icon

Škodí, či neškodí chodítko?

lucia006
21. apr 2013

Ahojte.co myslite chodak naozaj skodi detickam alebo nie je to celkom tak?ja som chcela pre mojho drobca kupit,ale neurologicka ma zastavila,ze chodak NIE. 😨

kvieta
21. apr 2013

Súhlasím s @vierka0, takto zdôvodňujú prečo nepožívať chodítka aj ortopédi. Dieťa má samo prechádzať týmito vývojovými štádiami. Pýtala som sa na to ortopéda iba pre zaujímavosť. Ja som proti používaniu chodítok presne z týchto dôvodov.

molniak
21. apr 2013

@vierka0 Vierka asi zbytočne budeš niekomu vysvetlovať ako má dieťa napredovať niekto to nechce počuť my sme si asi prešli niečo podobné tam máme rovnaký názor ale iné maminky možno nemajú ani ponatia o tom čo sa snažíme povedať

sashabb
21. apr 2013

@lucia006 tiež sme chodítko používali a použila by som ho znovu 😎 Osobne ho totiž neberiem ako vec na naučenie chodenia. Brala som ho ako dobrú pomôcku, keďže malý mal reflux, čiže na zemi na brušku neexistovalo, na chrbáte taktiež a nosiť ho cely deň určite nebudem. Akonáhle sedel v chodítku bol spokojný, pekne sa hral s hračkami na pultíku. Išlo hlavne o to, že videl a nemusel ležať.

1katkas
21. apr 2013

Neskodi..ale dnes novodobe mamicky nepouzivaju...napisala som si o choditku aj clanok...pouzivala som a aj budem🙂

lucia006
autor
21. apr 2013

@vierka0 mne povedala teraz naposledy neurologicka ze mozem ho kludne davat sediet soporou na chrbatiku tak aj robim.neviem si predstavit zebby ml len lezat 😖

1katkas
21. apr 2013
bibianka
21. apr 2013

@lucia006 "neviem si predstavit zebby ml len lezat" ??????????????? Nemám slov...

lucia006
autor
21. apr 2013

@bibianka pytam sa tu aj preto ,pretoze viem aky si slovenky lekari a jak vedia dodrbat deti,dospelych a celkovo lud

bibianka
21. apr 2013

Ak tu niekto presviedča matky, aby dali pokojne svoje dieťa do chodítka, pretože aj ich bolo a nič mu nie je, je to nehorázna nezodpovednosť. To už môžte rovno presviedčať, aby dávali každá deň niečo vyprážané, alebo údeniny, pretože aj vaše decko to je a nič mu nie je.

vierka0
21. apr 2013

@lucia006 no takmer sestmesacne dieta ti urcite nema iba lezat..sestmesacne dieta ma byt na brusku a posilnovat rucky, vzpierat sa na nich, pripravovat sa na plazenie a k tomu teda v pasivnom sede nedojde..

bibianka
21. apr 2013

@lucia006 To je pravda, vedia dodrbať, ale pokiaľ ide o chodítko, má vaša neurologička pravdu. Ale pokiaľ ide o to pasívne sedenie, tak to zíram, čo to je za hlúposť. Buď si istá, že tvoje dieťa nebude ležať furt a ak chceš, aby bolo o.k., nehádž mu sama polená pod nohy. Je to tvoje dieťa, nie nejaká hračka, tak sa správaj zodpovedne.

vierka0
21. apr 2013

@1katkas ten tvoj clanok je teda na poriadne "odbornej" urovni..to sa neoplati ani inak komentovat

lucia006
autor
21. apr 2013

@katieg85 presne toto mi nejde dohlavy to balenie nasiroko raz ano raz nie perinkydetto chodaky tak isto.mam dost.asi sami lekari nevedia presne ci skodi naozaj alebo nie,

bibianka
21. apr 2013

@lucia006 Chodítka nikto nikdy neodporúčal, je to vyslovene komerčná záležitosť.

