Skúsenosti s endokrinológiou u pubertálneho dieťaťa
Neviete mi poradiť Syn má 14 rokov (v júni 15) a má výšku 165 cm muž má 184 a ja 163 Narodil sa v 36 týždni 2,89 kg/148 cm teraz má váhy 52
Doktorku znepokojuje prírastok 2,2 cm za rok a že vraj má aj oneskorený nástup puberty. Bol odoslaný na endokrinologiu a už sa blíži termín
Má niekto skúsenosť?
@majamat Ďakujem, je to všetko len o biochemii a sono štítnej podobne ako na gastre
@iwesska že má a čo sa starám😃
Tak potom dobre,puberta uz zacala😉 Povedz ze sa staras,lebo si mama a chces aby bol zdravy.
@majamat Ďakujem. No uvidíme, čo sa dozvieme. Na výmenom lístku stojí Prosím o zhodnotenie rastu a hormonálne vyšetrenie. To je všetko. Sťážovali sme sa na bolesť hlavy a to tam nenapísala. Ona vlastne pri odosielaní na endokrinologiu , iba zmerala, na sekundu kukla do gatí inak krvné výsledky zohladňovala iba tie čo mal z nemocnice. Gastro absolvoval v januári a to sme už boli objednaný na Endokrinologiu. A neviem čo tej v správe všetko bolo. Bol hospitalizovaný podozrenie na zápal slepého čreva.
Aby som dodala mladší 11 ročný má 154 cm.
@majamat Ďakujem , trochu si ma upokojila, že je všetko OK
@andrea_82 aj u vás v 15 nízky a potom vyrástol. Vám nič nepovedali?
Nie, doktorka na preventivnych nikdy nic neriesila, na endokrinologii sme s nim nikdy neboli, nebol dovod.
Tieto skoky sú nakoniec normálne, neviem prečo nás tam poslala....
Mal namerané 167 cm. Má omeškanie puberty 12/12 ml P2, G3-4 Sono štitnej mu nerobili , ale prehmatala mu štitnu. O vysledky máme volať. A rtg rastové štrbiny.
Poďla Dr keď vstúpi do puberty by mal začať aj rast.
@majamat odporučila vitamín D, zinok. Skôr tá puberta je omeškaná ale tiež nič dramatické.
O 3 týzdne mame mať aj rtg a skomzultovaŕ výsledky
@iwesska netreba vsetko veriť pubertakovi v 14 to má vyzerqť inak😃
@majamat a drb 167 za rok 2 a teraz za polroka 2
@majamat mme sa zdalo , že bol inak meraný. Detská má váhu s meračom , tak stoji voĺne a tu bol opretý o stenu, aj nohy mu napravila aby stal rovno aj s hlavou manipulovala. Dokonca musel byť bosý😃
Rast nastane, ale v puberte meška
Dalw cislo 12/12 ml P2 G3-4? To neviem čo znamená😃 To treba sledovať