Sepsa u 8 mesačného dieťaťa
Dobrý deň môj malý synček v 7 mesiaci ochorel začal hnackovat vracať A mal vysoké horúčky V stoličkách bola krv najprv sme boli týždeň V Bojniciach nič mu nezistili potom 2 týždne V banskej Bystrica krv V stoličkách zmizla aj vracať prestal ale strašne schudol poslali nás domov bez určenia diagnózy po 4 dňoch začal vracať A tak sme sa ocitli na Kramároch V Bratislave po 2 dňoch skončil na are s3% na život nechápem prečo V tu noc keď sa to stalo sa neskutočne smial večer dostal vysoké horúčky A ráno už nemohli nahmatať pulz A pod zistili mu otravu krvi A zlyhalo mu 6 orgánov teraz už je stabilizovaný A všetky Diagnózi sú stav po skeptickom šoku Multi orgánove zlyhanie spasticka kvadrupareza porucha zrakovej percepcie postischemicke zmeny mozocka bazalnich ganglii a mezencefala mozgová atrofia nešpecifikované leukoencefalopatia Okcípitalne peri akútna gastroenteritida A Kolitide peritonitide erozívnej gastropatie alergia na bielkoviny kravskeho mlieka tromboza nekroticke ložisko na pravej nozicke som sním už dlho V nemocnici A neviem či to ďalej zvládnem máte niekto skúsenosti S niečím podobným ako ste to prekonali Ďakujem za odpovede
@malamonika ahoj, no čo ako? už ste s maličkým doma? alebo ešte stále v nemocke? čo nové prognózy alebo tak... stále na Vás myslím...
uz sme doma mali jje na to zle s priatelom sa furt hadame z mamou sa nebavim a som psichycky na dne nezvlada to ma tazko poskodeny mozog postupom casu sa pridali dalsie diagnozi a ja uz nevladzem
@tabitana uz sme doma mali jje na to zle s priatelom sa furt hadame z mamou sa nebavim a som psichycky na dne nezvlada to ma tazko poskodeny mozog postupom casu sa pridali dalsie diagnozi a ja uz nevladzem
Aké má malý prognózy na ďalšie fungovanie? Bude sa to zlepšovať? Mama by ti mohla byť oporou, ona to s vami určite myslí dobre, veď je to mama.
@malamonika Bože....až ma zamrazilo,keď som si to tu prečítala ☹ ......Keď mal môj syn 20mes tak som prežívala niečo podobné,ale u nás to skončilo celkom dobre.Syn začal zvracať,bol malátny.....na infekčnom v BB mu dali infuzku a polepšilo sa mu......v nedeľu sa mu stav zhoršil,vysoké teploty,krče.....no proste hrôza.....lekárka sa na neho ani neprišla pozrieť,len sestričky kmitali a asi sa aj modlili aj so mnou.....v pondelok prišla druhá lekárka a tá začala konať......Môj muž chytil primára pod krk nech už dačo robia.....primár tvrdil,že musí čakať na výsledky likvoru-tekutina z miechy......keby sa mu muž nevyhrážal,tak synovi lieky ani nedajú a čakajú ďalej.....Lekárka mu nasadila atb a tým mu zachránila život.....dieťa bolo ako handrová bába......ani ruku nezodvihol....otrava krvi a zápal mozgu.....som myslela,že sa zbláznim.....Raz ma vyhodili z izby a doteraz neviem,čo s malým robili...pravdepodobne ho oživovali......Po troch dňoch sa ráno zobudil ,sadol si a vypýtal si hračku-skladačku,začal si skladať akoby nič.......som vtedy pochopila,že bude dobre......strašili ma,že môže ohluchnúť,nerozprávať a iné horšie veci......teraz má už skoro 11 rokov......má síce miernu poruchu správania,ale nikto nám nepotvrdil,že to má z tohto.Hydrocefalus má stále,ale nič sa nezhoršilo......je krásny,šikovný,drzý......Nechcem si ani predstaviť,čo by sa mohlo stať,keby mu nenasadili atb hneď......Myslím si,že aj vo vašom prípade mu mali hneď dať silné lieky a nečakať....náš to mal vraj z rotavírusu.......Keď sme odchádzali z infekčného,tak sme si s p.doktorkou poplakali od šťastia......Veľmi vám držím palce aby sa to zlepšilo.......a tebe hlavne pevné nervy,viem si predstaviť čo prežívaš....mali by ste sa s rodinou spojiť a nie sa hádať,už len kvôli malému a aj tebe sa uľaví.......na tvojom mieste by som si prešla všetky záznamy lekárov.....alebo to daj niekomu kompetentnému popozerať,mám pocit,že tvoj chlapček mohol byť na tom oveľa lepšie,keby sa konalo hneď.......pri takýchto malých deťoch záleží niekedy ozaj na každej minúte......držte sa.....
@malamonika a nechcela by si vyhladať pomoc v detskom mobilnom hospici? vieš trošku pomozu, aspon to, ked sa to neda zdravotný stav drobčeka zvrátiť.. tuna funguje pod nickom plamienok...máš to ťažké, veľmi ťažké... ale bábo je tvoje a ty musíš byť tu pre neho...ľahko sa mi hovorí, ja mám chvalabohu dieťa zdravé... ale aj toto je možnosť... neber to v zlom... som pre teba cudzia..ale posielam objatie...veľa síl..
prepáč,že som taká zvedavá,ale malý sa ako zmenil....vie sa hýbať,pokúša sa rozprávať-nejako komunikovať....ja viem,je ešte malý......sedí.....??? Náš Alex má vlastne tiež zmenšený mozog.....neurologička nám povedala,že to nič neznamená....a veru mala pravdu,Alex je nadpriemerne inteligentný....od mala má encyklopedické znalosti.....ale vy máte aj iné diagnozy,možno sa to postupne zlepší,malé deti sú neuveriteľné,vedia sa vzchopiť a žiť so svojim hendikepom v pohode......posielam drobčekovi pusinku a veľa energie......
