Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu
Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !
@aries24 nemocnica a jis je total rozdiel to fakt napise niekto kto to chvalabohu ani nevidel tam su postele vedla seba vsade hadicky pristroje a nonstop s nimi manipuluju ked tam ides musis si dat navleky plaste ruska dezinfikovat ruky su tam aj ine deti a to ako rodicia tam maju co nonstop zavadzat personalu a oplakavat deti??? Ved by viac roboty mali s rodicmi nez s detmi to je fakt obrovska trauma vidiet svoje dieta ako handrovu babiku za ktoru dycha pristroj urobis vsetko preto aby si sa na to nemusela pozerat lebo mas pocit ze umres tam na mieste..takze tie deti potrebuju klud a lekari priestor a klud riesit ich stav ... porozmyslaj!!!
@michaelamd A ako sa budes citit potom ked na zaklade tohto tvojho ,,pribehu" si necha niektora mamicka zaockovat dieta a ostane dosmrti postihnute??? Sice na Slovensku sa to nedeje.Slovensko je jedina krajina co nema oficialne neziaduce ucinky z ockovania😂
@michaelamd prepana,to som zas mala komu napisat.Ak si si nevsimla,ked uz si tykame,ja som sa ospravedlnila,lebo som hned zbrklo reagovala na danu situaciu.Reagovala som len na to,ze si neviem predstavit seba vo vasej situacii ako hned pisem a oboznamujem ine mamicky,proste by som mala mysel niekde inde,to je vsetko.Ale proste su ludia,ktory to dokazu,uz to viem,nie kazdy je ako ja a ja vstrese nedokazem rozmyslat a sustredit sa-Proste som nevedela pochopit len to,to ze som napisala o nemocnici,tym bolo myslene proste to ako sa k danej situacii staviam ja,viem ze na jis by som sa nedostala,ale ak by som tam nestanovala aj tak by som nevedela diskutovat na MK.Dufam,ze chapete co som tym chcela povedat🙂A ja urcite nechcem byt ta,co sa v danej chvily chce s vami hadat a strpcovat Vam zivot,to ani omylom.Pekny vecer a skore uzdravenie
@alikaa k tvojmu prispevku 20:46
Podla mna to nie je tak, ako pises "vacsina ludi, co neockuje ma taku zlu skusenost s ockovanim.."
Podla mna to je tak, ze nemaju skusenost ziadnu. Ale na pieskovisku poculi/resp. na MK citali, ze ockovanie je zle (a vlastne zli lekari podplateni farmafirmami sa pokusaju vyhubit ludstvo.)
Bez nejakeho hlbsieho nastudovania si problematiky, zvazenia benefitov vs.rizik, sa rozhodnu neockovat. Lebo "vedia lepsie" ako lekar. A je to "ich telo"/rsp. "ich dieta".
Ok, tak jeden by cakal, ze s touto logikou si zoperuju isto aj slepak sami, ked ide o "ich telo".
Ale nie, tam uz je zrazu lekar dostatocne kompetentny, ked treba urobit viac ako mudrovat na internete 😕
@michaelamd hmm deti tiez nemam ockovane od 1r. O chorobach mam dost precitane, aj to ze ockovane deti mozu nakazit neockovane. Rectodelt je vlastne prednisone protizapalovy, kotry sa puziva pri alergickych reakciach, zapal hrdla, angina atd. To mam doma (pri kazdom kasli co nezneje dobre beriem ich k dr. a predpise prednisone a zvysok si nechvam na casy ked neni cas k dr alebo aspon dam davku doma a idem k dr. po zarucnej dobe su lieky stale dobre) Takisto mam pre deti plna epi pera, to su silnejsie ako rectodelt. Ak by som videla ze sa mi dieta dusi pretoze malo kasel, hlieny atd. picham pero lebo viem ze neni len na alergie. Takze mam v zaruke prednisone a epi pero na take rychle reakcie. Praveze prave ockovanie a nasledne zistenie potravinovych alergii pred 1r. na jedlo co dcera nikdy nejedla ma presvedcilo neockovat dalej. Moje deti tiez mali raz laryngitidu a anginu, stale s prednisonom a inymi liekmy sa to doma vyliecilo, praveze sa tu mi deti hraju s ockovanymi detmi co maju stale zapaly hrdla a usi beru non stop atb a mojich to nechyti. S dychanim niesu srandy a urcite by som sa neuspokojila ze su to len sliny a dala dieta spat. Ci ma clovek dieta ockovane alebo nie, doma by mal mat epi pero alebo najmenej prednison. (ktory reaguje pomalsie na zapal)
@tova okčovanie nesposobuje alergie. epi pero pomôže pri dieťatku ktoré sa dusí, lebo má opuch hrdla?
