icon

Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu

michaelamd
1. júl 2017

Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !

michaelamd
autor
5. júl 2017

@shmoulinka1 to povec ked to zazijes.dakujem za pochopenie. Alebo aspon si to precitaj.lebo vyjadrobat sa k veci ked ani netusis o com sa tu toci tak to je mimo

shmoulinka1
5. júl 2017

@michaelamd tak mi vysvetli, preco si doteraz neockovala? ja som stravila desiatky hodin zistovanim faktov, kym som sa tak rozhodla a je to nemenne, nech tu napisete aj 100 takychto "pribehov"

zuzana76
5. júl 2017

@shmoulinka1 už som písala, neockovala som a teraz ockujem, názor sa mení

zuzana76
5. júl 2017

@shmoulinka1 a ešte možno kurioznejsie jedno dieťa očkované, druhé kvôli oslabenej imunite neockovane

dai
5. júl 2017

@shmoulinka1 🙂 si smiesna... len blbec nie je schony zmenit nazor...

zuzana76
5. júl 2017

@dai alebo fanatik

moonlight1210
5. júl 2017

@maciatkolulu bez provokacie, toto ma naozaj zaujima: aku mas predstavu o tom, zeby mohla dosiahnut, aby jej kamoska urobila nieco viac, ako sama chce?

nahlasenie jej a jej deti uradu pre dohlad?
mne zatial ina moznost nenapadla.
este sa s nou moze prestat kamaratit.
alebo este hovorenie o jej lahostajnosti ostatnym, ale to uz je skoro ohovaranie.

uplne vazne - akoby si postupovala ty v takej situacii? co by si urobila, aby si kamosku donutila jednat, ak to ona nepovazuje za dolezite?
a stale bez urazania: prislo by ti fer, keby ti povedali, ze to, ze ona nejedna, je tvoja chyba?
lebo toto je taka skor vec pripominajuca trebars bossing. davanie nesplnitelnej (alebo len narocne splnitelnej) podmienky presahujucej kompetencie.

shmoulinka1
5. júl 2017

@dai tak to si ma rozozsmiala, dala som jednoduchu otazku na zaklade coho zmena nazoru, ale nik z vas tu neodpovedal k veci.

zabina27
5. júl 2017

pre vsetky tie, ktore nedokazu pochopit, ze autorka mohla zmenit nazor na ockovanie - gratulujem vam, ze ste sa nikdy v zivote nedostali do situacie, kedy by ste z preziteho soku zacali prehodnocovat svoje rozhodnutia, ciny, ze by ste zrazu vobec nevedeli, ci to bolo alebo nebolo dobre, spravne, ze by ste mali milion otaznikov, co robit dalej, ako sa dokazat spravne rozhodnut...

@michaelamd dufam, ze drobec bude uplne v poriadku, tiez ma desi mnozstvo chorob, ktore nas mozu v zivote stretnut ☹ ja napr. teraz som celkom vyklepana, lebo syncekovi sme nasli kliesta a bojime sa, aby bolo vsetko ok...

no a k tomu slavnemu pribinacikovi sa mi neda nevyjadrit 😀 nasa dcerka mala zdravotny problem kvoli tomu, ze velmi malinko pila tekutiny, ja som vtedy povedala, ze nech pije bars aj pivo, len nech nieco pije (odkaz tym, co chytaju za slovicka - nedala som jej pivo ochutnat, robila som si len srandu), proste su situacie, kedy je cloveku jedno, co dieta zje ci vypije, len nech to nieco je 😉

michaelamd
autor
5. júl 2017

Dufam ze sa to tu zamkne lebo toto hranici s debilitou.

zuzana76
5. júl 2017

@shmoulinka1 lebo som si naštudovala ešte viac, hádať sa nebudem s nikým verím kolektívnej imunite a neockovane deti majú benefit z ockovanej populácie,

aristka
5. júl 2017

@tahivka bakteriu ak mas protilatky ti dokaze zlikvidovat aj tvoja imunita a este v pociatkoch kym je na sliznici ...atb per os maju napr.v tomto pripade vyznam ked bakter .je uz v krvi ,co sa preukazuje celkovym priznakom ako je horucka ,co da stalo u neocko dietatka v tomto pripade ,plus dietatko ,ktoremu sa dostala bakter do krvi je omnoho dlhsie bacilonosicom a nakazi omnoho viac ludi ....preto sa ockuju aj pneumokoky ,aby choroby neprepukli v najhorsim scenari a neboli potrebne atb ,na ktore mame obrovske rezistencie ...plus nosic je clovek ,ktory ma bacila ,ale je bez akychkolvek problemov ...takze zas s teba hovori uplna neznalost ,dokonca v terminoch...