petruldo
21. apr 2013

@lucia006 ja s malým chodím na rehabilitácie /už je v poriadku/ a rehabilitačná podľa mňa je to osoba na názor ktorej sa môžem spoľahnúť viac ako na doktora, povedala, že dieťa má sedieť až si vie samo sadnúť, takže žiadne posadzovanie s podopieraním, ešte sa nasedí až až. pre dieťatko je úplne najlepšie keď ho dáš na zem na deku a necháš ho nech sa otáča, váľa sudy a objavuje samo svet. môj je takto na zemi od troch mesiacov, nedávam ho ani do postieľky. neviem prečo sa ti zdá nepredstaviteľné že by zatiaľ iba ležal, veď to už nebude dlho a začne si sam sadať, dávať sa na štyri, plaziť sa.
Ja som zásadne proti chodákom, a aj moja neurologička povedala žiadny chodák, nič dobré to dieťatku nedá, najlepšie je ako som ti písala, na zem na deku a nechať ho nech sa učí a poznáva svet sám, bez zbytočných pomôcok.

reni1512
21. apr 2013

..škodí, dieťa v ňom začína chodiť po špičkách čo je neprípustné v období vývoja.. musí si prejsť každou fázou..ak nemajú mamičky čas na dieťa keď potrebujú niečo spraviť, radšej klokanku zavesiť na seba a vybavené..

petruldo
21. apr 2013

@bibianka keby to šlo máš 1000 lajkov

vierka0
21. apr 2013

@lucia006 neviem, ale mam dojem, ze ty nemas zaujem pochopit, preco je choditko nespravne, chces skor pocut, ze je to ok a kludne to mas pouzivat..

bibianka
21. apr 2013

@1katkas Tvoj článok je znôška nezmyslov.

katieg85
21. apr 2013

@lucia006 no do perinky nebalit lebo tam ma dieta nohy zviazane a musi ich mat na siroko.ale uz to balenie zrusia uvidis.

vierka0
21. apr 2013

@katieg85 neviem naco sa tu pletie balenie nasiroko, su na to osobitne temy, tam je to dopodrobna rozdiskutovane..

1katkas
21. apr 2013

@bibianka dakujem za kompliment 😀

1katkas
21. apr 2013

@reni1512 poznam dieta co nebolo v choditku ani raz a predsa po tych spickach niekedy chodi...takze to nebude choditkom

katieg85
21. apr 2013

@vierka0 no prepac odpovedam na luckin prispevok,to uz ani to nemozem?a tyka sa to tiez od ortopeda ktory povie raz ta a raz tak

bibianka
21. apr 2013

@1katkas No dúfam, že Lucia má dosť rozumu na to, aby sa riadila záujmom dieťaťa a nie týmto výplodom tvojej fantázie: "Pretože chodítko podporuje a motivuje učiť sa chodiť a aby sa spevnili svaly."
Skutočne ťa tak obťažuje prirodzený vývoj tvojho dieťaťa?

vierka0
21. apr 2013

@katieg85 vzdy plati to, co je obhajitelne 😀 ak mi bude ortoped hovorit, ze mam prevenivne balit dieta nasiroko napriek tomu, ze nalez polohy klbikov je v absolutnom poriadku, tak si o jeho odbornosti (a dalsom odbornom vzdelavani) pomyslim svoje..

bibianka
21. apr 2013

@1katkas tvoje konštatovanie má rovnakú výpovednú hodnotu, ako moja skúsenosť: nedávno zomrela na rakovinu pľúc pani, ktorá v živote nefajčila. To znamená - fajčenie nespôsobuje rakovinu pľúc.

katieg85
21. apr 2013

@1katkas no ved skoro vsetky deti chodia po spickach ,tak neviem skade to nabrali ze to z choditka

1katkas
21. apr 2013

@bibianka ja dufam, ze lucia sa nebude riadit novodobymi nazormi 🙂 ale nebudem sa hadat ty si proti choditkam a ja ich pouzivam a ja sa nebudem s tebou hadat ani presvedcovat ta o mojom nazore

bibianka
21. apr 2013

@katieg85 "no ved skoro vsetky deti chodia po spickach???? To nemôžeš myslieť vážne!