Silné dioptrie u detí
Ahojte, ako si vaše deti zvykali na silnú dioptriu? Moja 6-ročna dcéra je tupozraka, mala dioptriu +4,5 na ocku s ktorym slabo vidi a +1 na zdrave oko. S okuliarmi videla dobre do blízka aj do diaľky. Teraz sme boli na vyšetrení v NUDCH a zmenili jej okuliare na +6 na slabé oko a +2,5 na zdravé. Dcérka ich nosí 4 dni a stále sa sťažuje, že vidí do diaľky rozmazane. Že bez okuliarov vidi do diaľky lepšie ako s nimi. Volala som našej ocnej, povedala, že ak si do týždňa na ne nezvykne mame prísť, že jej opäť premeria oci. Aké máte skúsenosti so silnými dioptriami u deti? Zvykli si na ne? Ďakujem
@1_silvia dioptrie plus sú do blizska atak ich ma používať ken ba čítanie do diaľky sú dioptrie mínus tak preto s nimi vidí rozmazane
@1_silvia dioptrie plus sú do blizska atak ich ma používať ken ba čítanie do diaľky sú dioptrie mínus tak preto s nimi vidí rozmazane
@andrejka1974 deti majú dioptriu + aj do diaľky. Tam to nie je tak ako u dospelých.
@andrejka1974 to že dioptrie + sú len na blízko, je hlúposť. Podľa toho, aká chyba je v oku, tak sa na diaľku predpisujú + alebo - dioptrie. S toutou dioptriou sa do veku cca 40 rokov dá robiť všetko ( pozerať na blízko, aj do diaľky). Potom sa na blízko musí dioptria upraviť.
@andrejka1974 deti majú dioptriu + aj do diaľky. Tam to nie je tak ako u dospelých.
@andreakotesova nie len deti, aj dospelí majú plusové dioptrie do diaľky.
@1_silvia počkala by som ako radí pani doktorka, na nové dioptrie sa odporúča cca 2 týždne zvykať a potom ak si nezvykne, určite choďte dať premerať
@andrejka1974 to že dioptrie + sú len na blízko, je hlúposť. Podľa toho, aká chyba je v oku, tak sa na diaľku predpisujú + alebo - dioptrie. S toutou dioptriou sa do veku cca 40 rokov dá robiť všetko ( pozerať na blízko, aj do diaľky). Potom sa na blízko musí dioptria upraviť.
@kleopatra32 to som nevedela lebo dcéra nosí od 2 rokov okuliare do diaľky a ma minúsky a to ma teraz 16 rokov
Syn ma silne dioptrie. SA mi zda 4,5. ASI 2 Roky sme chodili kazde 3 mesiace na kontrolu, kedy mu tie dioptrie postupne posuvala vyssie, aby si zvykol. A ano, mozes to trvat okolo tyzdna, kym si zvykne.
Syn ma silne dioptrie. SA mi zda 4,5. ASI 2 Roky sme chodili kazde 3 mesiace na kontrolu, kedy mu tie dioptrie postupne posuvala vyssie, aby si zvykol. A ano, mozes to trvat okolo tyzdna, kym si zvykne.
@oslo1 ďakujem za odpovede, verím, že si zvykne aj moja a hlavne, že pomôžu

dcéra má okuliare 2,5+, vôbec ich nenosí, lebo s nimi nevidí. Nevie čítať, nič. Takže ju ani nenútim.