Škodí, či neškodí chodítko?
Ahojte.co myslite chodak naozaj skodi detickam alebo nie je to celkom tak?ja som chcela pre mojho drobca kupit,ale neurologicka ma zastavila,ze chodak NIE. 😨
Na celej tejto diskusii sú najzarážajúcejšie názory matiek, ktoré akoby sa ešte vystatovali tým, že napriek varovaniu lekára dali svoje dieťa do chodítka. Nedokážem si predstaviť myšlienkové pochody týchto žien. Pripomína mi to alkoholikov alebo fajčiarov, ktorí sa obhajujú tým, že si dajú len "pár" cigaretiek alebo pohárikov a že tento alebo tamten fajčil alebo pil celý život a dožil sa dlhého veku, resp. naopak - niekto nikdy nefajčil ani nepil a napriek tomu na tieto choroby ochorel. To, že spústa iných alkoholikov a fajčiarov skončila s cirhózou pečene, rakovinou alebo rozdutím pľúc, pre nich nie je podstatné. Tento postoj je do určitej miery pochopiteľný u závislákov, ktorí sa všemožne snažia ospravedlniť svoje závislosti, ale je absolútne nepochopiteľný u matiek, ktorých prvoradou a najprirodzenejšou úlohou je starať sa o dobro dieťaťa. Tie rozosmiate smajlíky pri ich vystatovaní sa vedomým ohrozovaním zdravia vlastných detí vyzerajú strašidelne...
@bibianka tak je. Pamätám si na jednu matku tu na fóre, ktorá už od troch mesiacov dávala decku pribináčiky a čokoládku a k tomu 30 smajlíkov, ako mu to chutí s dodatkom, že však už má rok a nič mu nie je. Potom som sa s jej nickom stretla v diskusii o večne chorých deťoch a antibiotikách 7 x do roka. Ale o tri roky málokomu dôjde, že ten základ po.ratej imunity asi bude v tom, čo do dieťaťa pchali a ako mu pokašlali tráviaci trakt. Takýmto rodičom by som liečbu ich dieťaťa dala uhradiť v plnej výške (rovnako ako všetkým feťákom, alkoholikom, fajčiarom a iným individám, ktoré si vedome ničia zdravie).
Ani na sekundu som tam nedala ani jedno z mojich deti! Nebudem predsa vedome poskodzovat ich chrbticu !
akurat som dnes o tom citala ako to skodi detom na chrbticu a celkovu motoriku a svalstvo .. nikdy by som do toho sveje dieta nedala len preto aby som si ja ulahcila zivot-pracu ....
@babulka chapem ako myslis tych alkoholikov, fetakov....Ale alkoholizmus je choroba. Tak ako si nevyberies rakovinu alebo cukrovku, tak si nevyberies ani alkoholizmus. To ze sice ti ludia piju a fetuju a robia to sami sebe je jedna vec...ale za zamyslenie stoji ze preco si to nerobia vsetci konzumenti alkoholu. Alkoholizmus je normalna diagnoza
@uzuzana diskutabilne je to len pre tych, ktori tomu nerozumeju a neviem, co to ma spolocne s tabulkami, akymi presne? Tvoje deti mali stastie, ze napriek Tvojim zasahom to nemalo na ne az taky zly vplyv, aj ked, chrbat ich moze bolievat v dospelostia nebudu vediet z coho. Vselico ludia nevedia...tak naco to riskovat.
nikdy mi ani nenapadlo kupit choditko..je to skodlive na klbiky, chrbticu, cvicila som s dcerkou vojtovku 8 meisacov, takze by som jej nedokazala takto ublizit, bola som stastna ze som ju cvicením dala dokopy.. ja som si ich poctivo odnosila a to ich mam po 1,5 roku...