balkica
5. júl 2017

@zuzi0911 da sa vyrobit..u nas ho robia v jednej lekarni..mame vzdy v chladnicke aspon 2 kusy

michaelamd
autor
5. júl 2017

@zabina27 mne kazali aj lizatko mu dat aby hltalo hrdielko... chvalabohu dnes uz beha po izbe zajtra vizita snad uz povedia prognozu prepustenia...tomu sa hovori stastie.

novana
5. júl 2017

@aristka, podpis

shmoulinka1
5. júl 2017

@zuzana76 dakujem, tak to mi staci :D

michaelamd
autor
5. júl 2017

Ja budem mojho syna izolovat aspon 2 tyzdne. Nech sa da po atb dokopy toto boli konske davky

michaelamd
autor
5. júl 2017

@shmoulinka1 ??? Vy o com?

karkulka1
5. júl 2017

@shmoulinka1 je úplne normálne a legitímne, že ľudia prehodnocujú svoje rozhodnutia v živote a na ich základe menia svoje názory, samozrejme pokiaľ tak nerobia v jednej veci každú hodinu či každý deň.
Je na rozhodnutí každého z čitateľov MK či naservírovanej story uverí alebo nie. Osobne na základe mnohých indícii sa stále prikláňam k druhej možnosti.😎
Osobne ma "ruší" mentálna výbava zakladateľky témy a aj niektorých iných prispievateliek (však nejaké sa už v tom nájdu), ale to je môj problém, pohybujem sa medzi inými ľuďmi.
Také primitívne vyjadrovanie sa ako tu v tejto téme sa len tak nevidí (ani tu na MK) a to nehodnotím ani tak obsah (to by bola iná analýza) ako štýl či formu písania.

tahivka
5. júl 2017

@michaelamd ak si čítala pozorne celú svoju diskusiu, svoj príspevok pridala aj maminka, ktorej dieťatko bojuje už viac ako mesiac s tou istou diagnózou, ako má Tvoj syn a pritom je OČKOVANÉ! Prečo klameš samu seba i ostatné maminky? Tak buď Haemophilus influenzae typ B nebezpečný je alebo nie, iná možnosť nie je. Asi sa neočkuje kvôli nemu len tak bez dôvodu, či...? A ako sama vidíš, ani očkovanie nemusí vždy znamenať len kašlík. Hovorí sa, že "vďaka očkovaniu vymizli choroby", ale v tomto prípade je to presne naopak, lebo očkovaní sú šíritelia, nelieční jedinci s ľahkým priebehom a skutočnými likvidátormi tejto baktérie sú práveže poväčšine neočkovanci, tí - v tomto prípade - zachraňujú očkovancov a vďaka atb baktériu likvidujú. Všímaš si, ako reaguješ po celý čas? Ak niekto s Tebou súhlasí, tak prikyvuješ hlavou, akonáhle sa Ťa niekto na niečo spýta, niekto zapochybuje, niečo mu je nejasné, začneš útokmi, Tvoja písomná forma je urážlivá, vzťahovačná, začneš pliesť hrušky s jablkami...Tak ako aj pred chvíľkou. Ja som nepísala o nejakých deťoch s kašlíkom, písala som o deťoch Tvojej kamarátky, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nakazili Tvoje vlastné dieťa. Sama si to tvrdila. Rovnako aj to, že samotná pediatrička tento fakt pripustila. Takže tým to akože hasne??? Ty, matka, ktorá videla takmer umrieť svoje vlastné dieťa??? Miesto toho, aby si riešila svoje dieťa a snažila sa zabrániť šíreniu nákazy i ďalej, sa radšej nanovo zaregistruješ na MK, napíšeš nejaký článok na MK a pomaly na každej strane meníš svoje názory. Tak o čo Ti skutočne ide??? Ak som pochopila správne, tak o to, aby maminky očkovali.....lebo to im zaručí mierny priebeh epiglotitídy. Túto kravinu Ti už vyvrátili pár strán dozadu. Tak potom o zlikvidovanie HIb? Ďalšia blbosť....lebo inak by si sa snažila o to, aby deti Tvojej kamarátky boli liečené.
Nie, milá novonicková maminka, buď Ti skutočne ide o zdravie detí a v tom prípade aj sama kamošku nahlásiš na RUVZ alebo si tu len ako Troj, ktorý vnikne a zanechá za sebou škodu...aj na nevinných.
Takže ver tomu, že ak nie Ty, tak ja isto budem toto riešiť cez adminov a RUVZ, pretože rovnako by som konala aj v reálnom živote.