Posielam vrucne objatie mamicke aj chlapcekovi <3
@qtinka29 nesedi trocha sa hybe a vidava take aaa mava take szvlasne hrozne stavi ako keby ho nieco jedlo zaziva pride to z nicoho nic rozopne ruky a nohy oci vyvrati dohora a zacne strasne kricat a plakat a lieky na tlmenie ale dufam ze sa to zlepsilebo ak nie zblaznim sa dakujeme
@malamonika ja viem,je to hrozné,keď sa zdravé dieťatko takto zmení....môj bol len týždeň v takom handrovom stave a bolo to strašné,pre mňa to bol úplný zázrak,keď sa po tých hrozných dňoch posadil......len treba vydržať,nádej tu isto je.....hlavne musí byť malý v pohode a cítiť lásku......je to ťažké,keď si bezmocná a nevieš mu pomôcť,ale keď budeš ty prvá vyrovnaná,tak aj malý bude spokojnejší......
Držte sa .....určite sa to zlepší.....
@qtinka29 už prešlo pol roka a malý je na tom stále horšie ja mam pocit že to nezvladnem a že by bolo lepšie keby vtedy zomrel
je to hrozné,keď toto povie matka o svojom dieťati,ale plne ťa chápem.....pozerať sa na to ako každý deň trpí bolesťami,že zo života nemá nič,len trápenie a bolesť ☹ ☹ ☹ a vypadá to beznádejne.....je to hrozné.....asi by bolo aj pre teba dobré vyhľadať pomoc....napr. ten Plamienok,čo odporúčala @tabitana ......Musím na vás myslieť stále.....aj my sme mohli takto dopadnúť ☹ ....lekári,ktorí toto dopustili by mali niesť zodpovednosť.....nevzdávaj to....!!!!!
Teraz som si prečítala diskusiu, je to hrozné, že detičky takto musia trpieť. Ja som si myslela, keď po narodení synčeka mu diagnostikovali vážnu srdcovú vadu A následne mu robili 7 dnovemu zákrok, že sa mi zrútil celý svet, ale to sa nevyrovná tvojmu príbehu. Obdivujem ta za tvoju silu s tým každý deň bojovať, neviem či by som toto zvládla.
@malamonika ako sa vám darí ??? vyhľadala si nejakú pomoc?
@qtinka29 mi sme pod plamienkom je to hrozne keď to povie matka O svojom dieťati ale určite je horšie pozerať sa na Neho každý deň ako trpí musím len veriť že všetko bude lepšie lebo sa zblaznim ja verím že to bude lepšie že všetko bude V poriadku A on prežije krásny plnohodnotny život a na toto obdobie mu neostane žiadna spomienka on je bojovník a ja viem že to zvladne keď zvládol toto zvladne všetko lubim ho a neviem si pretaviť život bez neho a ďakujem za podporu vsetkim maminkam a detickam prajem veľa síl bojovať držím palce a ďakujem za tie vase
@malamonika držím palce....posielame malému pusinku a všetkým veľa energie.....držte sa.....
@malamonika ja stále verím, že bude dobre, lebo musí!!
Bubacik malicky:( modlime sa zanho
@malamonika maminka si silná žena a tvoj pokladík ešte silnejší.. Nikdy sa nevzdávaj,posielam ti veľa lásky a tvojmu srdiečku veľa zdravia a pusiniek. Je krásny..
@malamonika Nie je to hrozne, mat aj taketo pocity, mas pravo na vsetky pocity na tomto svete. Ja Vam strasne moc drzim palceky....
@malamonika ahoj.... ako sa máte....myslím na vás....dúfam,že je lepšie.....
No je to O niečo lepsie zle znáša keď plače dlho ale uvidime čo bude dalej keď dostanem depresiu strašne mi chyba taký aký bol je to ako keby sa mi narodilo nové dieťa a strašne ťažko sa na to zvika boli sme už aj na pobite vlažnej to nám pomohlo ale ja stále dúfam že raz sa postavy na nohy začne papať ústami a vyšli tie najkrajšie slová čo môže matka počuť mami lubim ta takže asi tak snažím sa nemyslieť na to zle a myslím len na to dobre asi to tak má byť budem sa snažiť robiť čo bude V mojich silách a uvidime ako to bude dalej ale jedno viem strašne ho lubim
@malamonika úplně se mi vehnaly slzy do oči...moc moc držím pěstí ať je lépe.musí to být strašně těžké,jsi velice silná,obdivují té...matky zvládnou vše.proto tu pro ty naše drobecky jsme,spoléhají na nás..on bobek za nic nemůže☹
@malamonika som rada,že je trochu lepšie...to je dobrý znak,že napreduje a je tu šanca......treba myslieť pozitívne,aj keď to nie je vždy jednoduché,ale našla si tú silu....aj malý to isto cíti,že aj ty si viac v pohode.....držte sa.....
aj ja myslím na teba,že čo a ako... Aj tie drobné pokroky sú pokroky.. Ja verím že raz budeš počuť slovo mama... <3 :-*
@malamonika no čo ako? dlho sme tu o tebe nic necitali..tak preto sa pytam ...

Drzte sa aj s malinkym, nech sa mu polepsi ako sa najviac da. Tebe prajem vela sil, aby si to co najlepsie zvladala.