icon

Skafocefalia. Boli vaše deti operované v Bratislave?

maruska223
15. aug 2010

Ahojte, poprosim mamicky , ktorych deturence mali tuto diagnozu a boli ich deticky operovane v Bratislave na kramaroch, keby sa ozvali..
Dakujem velmi pekne!!!

lucyinka.
3. apr 2012

@mixka larosa tu pisala, ze jej synovca nedavno operovali v Kosiciach, aj dr. Horn si zaskoluje taku mladu lekarku ... asi uz je tych operacii fakt viac ☹

lucyinka.
3. apr 2012

@zlatusik28 ach jaj, ako to ja s malym vydrzim do 9:00 😨 asi si na pomoc zoberiem manzela, lebo pridem aj o krize.

mixka
3. apr 2012

@lucyinka. nam minuly rok v juni hovoril, ze si chce vychovat nastupcov, tak mozno na tom uz pracuje... my ideme teraz v juni po roku, tak uvidime, co ma nove 😅 ale o tom ze sa to robi aj v ke som veru nevedela.

zlatusik28
3. apr 2012

@lucyinka. no, to budete približne v takom "veku" ako my, keď nás operovali. Malý mal 5,5 mesiaca. A tiež som sa strašne bála, ako to vydrží do tej deviatej, pol desiatej. Ale poviem Ti, zvládol to výborne 😉 Zobudil sa o šiestej ráno, ale môj údiv, ani si papať nepýtal. Papal o druhej v noci a asi bol ešte sýty. A o pol osmej už zaspal, síce troška nervózny, ale v pohode. A zobudil sa o deviatej, keď nás už zavolali 🙂 Ale manžel bol od rána od siedmej pri mne na izbe. Síce mu povedali, že tu nemá čo robiť, ale keď môžu mať aj ostatné pacientky takéto výhody, prečo nie my a našej "susedke" mamičke to nevadilo 😉

ellahop
3. apr 2012

Ahojte, myslim, ze v pondelok sa robi od desiatej lebo sa cistia nejako viac operacky. Aj my sme mali tak ist len maly mal tiez antibiotika. Nas maly ma trigonocefaliu a to je velmi vyrazny typ kraniosynestozy. Take mini cielko a hlavka rastie do bokov a vysky. 🙂 my to volame ziarovka. Som rada ze sa tato stranka rozbehla. Lebo som sa uz zas zacinala strasne bat. Hlavne toho, ze maly bude na are bez nas. Trigonocefalia okrem toho je narocnejsia a rez je cez celu hlavu. Aj nas ma zlezane zahlavie, jeden bok. To sme sa tiez bali ci aj to nebude zrastene, nastasti nieje. Mlada pani doktorka sa vola doubra vova a je taka mila. Este velmi ludska a citliva. Ona a antropologicka sa za nami zastavili ked sme cakali na operaciu, aj doktor horn bol u nas viackrat. Viete akro im bolo divne ze sa to zrusilo. Dufam ze uz sa to nestane. 😒 . 😒 ale pri nasom stasti.... Bysom za to do ohna ruku nedala

martinkatinka
3. apr 2012

@ellahop tak ja tiež dúfam, že už tento termín vám výjde... ak náááááhodou nie, tak sa pýtaj do tej Prahy, nech vám to čím skor vybavia.... ve´d to je aj o nervy, viem čo prežívaš a dokonca viac krát... mňa by fakt porazilo..... ja som už tento prvý raz strašne nervozna a manžel na mňa nemože ani prehovoriť bez toho, aby som naňho nezavrčala...ja idem zajtra volať... lucyinka. mi napísala, že im sa zrušil termín, tak by som bola rada, keby nás vopchali na jej... aj keď ma mrzí, že jej synček ochorel takto pred tým....

ellahop
3. apr 2012
ellahop
3. apr 2012

@martinkatinka a komu volas ked volas takto nie v pondelok. Niezeby som chcela aj ja 🙂. Lebo my sme boli zas ockovani bred dvoma tyzdnami. Len pre istotu by ma to zaujimalo.

ellahop
3. apr 2012

@lucyinka. Ja si myslim ze pondelkovy termin je super. Ak nebude nejaky urgent tak to urcite urobia. Skor utorok je husty lebo v pondelok prijimaju najviac deti. A to sa potom rano na sedeni lekari dohovaraju ze ktory si odoperuje koho. Kedze na are su len smutne 4 miesta.