tahivka
5. júl 2017

@michaelamd btw preštuduj si Trestný zákon § 163 a § 164...ale možno by nebolo na škodu si ho prečítať aj celý

michaelamd
autor
5. júl 2017

@tahivka zavolaj svojej pediatricke a spytaj sa dobre? Ona volala svojej a povedala kej co sa stalo. Dobre? Pochopis to??? Ak by bolo nutne ich izolovat a nasadit atb urobila by to ak nie viň pediatricku ok???

michaelamd
autor
5. júl 2017

Alebo mas pocit ze jej budu davat atb lebo ja poviem ?????

novana
5. júl 2017

@tahivka, ty nie si len lekárka, ale aj právnička? 😲 Je to tu sám vzdelanec. 🙂

moonlight1210
5. júl 2017

@shmoulinka1 tu je zas opacny pripad:

https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/nechcem-uz-ockovat-2/

nazor sa jednoducho meni.

@tahivka ten link je zaroven ukazkou, ze ked niekto ockovat nechce, nikto ho nepodozrieva, ze si len chce virit nalady. nezbehli sa ockujuci, aby jej vynadali, ze v skutcnosti by to riesila v tichosti s doktorom, nie nahlas a nie na koni. a teda urcite prisla len provokovat.
to je rozdiel oproti tvojim reakciam.
nerozumiem, preco je pre teba ockovanie ako cervene sukno na byka.

a s tym trestnym zakonom o podnecovani to uz fakt prehanas.
co z toho este skusis vytiahnut? podas anonymne trestne oznamenie na policiu?

aristka
5. júl 2017

@tahivka hemofily sa nahlasuju ...ved sa nenahlasuju ani pohl choroby a to co ma RUVZ je cisto len zo statistik odd...ci dr...tj.ak je povinnost nahlasenia ,je to na dr.nie na matke ..zas hruba neznalost ..kludne napis co si vyriesila .

tahivka
5. júl 2017

@aristka ďakujem za poučenie, nebolo potrebné a hoci voči tomu, čo si napísala, mám svoje výhrady a nie so všetkým sa stotožňujem, nemám za potrebu sa teraz o tom dohadovať. To už je na uvážení adminov a RUVZ.

tahivka
5. júl 2017

@michaelamd hej, má isto skvelú pediaričku, ktorá dokáže určiť dg. po telefóne 😅 Ja by som od takej brala karty, nohy na plecia a utekala čo najďalej....

michaelamd
autor
5. júl 2017

ak to bolo hlasene pediatrovi a on to zanedba je to jeho chyba a zodpovedny je on ..na to je tu! My to nemame ako vediet! Nadruhej strane ty tu robis paniku akoby slo o mor! Sa spametaj trosku! A mojou ulohou naozaj nieje tu robit osvetu a nicit bacile. Ked prave teraz toho bacila su na slovensku miliardy ale nie kazdyje s tym v nemocnici. Nemas ani zaklad med.vzdelania ale mudrujes ako vedec. Sa na mne nehnevaj ja koncim tuto debatu. Kazdy sa starajte o svoje dieta a hotovo. A sposobom aky uznaye za vhodne mate na to plne pravo. Zdoraznujrm nesom ani za ani proti ockovaniu viem rizika oboch!!!!! A to je dvovod este viac sa nad tym zamyslat.

katkarv
5. júl 2017

Moja suseda plne očkovaná ako 30ročná tiež skoro zomrela na to takže očkovanie či na neočkovanie by som to nezvaľovala 🙂 Ale môžeš mať taký pocit že si mala očkovať.Tak očkuj 🙂 Nik ti do toho kecať nebude.Samozrejme že lekári iné ani nepovedia,len že sa málo očkovať.Čítam že tu je prípad keď to prekonalo plne očkované dieťa 🙂 Chvalabohu že sú všetky či už očko alebo nie v poriadku.