16. apr 2023

Aby som nezabudla mam švagrinu, ktorá obe deti otuzuje už od babatka..rovnako choré a často ako moje deti ,len povie ,že to trvá 5 dní nie 7
..ďakujem pekne ,deti kúpim v teplej vode ako seba ..doma je do 23 stupňov v každej miestnosti vonku sú dvakrát denne od narodenia hádam.. to neberiem ako otužovanie...choroby sú bežná súčasť dieťaťa, ale je rozdiel ako chorobu zvládne 8 ročne dieťa a mesačne..

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
slavaf
16. apr 2023

@bejbypd Presne toto robím aj ja, som poučená, keď sme si dali kolečko celá rodina 2-krát, tak mi príde rozumnejšie separovať, deti mám 9 a 11-ročné.

nikpa
16. apr 2023

Separovala som ich na začiatku ako straší nastúpil do škôlky ale nepomohlo to, vždy to chytil aj mladší. Tak som sa na to vyprdla...

andreakotesova
16. apr 2023

@bejbypd toto sme robili, keď u nás bol covid. Nakazený bol izolovaný na poschodí a dole do kuchyne (keď bol hladný) chodil len v respiratore, ostatní si tiež dali automaticky respirator. Nikdy sme sa od toho izolované ho nenakazili 😀 Ale teda naše deti su od malička zatvorené vo svojich izbách, aj keď sú zdravé 😅

bejbypd
16. apr 2023

@andreakotesova u a nas keď bol covid ,mala som ho iba ja ..ja sama v izbe do kuchyne som išla iba navariť oni zatiaľ izolovani a takto🙂

majlo1234
16. apr 2023

@bejbypd presne ako hovoris, ak sa da vyhnut nakaze, preco to nespravit, hlavne tie najmebsie deti vsetko aj tazko zvladaju.

ivangeline
16. apr 2023

Nie.

katica06
16. apr 2023

Muž by nešiel k svokre ani keby mu mesačný plat poslanca ponúkli 😂

zuzinka888
16. apr 2023

Pocas korony bol syn 10 dni v nasej spalni+ kupelni+ balkon. Ostatni sme obyvali zvysok domu. Mala som tesne pred porodom+ rizikove. Nevedela som si predstavit rodit s covidom atd.

Strana
z2