T

zlatusik28
3. apr 2012

@ellahop ani ja si to neviem prdstaviť, žeby nám viackrát oddiaľovali operáciu. Len raz to urobili a mali sme dosť ☹ A kedy že to tentoraz máte ísť?

martinkatinka
3. apr 2012

@ellahop my voláme vo štvrtok Smrekovi vždy... ale dal nám aj číslo, kde ho zastihneme mimo ordinácie....len musím nájsť to číslo, ale obávam sa, že je karte u Dr. ☹ no nič, zavolám tam, kde voláme vo štvrtok a uvidím aký doktor tam bude a potom si budem pýtať iný kontakt ....Nám dával termín Smrek, hovoril, že nás bude operovať s Hornom.

ellahop
3. apr 2012

@zlatusik28 14. Maja. Ale nejako sme si zvykli aj ked vtedy v nemocnici som sa normalne zlozila. Ten strajk, to sa dalo cakat. No potom to uz bola rana pod pas.

zlatusik28
3. apr 2012

@ellahop no tak dúfam, že toho 14.mája im už do toho nič nepríde.. ani vám. Už aby ste to mali za sebou, konečne. Veľmi vám to prajem... 😉

martinkatinka
3. apr 2012

@ellahop poslala som ti IP

ellahop
3. apr 2012

@martinkatinka tam chodim. Ja som nakonec pisavala hornovi maily. Inak mam na neho aj mobil. Ale ten som vyuzila len raz.🙂 maruska co toto zalozila mi vravela ze bez toho aby som sa dohodla a skonzultovala ct s nim ani nemam znemocnice odist. 🙂

martinkatinka
3. apr 2012

@ellahop my od začiatku chodíme k Smrekovi.. teda boli sme tam u neho raz, pozrel hlavičku a povedal, že to je na operáciu... až potom kukol CT, a odvtedy sme mu asi tri krát volali....ale zajtra to každopádne skúsim, hádam sa nevyvadia, že ich tam otravujem.

luy
3. apr 2012

@martinkatinka
@lucyinka.
@zlatusik28
@mixka no ja mám zajtra volat neurologičke,kontrolu mame o mesiac ale dnes som volala sestričke že zaplatím prednostné vyšetrenie,sa mi zdá že malá má nejak rozšírené zreničky,to sledovanie ma ubíja,ja chcem vediet radšej čo a ako a nie furt len sledujete ako sa to uberá,mne to uberá síl ☹

ellahop
4. apr 2012

@luy ja ti oprorucam , zavolat si doktorovi hornovi a ukazat malu jemu, volaj mu vzdy v pondelok, on ti povie ze ved pridte sa ukazat... a on rozhodne. ma tam antropologicku ktora malu premeria a popripade vas objednaju na CT vysetrenie.

luy
4. apr 2012

@ellahop mam papier aj na rtg lebky,sono jej už robili

zlatusik28
4. apr 2012

@luy alebo mu to môžeš poslať mailom. My sme to takto robili a potom mi volala sestrička, že máme prísť. A na očnom ste boli?

luy
4. apr 2012

@zlatusik28 ešte nie ale idem tam volat kedy ma zoberú

zlatusik28
4. apr 2012

@martinkatinka ahoj, tak ako, volala si? Dali vám nový termín?

martinkatinka
4. apr 2012

@ellahop tak my ideme volať zajtra kvoli tomu novému termínu, lebo som nenašla číslo priamo na Smreka, musíme volať do tej ordinácie
@luy ako som ti písala, nám napríklad sono nič neukázalo, lebo to kosti nesníma.. @ellahop a @zlatusik28 ti dobre radia... Si teraz určite aj nervózna aj v strese a to nevplýva dobre na zvyšok rodiny. takto ke´d ju uvidí doktor Horn alebo aj Smrek, tak len pohmatom už budú vedieť ako to je...keď zajtra zavoláš Smrekovi, už o týždeň by si mohla byť u neho na konzultácii, nás objednal hne´d na ďalšiu ordináciu.. odkiaľ vlastne si?

luy
4. apr 2012
martinkatinka
4. apr 2012

@zlatusik28 nie, dnes tam Smrek nie je, volali sme a sestra kázala volať zajtra, tak zavoláme zajtra hneď o deviatej, už by mala byť aj rekonštrukcia hotová

martinkatinka
4. apr 2012

@luy tak skús napísať tej kočke, čo tu písala, že jej synovec bol na operácii v KE, možno ti poradí u akého doktora boli, možno tá vaša neurologička je taký istý prípad ako tá naša... zmenili sme ju a urobili sme dobre

ellahop
4. apr 2012

@luy a moznoto nic nieje a zbytocne sa stresujes, lebo to pozorovznie je des, doverne pozname. Takto ak ju prehliadne skutocny odbornik si uz budes ista. Bud to nieje a mozes byt rada, alebo je a bude v dobrych rukach. 🙂

luy
4. apr 2012

@zlatusik28
@ellahop
@martinkatinka
@zlatusik28 tak sono je v poriadku,ale v oblasti frontálnej len čiastočne videla,a cez sagitálny šev priemerne,no tak rtg nás čaká po sviatkoch a potom že predsa len ct,zatial uzavretá ako hyperostoza v oblasti suture metopica,mezocefalia v norme

luy
4. apr 2012

@martinkatinka
@luy
@ellahop
@zlatusik28 má s tým niečo spoločné aj podávanie vit. D a kananvitu?neviete?máte to už iste preštudované

zlatusik28
4. apr 2012

@luy pokiaľ viem, tak vitamín D kostiam len pomáha. Mňa sa napr. v BA pýtali či som dávala Vigantol, ja že áno a oni že je to potom vporiadku a dokonca ho mám dávať až do troch rokov. Vraj horšie by bolo keby som ho nedávala 😉