@adsumus kazdy nech si very co chce, ano ockovanie znizuje imunitu a sposobuje ekzem, alergie, detske cukrovky a ovela vaznejsie choroby. Ano pri akutnej alergii opuchne hrdlho a clovek nemoze dychat, dusi sa, a okamzite moze zomriet epipero reakciu na priblizne 30 min. zastavi a uvolni hrdlo, dychacie cesty, zatial sa leti do nemocnice , niekedy treba pouzit 2 pera preto su baleen po 2ks.
@tova lenže tu nešlo o akutnu alergiu, ale o toto vážne ochorenie a ty mi ideš tvrdiť, že to vyrieši epi pero?
https://zdravoteka.webnoviny.sk/choroby/epiglot...
druhá vec na zaklade čoho si myslíš, že očkovanie sposobuje všetky tie ochorenia? veda a lekári to opakovane vyvracaju, tieto ochorenia maju povod inde nie v očkovaní.
@adsumus https://www.drugs.com/sfx/m-m-r-ii-side-effects... vela sa o tom da citat
@adsumus
veda su rubi svoje studia a ti hadam si nenakydaju do vlastneho hniezda aby priznali ze co to vsetko sposobuje su tam obrovske prachy . Lekari maju z kazdeho ockovania proviziu, a maju prikazane udrziat vsetkych pacientov ockovanych, je vela lekarov co svoje deti neockuje. ale cudzie napichaju.
@michaelamd prosím ťa, napíš ako drobec, z tych všelijakých reakcii si nerob nič, je velmi doležité aby sme vedeli, že niečo take hrozí deťom a ako sa zachovať v prípade, že sa to stane.
Tu su neskutocne reakcie, mamina pise ze je na jis a este tu idu ostatne o sebe vypisovat ze oni by teda cas na MK nemali. Nech neplasi a podobne. Ja nestiham naozaj z niektorych, nemate ani trosku sucitu? Ma dieta v umelom spanku a vy mudrujete co by ste robili a co nie fakt klobuk dole. Inak k ockovaniu, maly ma zakledne ockovanie ziadne bokovky a cuduj sa svete zdravy ako ryba ani len prrchladnuty nebol.
@adsumus je to lepsie, vybrali mu ventilaciu pluc aby nahodou z nej nedostal zapal pluc. Celu noc dychal sa a uz len cakame na absolutny ustup opuchu.
@egyy a vies,ze su ludia co stale nie su rozhodnuti? ako aj ja, nie som ani za ani proti, neverim ani jednym ani druhym, resp. ano aj ockovanie aj neockovanie ma svoje negativa, ona vypisovat nemoze, ale ti co maju negativne skusenosti s ockovanim, tak vypisovat mozu? Ja som rada,ze nas infomovala. A jej dietatku drzim palce, nech sa cim skor uzdravi.
@michaelamd tak sa teším, že to drobec zvláda a prajem skore uzdravenie a už žiadne taketo choroby. 🙂
@michaelamd mrzí ma, co sa vam prihodilo. Diskusiu som necitala, mozno si písala, preco ste vlastne neockovali? Bolo tam podozrenie, ze by kvoli zdravotnému stavu mohli byt nežiadúce účinky? Ja uz jedno svoje dieta nemôžem vobec ockovat, sme bohužiaľ jeden z prípadov, ked mi ockovanie tazko zdravotne poškodilo dieta, kvoli problémov s menším mam strašný strach dat zaočkovať starsiu povinným ocko v 5 rokoch, uz rok s nim meškame. Velmi by som si priala, keby sa u nas robilo nejake dôkladnejšie vysetrenie, ci dieta moze byt ockovane, nez pozretie do hrdla. Ja nie som lekar, neviem naozaj posúdiť riziko a dr mi da podpísať, ze beriem na seba rizika. Tak dakujem pekne. Vzala som na seba toto riziko aj u malej a potom u maleho a 3 roky chodíme kade tade, míňame nenormálne vela peňazí, casu, energie, života a dr ďalej spokojna žije svoj život ďalej. Tak taky je pohlad z druhej strany, zo strany rodín, kde sa ockovat neda a naozaj neviem, co s ockovanim ďalej.
Drzim samozrejme palce, aby ste boli co najskôr v poriadku zdraví doma, verim, ze uz bude dobre
@erinne ano, preto som napisala "vacsina ludi..." lebo niektorym naozaj stacia ihriskove reci na to, aby neockovali. Ludia, co neockuju v mojom okoli, nie je ani jeden takyto. Vsetci to zvazovali mesiace, alebo aj 1-2 roky kym boli na 100% rozhodnuti.
