icon

Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu

michaelamd
1. júl 2017

Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !

maciatkolulu
2. júl 2017

@adsumus vsak ja nikomu nezakazujem, ani neprikazujem, normalne reagujem a pisem svoj nazor, mozem?😉 Vdaka.

asia83
2. júl 2017

Matky, ktoré nedajú očkovať svoje deti, sú hlúpe. Môžu mať aj tri vysoké školy a neviem čo za sebou, sú a budú podľa mňa hlúpe. Myslia si, že zhltli múdrosť sveta, že sú doktori, farmaceuti, vedci a všetko dokopy. Asi VEDIA prečo vymysleli vakcíny, vy premúdrené matky. Čo si myslíte, že ich to baví, dávať pichať zbytočne deti, pre vás dokonca zadarmo! Zabíjate si vlastné deti, lebo skôr či neskôr sa to prejaví. Buďme rady, že existuje očkovanie, zbavili sme sa (znížili sme riziko) chorôb, ktoré v minulosti deti zabíjali. Neočkované dieťa je časovaná bomba, je otázka času, kedy ochorie tak, ako neočkované deti jednoducho neochorejú, lebo sú OČKOVANÉ!!! Choďte do kelu s vašimi vedľajšími účinkami. Určite je dieťa jedno z desaťtisíc, ktoré má v sebe väčšie množstvo niečoho, čo sa očkovaním "prebudí", ale "prebudilo" by sa to tak či tak, aj keby sa nezaočkuje. Jednoducho očkovanie to urýchli. Tak sa pokorte aspoň raz v živote, pre záchranu života vašich detí a neubližujte im. Dajte ich zaočkovať. Chlapček v úvodnom príspevku prežil, teraz už môžete ďakovať, dúfam, že aj on vám v budúcnosti poďakuje, že ste ho nedali zaočkovať.
Ešte k tým matkám, čo tu vypisujú za neočkovanie. Nedajte, je to vaša vec. No čakajte dôsledky, lebo tie budú a vy potom nariekajte koľko chcete. Ja vás ľutovať nebudem.

kikakm
2. júl 2017

@adsumus to ze sa dieta zaockuje a vytvoria sa protilatky voci ockovanym chorobam nie je 100% zarucene, tak isto ako ze bude mat neziaduci ucinok. Cele je to hop alebo trop.

Priklad, ja mam dceru, ktora je od narodenia pernamentne chora, ockovana dvomi zakladnymi ockovaniami Synflorix+Hexa. Sama som si nasla imunologa a alergologa, ktory vykonal testy, cuduj sa svetu ma poruchu bunkovej imunity. Zakazane ockovanie MMR.

Si predstav co by sa stalo keby som ju dala ockovat MMR.

Kazde dieta pred ockovanim by malo mat vykonane imunologicke testy. Nie len pozretie do krku. Malo by sa k tomu pristupovat zodpovednejsie a niest zofpovednost by mali aj lekari!

michaelamd
autor
2. júl 2017

@maciatkolulu tak si najprv zavolaj milacku a potom tu vypisuj ci je pribeh vymysleny !!!!!!!!!!!!!!!!! nie asi ??? ci co potrebujes aby bol vysmysleny z nejakeho dvovodu ??? akoze toto sa vymysliet ani neda a dala by som vsetko za to aby to nebola pravda ! lebo som mala dieta par sekund od smrti ! pred ocami ! tak si to zapametaj !!! a nechci to zacit ozaj nechci ! a zelam kazdej aby to nezazila i ked by naozaj prehodnotili absolutne cely svoj zivot a postoj k nemu ... lebo v tej chvili sa citis akoby umieras s nim.

zuzana76
2. júl 2017

@kikakm aj moj ma poruchu bunkovej imunity a ockovanie nam nezakazali, ale doporucuju, dvaja imunológovia, bola som u dvoch, pre istotu

maciatkolulu
2. júl 2017

@michaelamd no ten tvoj prejav milacku, tiez nie je celkom ok a vypoveda celkom o tebe, takze skus reagovat ako na zaciatku a vklude, dobre....Moje dieta bolo na tom xy x horsie, viem ake to je realne by bolo posledne sa hadat s niekym na verejnom fore, tomu ver, to som ja, ty si zjavne niekde inde aj vo vyjadrovani, to je v pohode kazdy sme nejaky, ale to, ze pises, ze ockovane deti tvojej kamosky si v pohode iba pokasliavaju s hemophilom a tvoj skoro umrel a vzapati napises, ze nemozu ist predsa na vyter pocas vikendu, takze nevies, ci to maju je velmi zaujimavy fakt, pokial by bolo podane iba ochorenie a ako postupovat v priapde akutneho stavu, to beriem, ale ty si tu vedome rozduchala temu 😉 Ako som pisala, je uplne jedno ako to je, hlavne zdravie vam zelam....

michaelamd
autor
2. júl 2017

Odchadzam.modry konik je strata casu a energie.zerte sa medzi sebou ak na to mate chuta cas.ja teda nie. Komu niet rady tomu niet pomoci.

kikakm
2. júl 2017

@zuzana76 to zavisi od hodnot ake ma. My ideme este na kontrolu v auguste.

helencek
Autor odpoveď zmazal
domin85
2. júl 2017

@asia83 matky ktore neockuju nemusia byt zakonite hlupe, skor su ovplyvnene a neiste v mnohych pripadoch. Ja som za ockovanie. Ale vnucovat ho niekomu a kricat mu ze robi hlupost cloveka tak akurat postavi na zadne do obrany svojho, co je prirodzene a teda sa zial nikam nepohneme. Treba diskutovat a treba brat od uvahy aj to, ze su deti, ktore, zial, ockovane naozaj byt nemozu alebo na ockovacie latky nereaguju a netvoria si imunitu...

