icon

Skúsenosti s rascovými čapíkmi na problémy s kakaním

evickuska
21. feb 2025

Problémy s kakaním - 5. týždňové dieťa
Ahojte, kamoska zije v Nemecku, poradila kminove cipky a pozerali sme, ze sa daju objednat aj u nas, mate s tym niektora skusenost?

taktotedanie
22. feb 2025

Nie nie a este raz nie!
Je to male dieta ziadne capiky rascove do zadku nepatria!

taktotedanie
22. feb 2025

Chyba ti podstatna info UM alebo MM?
Probiotika? Problemy ake?
A NIE KAMOSKE ODKAZ ZE PORADILA BLBOST A NECH NA RASCOVE CAPIKY OKAMZITE ZABUDNE A NIKOMU TO UZ NERADI!!

ada12345
22. feb 2025

Ake problemy s kakanim ma 5t dieta? Na akej je strave? Prioritne ries akekolvek pochybnosti s pediatrom. Tak malemu dietatku ziadne cipky neaplikuj.

evickuska
autor
22. feb 2025

@ada12345 ja sa pytam na skusenosti, nie co mam a nemam robit 😳 a je na UM a zapeka ju, sama sa nevykaka 🙈

taktotedanie
22. feb 2025

@evickuska ano, na praxi sme mali tak male dieta, rodicia ( tiez to kdesi zo zahranicia dovliekli) mu to napchali do konecnika, jednak doslo k poskodeniu konecnika a sfinktera, dieta dostalo zapal, hnackovalo , krvacalo z konecnika az sa dehydratovalo tak, ze skoncilo hospitalizovane v nemocnici a chodili na kontroly este dost dlho na detske gastro co viem..
Ries s pediatrom, zmenu um alebo pridaj probiotika alebo uz ked tak urob harmancekovy caj a do toho zarob um
Ziadne cipky dietatu nedavaj!!!! Boze to tie matky uz fakt nevedia co od radosti a materinskej lasky

evickuska
autor
25. feb 2025

@taktotedanie nedala som, uz sme zmenili a nic 😒

taktotedanie
26. feb 2025

@evickuska komunikuj s pediatrom a nevymyslaj blbosti pokial si nechces dieta prizabit

evickuska
autor
26. feb 2025

@taktotedanie netreba zas prehanat vyjadrenia, nikto nikoho neprizabija... spytala som sa na skusenosti, nic viac

taktotedanie
26. feb 2025

@evickuska aj ten moj pripad len chceli pomoct..precitaj si ho este raz

evickuska
autor
26. feb 2025

@taktotedanie ano ale ja sa pytam na skusenosti, nikde nepisem, ze idem zbesilo objednavat a pchat jej ich do zadku 🫣

natalka30
26. feb 2025

@evickuska ahoj aj my sme mali problem ale dost nam pomohol kamilkovy a feniklovy cajik a potom som kupila my pouzivame bebu proti vracaniu a k tomu sa da v sacku dokupit vlaknina a vie pekne kakat sam ale ked sa obcas stane ze den nekaka mu dam vlakninu a hovienko je na svete...toto som nepocula ale tiez mi znami poradili ze kminovo cibulovi cajik ale neurobila som to tak

taktotedanie
26. feb 2025

@evickuska no evidentne si to planovala
Kup aj beba fibre vlakninu maju ju v dmke a kamilkovy caj alebo zarob um do kamilkoveho caju
Velmi si na kakanie chvalili beba sensitive um

sedrik89
26. feb 2025

My sme mlieko menili viackrát, až sadol Sunar. Kupoval som aj BioGaia a tuším feniklový čaj.

rivini
26. feb 2025

@evickuska ja nerozumiem, preco ta tu krizuju. Nase babatko malo tiez strasne koliky a zapchy. Rascove capiky nam pod kontrolou riadne predpisala pediatricka (firma Pädia, dostupne v lekarni). Nam konkreten velmi nepomohli, kedze je potrebne skor patrat po dlhodobych pricinach, a u nas to bola alergia, ale ako kratkodoba pomoc pri zapche a nasuvani babatiek su rozhodne aj vo veku 5 tyzdnov po konzultacii s pediatrom odporucane. Vyskusaj ale nasledovne:
-pri UM odstup medzi krmeniami 3 hodiny, aby dieta nedostavalo na polostravene mlieko v zaludku vzdy nove.
-pri kojenom dietati skusit tiez aspon 2 hodinove rozostupy
-test na ABKM
-dat probiotikum BiGaia, hlavne ak sa dieta nenarodilo vaginalne
-po krmeni podavat tyzden Lefax

evickuska
autor
26. feb 2025

@sedrik89 ma 6 tyzdnov a skusila som aj rumancekovy aj feniklovy akurat jej zriedila sa stolica ale sama nie 😒

evickuska
autor
26. feb 2025

@taktotedanie mame Beba ExtraPro Sensitive a mali sme pred tym Bebu tak kazala ostat ma Bebe iba zmenila typ, caj robim a denne az neviem ci to nie je zle 😒
v plane som to nemala, rada si zbieram info

taktotedanie
26. feb 2025

@evickuska dieta videl gastro? Alergie vylucene?

evickuska
autor
26. feb 2025

@taktotedanie este nie, objednali nas az 14.3. ale pediatricka povedala, ze cajik skusit mozme a davame ho, lebo kakala doslovne kamene

taktotedanie
27. feb 2025

@evickuska mozno skusit obyc sunar alebo hipp

evickuska
autor
10. mar 2025

@taktotedanie uz nam dala Beba extrapro sensitive z Beba comfort a ona nie moc rada meni mliecka

husarova09
16. apr 2025

@natalka30 ahoj ked sa môžem spitat ze ked ma bábätko 3 tizdne a trvá nieake dni aby sa vikakal sam. Tak aké čajíki mu môžem dať? Kojím ho uz sme boli aj k pediatricke a tá nám odporučila espumisan a SAB simplex zatial mu dávam espumisan uz dve dni

evickuska
autor
17. apr 2025

@husarova09 espumissan je podla mna placebo, harmancekovy cajik mi dovolili jej dat ked mala mesiac

husarova09
22. apr 2025

@evickuska dakujem za odpoved. Otazočka ze naco pomaha este ten harmancekovi cajik môj mali mal vcera 1 mesiac

banalu
22. apr 2025

@husarova09 zmakcuje stolicu