icon

Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu

michaelamd
1. júl 2017

Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !

julli
3. júl 2017

kvôli tomu,že syn je stále veľmi zahliený...síce pije a je,ale všetko to v ňom ostáva a nemôžeme sa zbaviť tých hlienov...len dúfam,že sa nám nepridružil ďalší bacil.to budeme vedieť zajtra. my máme chronicky mrsa v nose..no a to oslabené telo trápi ešte alergia,zrejme pele,to tiež riešime a čakáme na výsledky.

august2015
3. júl 2017

Jaaaj banda tupych hlav!!!!!! Krajsieho slova nemam. Idete sa navazat,osocovat,spochybnovat a neviem co vsetko do cudzieho cloveka ktory napise a chce tym upozornit co sa mu prihodilo?!!! Ale to ked niaka ina matka napise ako ockovanie poznacilo moje dieta je uz vsetko v kostolnom poriadku!!! Protirecite si vsetci....vam clovek nicim neulahodi ze to musim takto napisat. Chcela pomoct,vyrozpravat sa,podelit sa o skusenost tak isto ako matky ktore pisu negativne nazory na ockovanie!!! Zamyslite sa nad sebou vsetky ktore ste prehnano premudrele!!!! Pribinacik to vazne idete riesit pribinacika lebo uz nemate do coho ineho ked dala foto? Aj moj syn lezal v nemocnici mal atb a predstavte si jedol jegurty!!!!
@michaelamd syncekovi prajem skore uzdravenie nech uz ste doma a cudujem sa vam ze ste mali energiu na dokazovanie im niecoho

michaelamd
autor
3. júl 2017

@august2015 nerada by som keby moju energiu zakydali mudrlantky s tym ze je to fiktivny pribeh!!! Lebo tal by to aj dopadlo. Ze ma poslala farmac.spol. s tymto cielomt

julli
3. júl 2017

@august2015 k tým jogurtom a pribináčikom...dostával ich v nemocnici aj môj syn...dokonca sme chytili v nemocnici norovírus a poviem vám,že tak veľmi som v živote nevracala.syn samozrejme tiež..sestrička sa pýtala,či sme jedli jogurty... norovírus a jogurt nejde dokopy.dnes to už viem. a tiež som o tom nevedela,kým sme to nezažili a netušila som ani o norovíruse.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
julli
3. júl 2017

@michaelamd kým to nezažijú... ja už nespím vyše mesiaca,lepím minúty spánku,stále v strehu,každé zakašlanie,ktoré ho dusí,či vyvracia hlieny alebo naspäť prehĺtne...stres,zúfalstvo,zlosť,únava,plač,...moji rodičia zažili synove dusenie jediný raz a ostali stáť ako stĺp,zatiaľ čo 5ročný syn mi rýchlo podával odsávačku a potrebné veci... celá tá choroba nie je bežný kašeľ ani boľavé hrdlo

srdeenko19
3. júl 2017

Prosím pozries sa na to? Neuzamkla by si túto tému? @danu
Ďakujem ☺

michaelamd
autor
3. júl 2017

@teegreen akoze lezim na kramaroch 4 poschodie B pod sa presvedcit osobne ako som si dala zalezat.

kikakm
3. júl 2017

@michaelamd vsak daj fotku co ma za tebou kazdy chodit prosim ta alebo sa nato vykasli a uz nepis nic

michaelamd
autor
3. júl 2017

Fakt sa vypadnite hadat o ockovani inde a nezabudnite prilozit kopiu vasho vzdelania. Lebo predavacka z lidlu ked poucuje profesora to je dost od veci to sme potom vsetci mali skoncit vzdelanie zakladnou skolou a bol by pokoj.

katarinapekna
3. júl 2017

@srdeenko19 načo sa zakladaju témy,keď sa potom zamykaju????😀 minister nech konecne zruší tu psychotinu pomenovanu "materská dovolenka" aby sa mohli osoby venovať budovaniu vlasti a nie netovym ptakovinam!!!

