Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu
Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !
@zaskar aky mas dvovod urazat? A aky suvis s temou to ma?
@zaskar A Ty tu čo zas robíš? Koľko nickov si po dlhej odmlke znova vytvoríš? Budeme tu mať znova nick zaočkujte-aj-slnko a ďalšie verzie slnečných nickov? Divím sa, že Ťa vtedy admini nezrušili úplne.
Jasom vraj pohľadná ženská, ale tak priznávam, že toto je vec vkusu.
Nalej si svoju obľúbenú whisky a prestaň rýpať.
@michaelamd Toto je starý známy. O chvíľu ho možno príde v téme uvítať jeho starý kamoš previ, keďže si tu dal dlhú odmlku.
@kvieta sulam sa smiechom...
Toto patri na psych.oddelenie
Veľmi "pozitívna" informácia, že deti autorkinej kamarátky, ktoré sú s najväčšou pravdepodobnosťou nosičmi Haemophilus influenzae typ B, si aj naďalej pokojne behajú po svete bez toho, aby sa im urobil výter a pri potvrdení sa preliečili atb, ktoré ako jediné dokážu túto baktériu zlikvidovať. Hlavne, že sa apeluje na kolektívnu imunitu a potrebu očkovania, no chorých liečiť netreba - však u nich sú príznaky malé, čo na tom, že sú nositeľmi a šíriteľmi nákazy? Úžasný postoj nášho zdravotníctva 👍 Toto sa bude diať aj pri iných ochoreniach? Nevadí, že dieťa (ale možno aj dospelý jedinec) má čierny kašeľ, osýpky, rubeolu...hlavne, že ono ako očkované má ľahký priebeh a a nad faktom, že je šíriteľom choroby, sa len mávne rukou.
@michaelamd takže apelujem na Tvoje dobré srdce, keďže Ti tak veľmi záleží na upozornení mamičiek, že si si novozaložila nick a robíš tu osvetu, vytoč číslo svojej kamošky a pekne krásne ju pošli s deťmi k pedine na výteri a nech sa liečia. Určite tak "zachrániš" viac detí pred epiglotitídou ako vedením absolútne nezmyselnej diskusie tu.
@tahivka ja som ju uz samozrejme hned poslala s oboma detmi k doktorke hned ako prve!
Tento pribeh sa mi zo zaciatku zdal skutocny, ale uz mu ani ja neverim. Matka, ktora ma dieta v nemocnici predsa nebude cele dni na mk utvrdzovat vsetkych, ze je pribeh skutocny, ved predsa by som mala na haku co si kto mysli?! A este pozyvat ludi ved podte sa pozriet na kramare na moje chore dieta....nemam slov. Ak by sa mi nieco take stalo tak si uvedomim priority v zivote, som vdacna ze mi dieta prezilo a nejake zeny na mk mam v prdeli, ale to co ty tu dokazujes je nerealne a chore
Aj aby to oznamila skolke a hlavne rodicom ak nemaju zaocko deti
@michaelamd ahoj, pri čítaní tvojho príspevku človeka až mrazí... Verím, že sa tvoj synček s tohto dostane bez akýchkoľvek následok, skóre uzdravenie...
Nik nemá právo ťa súdiť, každý kto má deti, chce pre ne to najlepšie.
@michaelamd prosim ta uz si napisala co si chcela, mamicky si upozornila ake rizika moze mat neockovanie a teraz uz vypni pc, vonka je dnes nadherne a chod sa prejst alebo chod na zmrzlinu a prestan sa uz zapodievat tym kto si co o tvojej situacii mysli. Nezijes ich zivot nemusis nikomu nic dokazovat, uvidis ze ti bude na dusi lepsie😊
@mathias23072014 tak uz ako mam im vysvetlit ze to neni vymyslene mi povies? Je mi jasne ze stekaju len anonymne. A deti uz odpojili z infuzii tak si pozeraju rozpravku na tablete a spolu si spievaju.neboj sa pisem len ked mam cas!!! Ty nevidis kolko veci ja musim robit.nonstop mu davat pit merat moc merat teplotu atd...nesom ma mk nonstop nebojsa ja pridem precitam odpisem a idem prec
@michaelamd tak potom vytoč číslo sociálky alebo RUVZ, lebo evidentne Tvoja kamarátka má v paži skutočnosť, že jej deti sú s najväčšou pravdepodobnosťou šíriteľmi ochorenia. A Ty, ako jediný človek, ktorý o tom vieš a "kryješ" ju, si v podstate v tomto prípade spolupáchateľka. V podstate obe pokojne môžete skončiť za mrežami...
@michaelamd na zmrzlinu jedine do nemocnicneho bufetu mozem ist... ci uz aj tebe drbka??? No dobre sak mysli si co chces. Mne uz len do smiechu je z vasich dedukcii
@tahivka ty na com ficis??? Ty mas pocit ze ma ebolu alebo hiv??? Tento bacil sa v skolkach vyskytuje casto
@michaelamd to je na tom to najlepsie, nikomu nemusis nic dokazovat, nech si myslia co chcu
Vam to teplo dnes asi nerobi dobre na mozog. Radsej nech toto admin zamkne lebo uz fakt posledny kus inteligencie tu vymre! Maaam dost.