cocogogo
2. júl 2017

@michaelamd myslis si ze sme take hlupe ze nevieme ze keby zavolame do nemocnice tak nam v ziadnom pripade nemozu dat info o cudzom cloveku?Alebo preco sa tu tym stale ohanas?

kittykat22
2. júl 2017

@michaelamd to si asi este ale v nemocnici nie? Ak je dieta v stredu na JIS tak v sobotu/nedelu asi doma nebude. Ci? To pises stale z nemocnice? Alebo syn je uz super zdravy a je doma, ze ty si uz druhy den na konikovi?

adsumus
2. júl 2017

@kikakm nie to že sa vytvoria protilátky po okčovaní nie je 100%, len 98%.

adsumus
2. júl 2017

@helencek možu poskytnuť info, že tam maju neočko dieťa s hemofilom

maciatkolulu
2. júl 2017

@adsumus ako? nejako vam nesedia odpovede,😉 nie nemozu poskytnut ziadne informacie, tomu ver.... ani ci tam maju ockovane dieta s hemophilom, ako ho mala mamicka na prvej strane, ano, bolo ockovane, alebo ci tam maju dieta neockovane s hemophilom, proste nepodaju ziadne informacie

helencek
Autor odpoveď zmazal
adsumus
2. júl 2017

@maciatkolulu už som čítala zopár studii aj našich lekárov, kde písali o prípade dieťaťa poškodeneho neočkovaním, takže hádam môžu informovať.

http://www.solen.sk/pdf/ba4d71dd66c1479d7ca877e...

adsumus
2. júl 2017

@helencek a komu môže podať informáciu? a komu nemôže?

michaelamd
autor
2. júl 2017

@helencek dakujem si mila ja uz jeho hracky mam zbalene o chvilu idem za nim.dnes som bola milo prekvapena oni mu tam dali televizor a pustaju mu rozpravky!!! Som take nieco ani necakala. Zajtra nas uz prelozia konecne 🙂

maciatkolulu
2. júl 2017

@adsumus jaaaj, podla teba si niekto cudzi zavola na jisku na kramaroch a pyta si info o tom, ci tam lezi neockovane, alebo ockovne dieta s nejakym ochorenim a vdacne sestry mu budu odpoedat, dobreeeeeeeeee, dievcata, hor sa do toho, hromadne telefonty, treba informovat topky, to je zakladny a najdolezitejsi zdroj, nech sa tam sestry nenudia.... boze pomoc

helencek
2. júl 2017

@michaelamd na oddelení to už bude rušnejšie,asi pôjdete na šieste poschodie,snád tam bude len krátko,lebo doma je doma.🙂

shmoulinka1
Odpoveď bola odstránená
sona222
2. júl 2017

@maciatkolulu o co ti ide? To si naozaj tak presvedcena o svojej pravde? Odkial beries ty tu istotu kokos ja nestiham naozaj. Co ked ta matka naozsj existuje a jej syn prave lezi v nemocke, napadlo ta take nieco? Autorka si mozno nedava servitku pred usta ale jej prejav mi je daleko sympatickejsi ako tvoj-podryvacny, ironicky, trapny.

kuriatkomm
2. júl 2017

Mne je to veľmi ľuto,ak je tento príbeh skutočný.
No keď máš neočkované dieťa, vieš,že ideš do rizika, rovnako aj očkovanie je riziko (celé materstvo je riziko 😀 )
Nefunguje to tak,že "mám nezaočkovanca,nikdy nebude chorý".
Deti bývajú choré,očko,neočko,to je fuk. Stať sa môže hocičo.
Ak by si ho mala zaočkovaného a skončili by ste na JISke,možno by si písala na fórum "AHA ČO NÁM SPOSOBILO OCKOVANIE!!!"

maciatkolulu
2. júl 2017

@sona222 tak necitaj moje prispevky a bude ti fajn....😉 to ma totizto logiku, ked sa ti nepaci, necitaj a je to.... A zjavne asi nechape,s to co pisem, za to tiez ja nemozem, autorke v stredu 29...hmmm, neviem, ktory rok, no dobre umieralo v noci dieta a ona sa prihlasuje na modreho kona, hmmmm, mne tiez odchadzalo dieta par krat, takze viem o com to je a ano, je mozne, ze sa chcela zrazu po troch rokoch od narodenie jej dietata prihlasit na kona a pridat svoju skusenost, ale ako prepac, mat cas to rozoberat a hadat sa, hmmmm, dobre, kazdy sme nejaky, nuz tebe radim, zameraj sa na prispevky, ktore lahodia tvojim ociam a budes mat pokoj..... Peknu nedelu zelam

shmoulinka1
2. júl 2017

nech radsej admin uzavrie tuto diskusiu, ide o sirenie poplasnych sprav

maciatkolulu
2. júl 2017

@kuriatkomm uplna pravda....

adsumus
2. júl 2017

@kuriatkomm dieťatko bolo neočkovane, takže po A podla AV nemalo vobec ochorieť pretože choroby proti ktorým sa očkuje, su na ustupe alebo vobec tu nie su po B malo chorobu vdaka silnej očkovaním nezasiahnutej imunite prekonať s kašlíkom, lenže akosi to nevyšlo.☹

maciatkolulu
2. júl 2017

@adsumus a to dietatko co ochrorelo a bolo ockovane, to tiez nejako nevyslo...

adsumus
2. júl 2017

@maciatkolulu radšej nech dieťa pokašle ako ma byť minuty od udusenia a na prístrojoch a matka čaka či prežije alebo nie a s akými nasledkami.