icon

Skúsenosti s cvičením vojtovou metódou

margaretka111
3. jan 2020

Ahojte, prosím o váš názor. S dcérkou cvičím Vojtovku. Pekne sa sama dávala na 4, aj sa pohúpala, už len chýbalo, aby sa odvážila a začala štvornožkovať. Na Vojtovke mi fyzio ukázala cvik, ktorý jej mal asi pomôcť "vykročiť". Ale odkedy som ho s ňou cvičila (cvičila som ho správne, fyzio potvrdila), tak dcérka sa prestala dávať na 4. Bola som z toho zúfala, tak som jednoducho prestala s ňou cvičiť. a po týždni sa znova sama začala dávať na kolienka. Je možné, že ten cvik niečo v nej zablokoval a ona sa "bála" dať znova na kolienka? Ja si myslím, že je to určite z toho cviku, lebo predtým sa pekne sama dávala na kolienka a zrazu úplne prestala. Až doteraz, kedy s ňou necvičím. Kontrolu u fyzio máme o týždeň, no myslím, že ma vysmeje, keď jej toto poviem. Stretli ste sa s niečim takým?

Strana
z2
margaretka111
autor
3. jan 2020

@deti95060810 ten Olomouc asi zdravotka nepreplaca, vsak?

deedol
3. jan 2020

@brna1989 pokial viem, v luznej su vzdy 8-dnove pobyty.

@margaretka111 pri ZA je MT - tusim priamo v nemocnici sa da ist na rehab pobyt.

margaretka111
autor
3. jan 2020

@deedol o Martine mi hovorila jedna známa, ale povedala, že počula, že je to tam ako v nemocnici, žiadne vychádzky, ako pacient, len na procedúry a inak len na izbe. Ale neviem, či je to ozaj tak 🤷‍♀️

deedol
3. jan 2020

@margaretka111 vraj hej. v tomto je lepsia luzna, tam je rezim volnejsi, nie je tam nemocnicne prostredie. len to mas zas dalej:-/

katie23
4. jan 2020

@margaretka111 Ja by som odporučila súkromné fyzioterapeutka, ktorá sa zaoberá cvičením vojtovky. Ja som cvičila s mojimi dvojičkami pre hypotoniu...súkromná fyzioterapeutka nám všetko vysvetlila co má dieťatko robiť pri určitom cviku...toto je podľa mňa najdôležitejšie... vedieť aký pohyb má urobiť dieťa pri stlačení určitého reflexneho bodu...ináč to cvičenie nemá efekt. Sú zoznamy fyzioterapeutov, ktorý majú certifikát...treba priplatiť, ale myslim , že to stojí za to...skúšala by som sa venovať dieťatku skôr doma ako ho stresovať v 2-3tyzdnovych pobytoch...niekedy stačí zmeniť fyzio....aspoň nám to pomohlo 😉veľa síl a trpezlivosti hlavne, lebo každé dieťa má svoje tempo...a nič nie je tabuľkové...

Strana
z2