@zuzana76 hej, ty si ta, co este neprisla ku konecnemu rozhodnutiu. Kedze sa stale rozhodujes, takze predpokladam, ze este stale studujes rozne zdroje a nie len MK. Cize tiez patris medzi tych, co som pisala vyssie, ze sa rozhoduje mesiace a mozno aj 1-2 roky. Cim viac informacii budes mat, tym jasnejsie to budes mat aj v hlave (je jedno, ci smerom k ockovaniu alebo neockovaniu)
@sona222 Aké neskutočné reakcie. Veľmi divné a podozrivé. Matke "skoro pred očami zomrelo dieťa" a ju nenapadne nič iné len sa hneď registrovať na MK a vypisovať sem a reagovať na diskusiu.....a ešte aj poukázať na to, že vlastne za všetko môže len a len to, že jej dieťa nebolo očkované....Napr.15.44 odchádza do nemocnice a o necelú hodinu už reaguje na príspevky.....Ja ak by som riešila takúto situáciu, tak posledné čo ma napadne je registrovať sa na portáli, ktorý vôbec nepoužívam a zdieľať tam takúto udalosť. Ale to som ja a toto je môj názor.
A "čuduj sa svete" moja dcéra nie je vôbec očkovaná a ešte ani raz chorá nebola - až na kiahne, ktoré doniesol syn až zo školy - perfektný priebeh. Syn má základné očkovania - naposledy bol chorý keď mal pol roka a potom tie kiahne. Očkovanie či neočkovanie nemá nič spoločné s chorobnosťou detí. 🙂
@michaelamd neprehanaj a nesir poplašné správy! Venuj sa dietatu a nie slohovaniu na nete! (to by ma za reálnych okolností ani nenapadlo....slohovat a písat bajky)
@cocogogo ty sa moja mila zamysli co tu pises....tak si svoje dieta nedaj zaockovat a cakaj kde ho co v zivote stretne...tato matka napisala pravdu o com vy NAJMUDREJSIE MUUUDREJSIE AKO VSETCI ODBORNICI....hovno viete!!!!Bez ockovania by nas tu bolo omnoho menej a, kapali by sme ako muchy....A co sa ma stat sa stane...a dalsia vec ona sa nemusi citit nijak...jej moze byt tvoje dieta ukradnute...ju zaujima jej dieta a ty ked nechces nedaj si ho zaockovat...rozumna zena chce svojmu dietatu najlepsie a nevystavuje ho rizikam...tato mamicka napisala naozrny priklad...mudre pochopia sproste budu pisat mudre reci preco neockovat...HLAVNE TI PRAJEM VELA ZDRAVIA A ABY STE SA NIKDY NESTRETLI S NIECIM NA CO NIE STE OCKOVANI...
@michaelamd Zaujímavé, že si sa tu zjavila zrazu a robíš reklamu na očkovanie 😀 Trošku zvláštne p.r., nie?
@michaelamd mňa by zaujímalo ako doktor rozumie očkovaniu- zloženiu očkovacích látok??? Veď ani nemajú šajnu z čoho sa vyrábajú. Oni len vedia od školitelov- farmafiriem, ako je to super účinné, prospešné, pre ľudský organizmus. Ani lekár nie je Boh a už len preto, že má diplom MUDr nevie všetko. Každý z nás má možnosť vzdelávať sa samostatne či už sa jedná o lekár, účtovník, učiteľ, krajčírka, politik....ktoré koľvek z povolaní môžme vedieť len pre svoju potrebu.
@zabka147 Len na jeden detail si zabudla - teda ak si taká múdra - že aj ty by si mala dávať pozor na svoje očkované dieťa aby sa náhodou nestretlo s chorobou, proti ktorej je očkované, nakoľko vakcína ti nezaručí, že chorobu nedostane alebo ju lepšie zvládne. Ale to určite vieš keď píšeš také múdre reči ako čítam. A porušuješ pravidlá MK. Ale aj to asi vieš najlepšie.😉
Je jedno ake su reakcie a ci je to realny pribeh ....som rada ,ze tu bolo v bumu neocko upozornene ,ze vobec nejska epiglotitida z hemofila existuje ,pretoze matky to ani nevedia a nevedia ,ze tato choroba ma velmy rychly a vzpurny priebeh a moze skoncit fatalne ...mohuzial je fakt ,ze rectodel len mozno chvilkovo potlaci priznaky ,ale choroba sa aj tak rozvija a dieta sa jednoducho dusi ....bez zaistenia dych ciest to nejde a samozrejme konci na are zaintubovane ...plus s tazkou atb liecbou ,sedaciou .....vedia vobec matky o tejto dg....inak hrdinky ...zazila som parkrat mamicky ,ktorym sa obdobne ratovalo dieta a budte si iste ,ze neboli by ste take hrdinky ...takze epiglotitida je fakt ,s ktorym kazda neocko matka musi pocitat ...

tak ok,ospravedlnujem sa.Uz som si niektore komenty precitala a prisla som k zaveru,ze niektore maminy mozu v stresových sitaciach reagovat aj inak ako ja.Dakujem za upozornenie a popis priebehu/dufam,ze sa s tym nestretneme /Drobcovy prajem skore uzdravenie a aby ste co najskôr boly spolu🙂