@uzuzana
@paela no ved neviem naco to tu uz choditko pripisuju ku alkoholizme,fajceniu a ktovie co este,to nema s tym nic spolocne.zato ze svoje deti davame do choditka to neznamena ze teraz robime uz vsetko zle.ja som proti alkolu, fajceniu.a zasadne si davam zalezat aby moje deti jedli zdravsie.len tie mudre uz nevedia co vytiahnut ta uz pisu o inom a nie o choditku.a ked niekoho boli chrbtica,tak vetsinou to je z plochych noch a poloche nohy z choditka urcite niesu.a klby tak isto.uz nevedia co pisat tak vsetko pripisuju choditku.
@billam nie je to sice k teme, ale male off topic. Alkoholizmus je choroba. Lekarmi uznana ako diagnoza. Zial, niekto pije, je konzument, nie je alkoholik a niekto alkohol raz ochutna a spusti sa to unho a je v tom. Poviem uprimne, ze o tom neviem vela, ale nejake malo ano, nejake terapie, stretnutia s abstinujucimi alkoholikmi, rozhovory so psychologmi ktori im pomahaju...kedysi som si tiez myslela ze alkoholik je si na vine sam.
@katieg85 nechcem tu vnášať ďalšiu offtopic tému, tak si skús sama vygoogliť pojmy "prirovnanie" a "metafora" (ak teda tušíš, čo je to googliť...). Možno (ale fakt len možno) ti docvakne, v akom zmysle sa tu alkoholici a fajčiari vyskytli...
A prepáč, ale na teba sedí príslovie "komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí" ako šerbel na zadok (sorry admin, pokojne to zmaž, fakt som sa nemohla zdržať 😀 😀 😀 )
@billam tak tak. Su proste ludia, ktori maju tuto chorobu, poruchu. Ten clovek si uvedomuje ze si skodi, alebo moze sa pripadne klamat, ze ved vsetci ostatni piju, a nic na tom nie je zle. Ale proste nevie prestat. A ak sa rozhodne skoncit, s pomocou, uz nesmie nikdy pit alkohol, pretoze jednoducho nevie pit konzumne, len destruktivne
Mamule pisete zechoditka urcite nie.len je rozdiel dat tam dieta na dve hodky a na 10-15 min len na zmenu.ale tiez je rozdiel tam napchat 3 mesacne dietatko a 6-7 mesacne.a klokanky ste pouzivali?
@mery7 ziadne dieta by som do choditka nedala ... naco ma robit to, co este samo nedokaze - ked bude vediet chodit, tak pojde aj same, pripadne sa bude pridrziavat okolitych predmetov ... a klokanky mimochodom tiez skodia - mame miesto nich ergonomicke nosice a satky 🙂
@katieg85 Nuž - na rozdiel od tvojho urputného a nezmyselného obhajovania chodítok (ktorými ako matka poškodzuješ svoje ratolesti) moja uštipačná poznámka nemá s materstvom nič spoločné. Klobúk dole pred maminami, ktoré si dokázali priznať chybu, žiaľ Ty zrejme patríš k tým, ktoré budú svoje deti dávať do chodítok už natruc... Takže hanbenie by som na Tvojom mieste radšej nespomínala...
Ak si potrebujete oddýchnuť, odskocit, upratat....kupte si radšej ohradku...pretože chodtiko neslúži na nic iné, len na odloženie dieťaťa....a prave vtedy sa stavaju tie najhoršie úrazy....mam dve male deti a naozaj nikdy by má nenapadlo kúpiť, alebo aspon vyskúšať choditko.
ja som tiez decka davala do choditka na chvilu,cca od 7. mesiaca.trosku sa pobavili a bolo...chodti zacali v 11. a 10, mesiaci,pekne aj stvornozkovali.ziadna kriva chrbtica...ale 100 ludi 100 chuti. kazdy sam uzna ,co je pre jeho dieta vhodne...

@lucia006 ahoj, dávala som dcérku do chodítka aj napriek zákazu našej pediatričky a nič jej nie je. bola trošku lenivá, nechcelo sa jej pretáčať, ani loziť, ale v chodítku bola ako švela 😀 veď kto by ju stále vynášal na rukách? a pomerne skoro začala chodiť. chodítko sme mali dokonca požičané a približne 20 rokov staré 😀