kikakm
3. júl 2017

@michaelamd sorry uz vidim fotku, tak kasli nato .-)

michaelamd
autor
3. júl 2017

@kikakm ale ved fotku som uz dala len treba sledovat listy sa prehadzuju

august2015
3. júl 2017

@michaelamd tie priblble komentáre nestoja za reč!
@julli tak to som netušila tak za to sa ospravedlňujem ale už som pre budúcnosť poučena
@teegreen to isté sa môže napísať keď nieto píše o tom ako mu očkovanie poznačilo dieťa. Vážne sa nad sebou zamyslite
@kikakm foto už pridala stačí si pozrieť diskusiu. Alebo chcete aby každých 5 minút fotila dieťa a pri dávala sem? Choré

julli
3. júl 2017

@michaelamd kašli na to,zrejme málokto vie o tom niečo viac,alebo to zažil...tvoje dieťa neočkované,moje dve áno..tak nech ostatné matky dúfajú,že nikdy nebudú musieť zažiť toto ochorenie

august2015
3. júl 2017

A ešte jedna vec všetky ktoré ste sa vyjadrili ako tomu neveríte že je to vymyslené co ste teraz ticho? Iba jedna sa ospravedlnila za s pochybenie to je smutné dosť to o vás napovedá

teegreen
Odpoveď bola odstránená
michaelamd
autor
3. júl 2017

@kikakm ako chapem ked dietatu uskodi vakcina tak ten rodic zaryto kope svoj zakop ale tak isto rodic co stoji nad arom koli neockovaniu sa nezacne s lekarom hned hadat ze to nebolo tym! Ale v tej chvili zacnes premyslat 1000x viac. Mozno by som tiez mala mudre reci kebyze sa ma to netyka! Ktovie. A reci ze dokaz ze ta poskodila vakcina alebo dokaz ze ta zachranila vakcina. To neni tema na modry konik ale pre konferencie vedcov. Ale vy ste viac tak sorry

michaelamd
autor
3. júl 2017

@teegreen maaam ti teraz na papier tvoj nick napisat a odfotit????? Pri chorom dietati na tvoju hanbu????

august2015
3. júl 2017

@teegreen keď neveríš tak nekomentuj. Ja to nepochopím ja keď niakemu príspevku neverím tak nekomentujem a už vôbec ho nesledujem!

srdeenko19
3. júl 2017

Ktorá z vas, keby mala takto vážne choré dieťa, hneď sa prihlási na kona, zaregistruje sa, spise celý príbeh a bude odpovedať skoro na všetky príspevky? Mna by pri mojom chorom dieťati ani vo sne nenapadol nejaký kôň, vám áno?

michaelamd
autor
Odpoveď bola odstránená
michaelamd
autor
3. júl 2017

Chodte uz do frasa naozaj ! To je uz fakt trapne

michaelamd
autor
3. júl 2017

Teraz este co si vymyslite??? Ci uz dosli napady?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
michaelamd
autor
3. júl 2017

@teegreen chora si ty a tebe podobne ale iq ti nestaci aby si to pochopila ja netuzim mat publikum to vy ste tu doviedli tuto debatu az sem svojimi vymyslami !!!!!

evittam
3. júl 2017

@august2015 Ja tiež zbytočne čakám na ospravedlnenie za vulgárne nadávanie mi do p....a j.b.u.ych a podobne. Vyjadrila som slusne svoj názor...
@michaelamd Ze ta to ešte baví. Iz odchádzaš 3.den a stale nic.

rebellefleur
3. júl 2017

@teegreen - myslím, že už ozaj stačilo ..

evittam
3. júl 2017

*Uz...

lucka011
3. júl 2017

Precitala som si prispevok zakladatelky, lebo ma zaujimalo, co sa stalo. Precitala som dalej, kde druha mamina pisala, ze mala tu istu skusenost aj s ockovanum dietatkom. Ja som sa vobec nezamyslala nad tym ci bolo ockovane, alebo nie. Dala sem pribeh a skusenost. Ponukla vam radu, alebo nejake riesenie aby ste v pripade niecoho podobneho neostali lahostajne alebo nebodaj necakali zbytocne dlho
Je uplne fuk kedy je profil zalozeny, ci dnes , ci pred mesiacom, ci pred 20 rokmi.
Vy ste tu poniektore tak strasne obmedzene, zakomplexovane ze je z toho cloveku zle. Co tu riesite kraviny? Spravte si svoj nazor. Ked je to podla vas pravda, nezaskodi vam trochu podpory. Ak to pravda podla vas nie je, tak to nekomentujte a klamarov pisat omrzi ked nebudu mat komu.. Vecne musite len rozsirovat zlo a zlu naladu. Toto normalny clovek asi nikdy nepochopi...
Autorke prajem velmi vela sil, malemu skore uzdravenie, nech je vsetko v poriadku. Nechcela by som zazit ani sekundu z toho pribehu.