icon

Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu

michaelamd
1. júl 2017

Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !

Strana
z28
aristka
5. júl 2017

@tahivka jedine kto tu muti vodu si ty a cim dalej tim viac mutis vodu a ukazujes svoju neznalost ,dokonca ja osobne som vo svojom prispevku reakciou na tvoj napisala hrubu dutku a ani si si ju nevsimla ...co ta serie ,ze epiglotitida je fakt ...choroba ,ktora existuje ,ale pre ockovanie sa nespomina ...mala by si to brat ako poucenie ,co tvojmu dietatu hrozi ,mozno od ucky bacilonosicky v skolke a ako to moze dopadnut ...a coho sa bojis ,ved neocko deti musia vsetko prekonat a tym si buduju imunitu ....

michaelamd
autor
5. júl 2017

@tahivka vyber si pediatra akeho chces.je to tvoja volba. Ale aspon dvihni tel toho svojho a opytaj sa pred tym ako zacnes dristat

michaelamd
autor
5. júl 2017

@aristka ona ma asi pocit ze hemofil zmizne z povrchu zemskeho ked dve deti vyberu atb. Rychlost delenia bakterie hemofila je zanedbatelny fakt.

michaelamd
autor
5. júl 2017

@tahivka mam odporucit antibiotila aj celemu personalu nemocnice co s nim prisli do kontaktu?? Brali mu krv sople atd?? Lebo pojde domov a nakazi celu bratislavu? Mas vobec ptedstavu kolo chorob je tu na oddeleni a chodia srm navstevy??? Ty cim uvazujes??

michaelamd
autor
5. júl 2017

@katkarv ano podotykam vsak klamlive info o tom ze neocko deti su superman. A ze neockovane deti ohrozuju ockovane tym padom vznikne mytus ze ockovanie teda naprd ked sa boja ockovanci. Ale ze ockovany virus zvladne a nakazi neockovsneho ti uz kricat nikto nebude. Plati to obojstranne. A uz sa nebudrm opakovat. Pred ockovanim minimalne kompletne vysetrit dieta ci je vobec ockovania schopne az potom k nemu pristupit aby potom kazdy autista = vakcina! Poznam jednu co pila ked bole tehotna a ma autistu a tiez mohla povedat ze to sa stalo po ockovani!!!

michaelamd
autor
5. júl 2017

Uz som sto raz pisala sme laici a nie vedecka konferencia tak sa drzte tychto mantinelov !!!!

ivased
5. júl 2017

Miska to napisala najlepsie ako vedela a s dobrym umyslom. Nedala ockovat svoje dieta, lebo prilis vela mamiciek mudruje o tom, ake je to zbytocne (sic!), alebo dokonca skodlive. A musela bojovat o jeho zivot. Radsej sa zamyslite, ci vam za to stoji zivot vasho dietata.
Mile antivaxerky, ktore maju zlu skusenost s ockovanim. Uz ste niekedy rozmyslali, ako by to dopadlo, keby sa vase dieta stretlo so zivym virusom pocas epidemie a nie len s jeho oslabenou, umrtvenou formou vo vakcine? To, ze ockovanie sposobuje autizmus je mytus, vedecky vyvrateny.

eli321
5. júl 2017

Chvalabohu ze len skoro. Nick Catone na facebooku si ho tuknite, jemu ten syn ( 20 mesiacov) po ockovani umrel naozaj nie skoro.

michaelamd
autor
5. júl 2017

@ivased no hej protilatky si telo muselo teraz vyrobit. Ale bez zasahu lekarov by mu boli na nic. Ale kto ma v hlave len jednu pesnicku si nevie predstavit ze existuje aj ina a moze si vybrat. Z dvoch. A tum ludom je slovo koli neockovaniu... trrrnom.v oku. A tiez chapem bolo by aj matkam ktorim dieta poskodila vakcina..ale zase sme pritom dokaz ze to bola vakcina dokaz ze to bolo koli neockovaniu

tahivka
5. júl 2017

@michaelamd preco stale klames, zavadzas a dokola si melies tu istu pesnicku? Ani ockovanie epiglotitide nezabrani,ved Ti to tu pisala samotna maminka toho dietatka a mali omnoho,omnoho horsi priebeh ako to bolo u Tvojho syna. Ale klobuk dolu-na to,ze si v nemocke so synom,ktory pred par dnami usiel hrobarovi z lopaty,tak naozaj mas akosi privela casu na MK 😨 mam totiz syna v rovnakom veku a veru,som stastna,ak si stihnem rannu kavu vypit aspon poobede 😕
@ivased

aristka
5. júl 2017

@tahivka to dieta malo horsi priebeh...tebe uz fakt šiši....dieta ,ktore potrebuje intubaciu ,sedaciu a mozne katecholaminy a vysoke davky atb ma horsi priebeh ako dieta s laringitidou ,ktoremu je na jiske po tyzdni pichane penebene ....mne osobne bolo pichane penebene im a musela som byt len kvoli tomu hodpitl.....hypoxemia ,hypoxia ti nic nehovoria ,mozna sepsa ,komplilacie z intubacie ,nu liekov na sedaciu ,plus komplikacie z imobilizacie ....rozdiel aro a jis....nemas sajn aku sprostost si napisala ...

karush
5. júl 2017

@tahivka Usmievam sa nad tvojimi príspevkami, keby si mala aspoň základné znalosti... Bakteriologickému vyšetreniu sa má pri epiglottitis vyhýbať, lebo odber by mohol vyvolať kŕč hrtanu. Inak stále nechápem, čo chceš akože robiť...nahlásiť deti neznámej osoby, že sú šíriteľmi nákazy a ich mama sa tým pádom dopúšťa trestného činu? To potom po svete behajú samí zločinci.

@katkarv Voľakedy sa proti hemofilom plošne neočkovalo, to bude asi tým.

Pre všetkých ostatných prvá pomoc pri podozrení na život ohrozujúci stav: RZP, dieťa zabaliť do deky a zabezpečiť prívod chladného vlhkého vzduchu, zvislá poloha- poloha v ľahu by mohla spôsobiť smrť.

aristka
5. júl 2017

@tahivka inak ako matka ,ktota tiez zazila hospitl.svojich deti ...isla som sa tam od nudy posr...ked dieta nespalo od unavy ,malo v ruke tablet alebo kukalo telku ,aby sa zabavilo ,kedze v spitaly musis byt na izbe,prave pre zarucenie ako takej izolacie a dieta tam musis zabavit a tieto veci zaberu...takze keby som nemala ja mobil ,tak neviem co by som robila ,ako zabila cas.

zuzi0911
5. júl 2017

@tahivka precitaj si to este raz,,,zaockovane dietatko malo tyzden neake priznaky problem,,,,nezaockovane malo problem do niekolkych hodin a tak isto aj cas na zivot,,,a to je sakra rozdiel,,,,

michaelamd
autor
5. júl 2017

@aristka syn sa hra s dievcatkom z vedlajsej postele taze zabava zarucena

Strana
z28