Škodí, či neškodí chodítko?
Ahojte.co myslite chodak naozaj skodi detickam alebo nie je to celkom tak?ja som chcela pre mojho drobca kupit,ale neurologicka ma zastavila,ze chodak NIE. 😨
@lucia006 tiež sme chodítko používali a použila by som ho znovu 😎 Osobne ho totiž neberiem ako vec na naučenie chodenia. Brala som ho ako dobrú pomôcku, keďže malý mal reflux, čiže na zemi na brušku neexistovalo, na chrbáte taktiež a nosiť ho cely deň určite nebudem. Akonáhle sedel v chodítku bol spokojný, pekne sa hral s hračkami na pultíku. Išlo hlavne o to, že videl a nemusel ležať.
Neskodi..ale dnes novodobe mamicky nepouzivaju...napisala som si o choditku aj clanok...pouzivala som a aj budem🙂
Ak tu niekto presviedča matky, aby dali pokojne svoje dieťa do chodítka, pretože aj ich bolo a nič mu nie je, je to nehorázna nezodpovednosť. To už môžte rovno presviedčať, aby dávali každá deň niečo vyprážané, alebo údeniny, pretože aj vaše decko to je a nič mu nie je.
@lucia006 To je pravda, vedia dodrbať, ale pokiaľ ide o chodítko, má vaša neurologička pravdu. Ale pokiaľ ide o to pasívne sedenie, tak to zíram, čo to je za hlúposť. Buď si istá, že tvoje dieťa nebude ležať furt a ak chceš, aby bolo o.k., nehádž mu sama polená pod nohy. Je to tvoje dieťa, nie nejaká hračka, tak sa správaj zodpovedne.
@lucia006 ja s malým chodím na rehabilitácie /už je v poriadku/ a rehabilitačná podľa mňa je to osoba na názor ktorej sa môžem spoľahnúť viac ako na doktora, povedala, že dieťa má sedieť až si vie samo sadnúť, takže žiadne posadzovanie s podopieraním, ešte sa nasedí až až. pre dieťatko je úplne najlepšie keď ho dáš na zem na deku a necháš ho nech sa otáča, váľa sudy a objavuje samo svet. môj je takto na zemi od troch mesiacov, nedávam ho ani do postieľky. neviem prečo sa ti zdá nepredstaviteľné že by zatiaľ iba ležal, veď to už nebude dlho a začne si sam sadať, dávať sa na štyri, plaziť sa.
Ja som zásadne proti chodákom, a aj moja neurologička povedala žiadny chodák, nič dobré to dieťatku nedá, najlepšie je ako som ti písala, na zem na deku a nechať ho nech sa učí a poznáva svet sám, bez zbytočných pomôcok.
..škodí, dieťa v ňom začína chodiť po špičkách čo je neprípustné v období vývoja.. musí si prejsť každou fázou..ak nemajú mamičky čas na dieťa keď potrebujú niečo spraviť, radšej klokanku zavesiť na seba a vybavené..

Súhlasím s @vierka0, takto zdôvodňujú prečo nepožívať chodítka aj ortopédi. Dieťa má samo prechádzať týmito vývojovými štádiami. Pýtala som sa na to ortopéda iba pre zaujímavosť. Ja som proti používaniu chodítok presne z týchto dôvodov.