icon

Skafocefalia. Boli vaše deti operované v Bratislave?

maruska223
15. aug 2010

Ahojte, poprosim mamicky , ktorych deturence mali tuto diagnozu a boli ich deticky operovane v Bratislave na kramaroch, keby sa ozvali..
Dakujem velmi pekne!!!

luy
4. apr 2012

@zlatusik28 a ako často dávaš vigantol? ja som to zle napísala som sa chcela opýtat či to nemože byt z nedostatku vit. D

luy
4. apr 2012

@zlatusik28 ja vigantol dávam len si vyčítam že som občas zabudla dat

luy
4. apr 2012

@martinkatinka už som jej písala ip

zlatusik28
4. apr 2012

@luy dve kvapky denne

zlatusik28
4. apr 2012

@luy a to že občas zabudneš dať, nič sa nedeje, my sme v nemocnici napr. vôbec nesmeli dávať a doma som tiež sem tam zabudla dať 😉

luy
4. apr 2012

@zlatusik28 ako si to všetko zvládala a nepodlahla panike a smutku ?a ako sa ma ?

zlatusik28
4. apr 2012

@luy ako myslíš pred operáciou?

luy
4. apr 2012

@zlatusik28 hej pred a ked si sa to dozvedela

luy
4. apr 2012

@zlatusik28 mne furt nie je jasné,že moja je aká velka a doteraz bolo všetko v poriadku v januári to všetko začalo,divna hlava ,vystupený šev a dovtedy som nič nevidela hladkala bozkala a nič ☹

martinkatinka
4. apr 2012

@zlatusik28 tak ja už vigantol ani nedávam.... prestala som cca ked mal malý pol roka, lebo doktorka hovorila, že je až moc taký pohyblivý, že má pevné kosti, veď v 5. mesiachoch štvrnožkoval a polročný sa postavil a v potielke odvtedy už len stál... a osemmesačný chodil okolo nábytku.... a kosti mal fakt pevné, tak hovorila, že netreba...
@luy najlepšie bude naozaj ukázať sa odborníkovi, aj u nás to pomohlo, lebo neurologička sa tomuto alevobec nerozumela, nemala ani doteraz taký prípad

zlatusik28
4. apr 2012

@luy no, keĎ som sa to dozvedela, poviem ti pravdu, strašne som plakala. Ale nejako sme to zvládli. Najhoršie to bolo asi v nemocnici... ☹ Aj som si tam poplakala, s mamičkami, ale potom som už ani nevládala 😒 A okrem toho, malému to vôbec neprospievalo. Jednoducho sa musíš vzchopiť, tam okrem teba nebude mať nikoho. Veľmi som sa bála, aj po operácii, ale nemohla som si dovoliť sa zosypať, keď malý ležal v postielke a ja som vedela, že ma potrebuje ... a nejako to šlo. Ale nikdy nezabudnem, keď ležal na Áre, prvé tri dni ma vôbec nespoznával, presedela som pri ňom koľko sa len dalo, aj slzy vypadli, ale keď sa na ďalší deň na mňa usmial a pýtal sa ruky, bolo to na nezaplatenie. Malý sa smial a ja som plakala od radosti. Nikdy na ten okamih nezabudnem a vtedy si uvedomíš, že stálo za to tým všekým prejsť, že musíte byť silní aby ste to všetko zvládli...

luy
4. apr 2012

@martinkatinka hej už som písala tej holke a vybavujem jedného tu z ke že ju kukne ☹ priamo v nemocnici počas služby

zlatusik28
4. apr 2012

@luy no vieš, nie každý to má od narodenia, a možno že u vás to prepuklo neskôr, lebo malá už je "veľká", si myslím, že keby to mala už na začiatku, dávno by ste na to prišli...

martinkatinka
4. apr 2012

@luy no tak super, teraz sa ukľudni, urobila si pre ňu maximum, možeš byť spokojná....si dobrá a starostlivá maminka

zlatusik28
4. apr 2012

@martinkatinka juj, ta vy ste akí šikovní 🙂 Náš od pol roka štvornožkoval a na nôžky sa postavil okolo deviateho mesiaca...

zlatusik28
4. apr 2012

@luy súhlasím s
@martinkatinka , robíš toho dosť , už len nech všetko dobre dopadne 😉

martinkatinka
4. apr 2012

@zlatusik28 no veď aj preto doktorka nemohla uverit tomu, že by mal nejaký problém.... lebo bol dosť dopredu ... ale teraz je neskoro nariekať, že sa na to neskoro prišlo.. len aby ho odoperovali a nezastavil sa mu vývoj a všetko bude OK

zlatusik28
4. apr 2012

@martinkatinka no, tak to naša "skvelá" neurologička hovorila: však on krásne na všetko reaguje! Čo by ste chceli viac? Mňa až zamrazilo. A čo o pár mesiacov? Bude tiež taký? A ona mi povedala, že to mi nikto nezaručí... No skvelo poradila 😠

luy
4. apr 2012

@martinkatinka
@zlatusik28 moja je oproti detom z MK pozadu asi tak 2 mesiace 🙂 ale vo všetkom