Keby aspon citate co pisem tak nepotite taketo kraviny. Fakt budte radi ze neste na mojom mieste a chodte sa hanbit do kuta..nikdy nevies kedy budes spominat na to co opisujem kedto budes potrebovat a s hrozou zistis ze si nepametas lebo jedine co vas zaujimalo bolo ci v nemocnici maju pribinacika
@michaelamd tvoje vyjadrovanie a celkovy prejav je viac ako ubohy, stale neviem pochopit ako jedna matka neaktivna tri roky sa zrazu stane excelentne aktivnou, bez stipky slusneho chovania, pokory, ty sa tu ohanas anonymitou, tak daj telefonne cislo, daj meno, pod s kozou na trh, napis meno osetrujuceho, izboveho lekara, na ktorom poschodi si, verim tomu, ze ta pride niekto zarucene pozriet. A absolutny vrchol je, ze tvoja kamaratka, nebola na vyteroch, nic neriesi a po tlf konzultacii s dr, povedala, ze je mozne, ze su prenasacmi a co ked su bacilonosicmi?????? Co ked je pri nich dieta, ktore ockovane byt nemohlo???? HAAA? NA to odpoved, minimalne teda slusnu asi mat nebudes, vsakze? Vies kolko deti je po roznych zakrokoch a maju ochorenia a nemozu byt ockovani a chodia do kolektivou, skolok a tovja super kamoska si spokojne akoze beha s detmi nakazenymi po svete😉 to je ok, inak aj im to moze ublizit, pises dost od veci vo viacerych prispevkoch, inteligentne osoby si pomyslia svoje a co sa tyka celkovo tvojej temy, neviem jednoducho pochopit, co vlastne este dokazujes, absolutne nechapem, teda iba utvrdzujes o svojej jednoduchosti..... Ja idem ockovat tretie dieta, lebo ideme mimo europy, idem ockovat iba nevyhnutne. A nie je toho vela a najma to nie je sedem chorob naraz, priapdne teda sest do trojmesacneho organizmu a proti chorobam, ktore ma kojenec minimalnu sancu dostat. Teda pokial sa okolo neho neplizia nebezpecne kreacie tipu tvojej kamosky a jej nakazenych deti👏 pekny den ti zelam a ukonci tu svoju anonymitu a daj o sebe udaje, ked sa tu velmi ohanas😀
@michaelamd ??? Ja??? Dievča zlaté, uvedom sa, konečne, strašíš tu ľudí epiglotitídou, aká je to príšerná choroba, opisuješ svoj príbeh ako prvotriedny horor (čo verím, že bol), takže buď Haemophilus influenzae typ B hrozný je a keď Ti tak veľmi SKUTOČNE záleží na tom, aby sa niektorej inej maminke nezopakoval Tvoj scénar, tak potom si rieš tú svoju kamošku a jej deti, ktoré môžu byť potenciálnymi nosičmi tejto baktérie, lebo ak o to záujem nemáš, toto všetko tu je naozaj len UMELO vytvorená paniku a vyvolávaš absolútne nezmyselnú diskusiu o očkovaní/neočkovaní.
Ja osobne budem dnes kontaktovať adminov a upozorním ich na tento fakt. V prípade, že mi dajú za pravdu, som rozhodnutá to RUVZ oznámiť osobne ja s uvedením aj Tvojej totožnosti.
👏
@tahivka ako hovorim kazde dieta co ma kasel moze mat hoc aku bakteriu to pochopis uz??? Ci aj ty mas diplom z medicny? Mne nikto v nemocnici nepovedal ze to je vynimocna bakteria a treba teraz zobrat jej deti do karanteny ved uz to pochop !! Ak mas dieta neockovane tak to znesu zle ale ockovanie je snad povinne. Pretoto nechcu prijmat neockovane deti do skolok. Ja nikoho nestrasim ak si si nevsimla lebo ocividne necitas co pisem a ides si svooje. daj navrh ministrovy zdtavotnictva aby nariadil povinne vytery kazdemu kaslajucemu dietatu cinieje bacilonosic.... presne koli tomu ockuju ako prevenciu. Ale rob si co chces. Clovek chce pomoct a este sa to otoci proti nemu. Tak sa maj pekne. A trochu zapni mozog a chod sa poradit s lekarom dobre???????!!!!
Ich obvodna lekarka je o situacii informovana! Pochopenee??? Ci zase vy viete viac ako doktor???
@maciatkolulu milacku tel ciselkosom tu dala ale to admin zmazal a presne som napisala kde som nech sa paci o 15 minut zacinaju navstevy. Aj s lekarkou si mozes pokecat je tu
A co som dostala odpoved ze prid sa pozriet osobne od nemenovanej osoby? Ze ja mam alergiu na kramare...taze asi tak
@michaelamd ja suhlasim a som stastna ze sa vam to skoncilo stastne 😊
Takze ked som uz zacala nemienim nechat nejaleho tupca ze to cele oznaci ako fiktivne a ovce zakivu hlavou...ale sak ovce budu kyvat na hocico...takze sa asi fakt zbytocne snazim. Ja som pribeh napisala ako bol nie ze som ho prikraslila za 3 h mu to opuchlo a ked ho intubovali ostalo im len par mm na hadicku. Tak sa zamysli
Nemienim vas o nicom presviedcat lebo z upozornenia ako sa moze skoncit obycajny hemofil z toho urobite AIDS alebo mor....a budete ma tu odavat to je chore
Ale nakazeny imigrant vam nevadi...toho hlasit nebudete.pridu sem z afriky s kadecim.a to je v poriadku!!!
necitala som to tu cele, ale ked raz matka neockovala, ZRAZU tu napise takuto strasidelnu story? taky zvrat nie je realny, pretoze ked sa raz inteligentny clovek na zaklade vlastneho ziskavania info a faktov rozhodne neockovat, tak je to tak a NIC mu ten nazor nezmeni. Neockuje nic a nikoho, ani psa...