icon

Škôlka a choroby

zumi21
11. sep 2017

Ahojky! Chcem sa len spytat. Mam 3 rocne dieta. Minuly tyzden nastupil prvy krat do skolky a uz dnes rano mal teplotu, sopel... Zajtra mam nastupit do novej prace a uz teraz mam obavy, aby som nebola viac doma ako v praci (aby ma samozrejme hned nevyhodili) som z toho na nervy. Maleho mi nema kto varovat. Myslite,ze bude byvat casto chory??? Napr.za minuly roksme neboli ani raz chory,ani raz u doktorky... neviem co robit. Nastupi do prace ci nie?!?! Ci radsej preckat toto chripkove obdobie??? Dakujem

Strana
z2
siska53
11. sep 2017

@natalushka slaby sopel som neriesila tak,ze by boli doma..iba raz,hned na zaciatku,ale to som bola estz doma s mld

siska53
11. sep 2017

@natalushka s mladsou..

natalushka
11. sep 2017

@siska53 ved toto..teraz este mam moznost,ze ho necham doma,da sa to vykryt..no tiez z dlhodobeho hladiskasi to neviem predstavit..

natalushka
11. sep 2017

@rainee sak toto😅

tatiana1617
27. nov 2017

Dobry den potrebujem poradit.
Mala sa mi narodila predcastne v 36 tyzdni mala problemy s plucami potom zacali oblicky reflux oblieciek do 1,5 roka sme prekonali 11x zapal oblieciek mala zrobenu aj cystografiu. Uz bude mat 3 roky zatial sa drzime..je to vrodena chyba ...chcem sa oyptat ci mam sancu na predlzenie rodicovskeho bojim sa ze v skolke prechladne ochori ale tam cosi chyti a je to prenu nebezpecne dakujem za odpovede

dai
27. nov 2017

@tatiana1617 ahoj. Tak ja neviem ci mas sancu na predlzenie rodicovskej - to je asi najlepsie riesit s lekarmi ktori sa ti o malu staraju, ak j to teda nejaka vrodena chyba ktora usti do vysokej chorobnosti...
mozem ti dat len moju skusenost - moj syn je velmi podobny pripad ako tvoja mala - narodeny v 36tt, apnoe pauzy, problemy s plucami - velmi vysoka chorobnost prve 3 roky zivota - u nas vlastne pomohlo az vybratie mandli - odvtedy dramaticka zmena / zlepsenie - vlastne odvtedy realne chory nebol ( klop, klop )... Moj syn normalne nastupil do skolky dokonca skor ako 3rocny, prave preto aby som mala sancu s nim byvat doma - ja som bola na rodicovskej do jeho 3och rokov - vcase nastupu do skolky viac menej z mesiaca tyzden skolka a zvysok doma... v 3och sme dali operaciu a odvtedy parada, normalne som nastupila do prace, maly fungoval v skolke
Mala ti moze prechladnut kdekolvek , chytit bacily od kohokolvek - ak ju teda nechces drzat niekde izolovane.. ja odporucam hlavne posilnovat imunitu

zuzanka7117
27. nov 2017

@tatiana1617 ahoj. S rodičákom poradiť neviem, ale na posilnenie imunity ja dávam deťom už dva roky Aloe berry nectar avitaminy Kids od Forever. V podstate odkedy s tým pracujem. A klop, klop, odvtedy poriadne chori neboli a to mal starší zníženú imunitu a mladší bronchitidy, kôli ktorým bol 3x v nemocnici a bral respiračné spreje. A už sú uplne v poriadku obaja. A na obličky by bol tento berry necrat úplne super, keďze obsahuje aj brusnice. Ak chceš napíš mi správu a dám Ti bližšie info 🙂

frisnica26
1. feb 2018

@zuzanka7117 jpoprosim aj ja viac info, davam deťom colostrum a cistus tablety občas aj reishi a sirupy z domácich byliniek, je tolepšie, ale od septemba nastupubujem do práce a malý pôjde do škôlky tak sa dosť obávam čoto bude. mail .frisnica26@azet.sk

zuzanka7117
1. feb 2018

@frisnica26 napíšem Ti správu 🙂

kejtka87
9. okt 2018

@natalushka viem ze je to starsi prispevok ale to aj mna zaujima.tiez ked ma vodnate sople ju nechavam doma nech nepovedia,no zase aj dieta je nervozne z neustale tecuceho nosa a utierania. ale myslim,ze niektore chodia aj so soplom.

alex1212
31. mar 2019

naša má 3,5r, má teraz priesvitné sople už 10 dní (možno troošičku boli sfarbené začiatkom, ale už týžden bez zafarbenia).. ako chodí od 3 r do školky, tak so soplami som ju tam nedávala.. no teraz idem na to.. učiteľky sa sami vyjadrili, že s priesvitnými sa može, že sú tam nato, aby dieťaťu fúkali nos, resp ho naučili fúkať a tak.. vidím, že tie sople odznievajú, no pomaly, ale zároven to pociťujem ako zbytočné nechávať si ju doma s vodnatým soplom.. ja som síce doma, ale aj tak.. tiež sa mi nepáči, ked dávajú rodičia dieťa s dusivým kašlom intenzívnym do školky, resp so zelenými či žltými soplami, čo treba nonstop fúkať, no myslím, že prisveitné by mohli byť ok.. síce na začiatku to mohol byť vírus, ale myslím, že po 10 dnoch už infekčná nie je..

alex1212
9. apr 2019

stále jej tie sople neprestali. Pozerám, že som sem písala pred dvoma týždnami už skoro. hm.. takže do školky chodí.. obe učiteľky sa vyjadrili, že má sople vodnaté a fúka málo, že to nič nie je a takto chodiť môže a že ked to bude horšie, tak že mi dajú vedieť, lebo rodičia nemajú radi, ked chodia choré deti do školky.. tak asi taký kompromis v celom tom.. lebo keby mala farebné a často fúkala aj povedzme priesvitné, tak ju nedám.. lebo viem, aké je to zaťažujúce, keby jej stále mali fúkať nos.. lebo ona stále ked má veľa soplov chodí za mnou a stále len fúkať a fúkať a to by som teda ani pri priesvitných neurobila, že ju dám do školky. no teraz, ked má vodnaté a málo, tak ju dám.. no.. kto vie, čo to je, lebo už tri týždne takto ťahá..

Strana
z2