ellahop
4. apr 2012

@zlatusik28 to sa aj nam dialo... najskor vojtovka, ale otazky, preco ma taku hlavu, to ma od narodenia, isli sme raz na pohotovost, preco je taky??? stale preco je taky??? na rehabilitacii to iste, ale ta nam povedala o chlapcovi co take ako tomi mal a ta malemu aj moc pomohla aj so mnou, po 2tyzdnoch rehabilitacie vedel co mal. a celkovo vsetko sa naucil, do 9 mesiaca sme dreli a teraz... ked ho vidim ako lieta po byte, ako sa blazni a ako vela veci vie, ani sa mi verit nechce ze co sme si vytrpeli lebo ta vojtovka to je teda utrpenie. no a ta operacia, to uz bude asi vrchol vsetkeho zleho a potom hadam bude ok. 🙂
inak vinim za to lekarov, preco ked sa im nezdal nic neurobili, este aj povedali ze naco do ba, aj tak je to len esteticke... ta zlost je tak intenzivna este teraz.... dufam, ze ma raz prejde, ale trufam si povedat ze nie.

zlatusik28
4. apr 2012

@ellahop no mňa to neprešlo doteraz ☹ keď si pomyslím, žeby sme to nechali tak a verili tomu, čo nám povie 😠 Ale neboj, po operácii bude už len dobre 😉 Všetko dobre dopadne

lucyinka.
4. apr 2012

@ellahop celkom si ma potesila s tym pondelkom, ze je vacsia sanca, ze bude aro volne. inak asi sa tam budeme 'minat', tak sa tam mozno aj stretneme 🙂

co sa tyka tych tel. cisel do ambulancie, tak to je podla mna len jedno, pretoze je to len jedna ambulancia a kazdy den tam ordinuje iny lekar (napr. dr. Horn v pondelok, v utorok je tusim doc. Sykora atd), len sestricka je tam asi stale ta ista.

martinkatinka
5. apr 2012

My ideme dnes volať, držte palčeky

martinkatinka
5. apr 2012

Po dnešnom telefonáte som ešte sprostejšia než som bola ☹ Doktor Smrek mi povedal že ešte neprerábajú, lebo sú tam vraj deti a nemožu... a že máme volať po sviatkoch. tak som sa pýtala, že či ho do konca apríla vezmú... povedal, že rád by, lebo 28. apríla ide na tri týždne na dovolenku. Ale zas on má byť len asistent pri operácii, operovať bude Horn... Tak som z toho debil a vyplakala som sa už ráno...malému ideme robit oslavu narodenín, lebo neviem čo potom, ak budeme musiet narýchlo odísť... tak nech sa aspoň trocha pobaví

ellahop
5. apr 2012

@martinkatinka martinka, u nas je zvyk ze sa narodeniny neoslavuju popredu. Neboj sa vsetko bude aj velka oslava a aj operacia. Pravdu povediac, ja som to vedela ze vas nevezmu. Vies kolko deti tam prijimaju skoro kazdy den, ty len v pondelok po velkej noci zavolaj mudr. Hornovi a trvaj na novom termine. Ja si myslim, ze ta len tak nezavolaju.

martinkatinka
6. apr 2012

@ellahop aj u nás je ten zvyk a už nás zvozila moja sestra a ostatní tiež frflú.... ale kašlem na to, proste malému urobím oslavu teraz a hotovka ...Bože, mňa už dokáže nahnevať každá maličkosť, čo mi kto povie ☹ ale najviac som nahnevaná sama na seba

ellahop
6. apr 2012

@martinkatinka velmi ti rozumiem, ale ber to tak ze ti tvoji blizki chcu pomoct. Ty si hlavne smutna a sklamana, ale za to oni nemozu. Prepac ze ti to pisem, ale sama to prezivam. A kedze my to uz vieme od minuleho roka tak by som sa uz musela zblaznit. Su sviatky a tak si ich uzi. A ked chces oslavu tak ju urob a druhu potom v den narodiek si spravte sukromnu. A hotovo. 🙂

lucyinka.
6. apr 2012

@martinkatinka podla mna tam zavolaj po velkej noci, prip. dr. Hornovi na mobil, ak nebude ordinovat v pondelok. ved predoperacne uz mate hotove, tak mozete nastupit kedykolvek. a ten termin sa uvolnil, tak by vam ho mohli dat.

martinkatinka
7. apr 2012

@lucyinka. určite tam budeme volať.... nech aspoň viem, že ako dlho zase čakať.
Malému som pozerala hlavičku a zdá sa mi, že mu ten hrbolček pri fontanele vystúpil ☹ a často si škrabe hlavičku vzadu....

luy
10. apr 2012

@ellahop
@martinkatinka
@zlatusik28 dievčatá ja idem s malou v nedelu do nemocnice kukne ju lekár v službe čo to u nás operuje,prosím BOH nech nám pomáha a nech sa všetci mýlime a malá má len tú hlavku zle tvarovanú ☹