Skúsenosti s rascovými čapíkmi na problémy s kakaním
Problémy s kakaním - 5. týždňové dieťa
Ahojte, kamoska zije v Nemecku, poradila kminove cipky a pozerali sme, ze sa daju objednat aj u nas, mate s tym niektora skusenost?
Chyba ti podstatna info UM alebo MM?
Probiotika? Problemy ake?
A NIE KAMOSKE ODKAZ ZE PORADILA BLBOST A NECH NA RASCOVE CAPIKY OKAMZITE ZABUDNE A NIKOMU TO UZ NERADI!!
Ake problemy s kakanim ma 5t dieta? Na akej je strave? Prioritne ries akekolvek pochybnosti s pediatrom. Tak malemu dietatku ziadne cipky neaplikuj.
@evickuska ano, na praxi sme mali tak male dieta, rodicia ( tiez to kdesi zo zahranicia dovliekli) mu to napchali do konecnika, jednak doslo k poskodeniu konecnika a sfinktera, dieta dostalo zapal, hnackovalo , krvacalo z konecnika az sa dehydratovalo tak, ze skoncilo hospitalizovane v nemocnici a chodili na kontroly este dost dlho na detske gastro co viem..
Ries s pediatrom, zmenu um alebo pridaj probiotika alebo uz ked tak urob harmancekovy caj a do toho zarob um
Ziadne cipky dietatu nedavaj!!!! Boze to tie matky uz fakt nevedia co od radosti a materinskej lasky
@taktotedanie nedala som, uz sme zmenili a nic 😒
@evickuska komunikuj s pediatrom a nevymyslaj blbosti pokial si nechces dieta prizabit
@taktotedanie netreba zas prehanat vyjadrenia, nikto nikoho neprizabija... spytala som sa na skusenosti, nic viac
@evickuska aj ten moj pripad len chceli pomoct..precitaj si ho este raz
@taktotedanie ano ale ja sa pytam na skusenosti, nikde nepisem, ze idem zbesilo objednavat a pchat jej ich do zadku 🫣
@evickuska ahoj aj my sme mali problem ale dost nam pomohol kamilkovy a feniklovy cajik a potom som kupila my pouzivame bebu proti vracaniu a k tomu sa da v sacku dokupit vlaknina a vie pekne kakat sam ale ked sa obcas stane ze den nekaka mu dam vlakninu a hovienko je na svete...toto som nepocula ale tiez mi znami poradili ze kminovo cibulovi cajik ale neurobila som to tak
@evickuska no evidentne si to planovala
Kup aj beba fibre vlakninu maju ju v dmke a kamilkovy caj alebo zarob um do kamilkoveho caju
Velmi si na kakanie chvalili beba sensitive um
My sme mlieko menili viackrát, až sadol Sunar. Kupoval som aj BioGaia a tuším feniklový čaj.
@evickuska ja nerozumiem, preco ta tu krizuju. Nase babatko malo tiez strasne koliky a zapchy. Rascove capiky nam pod kontrolou riadne predpisala pediatricka (firma Pädia, dostupne v lekarni). Nam konkreten velmi nepomohli, kedze je potrebne skor patrat po dlhodobych pricinach, a u nas to bola alergia, ale ako kratkodoba pomoc pri zapche a nasuvani babatiek su rozhodne aj vo veku 5 tyzdnov po konzultacii s pediatrom odporucane. Vyskusaj ale nasledovne:
-pri UM odstup medzi krmeniami 3 hodiny, aby dieta nedostavalo na polostravene mlieko v zaludku vzdy nove.
-pri kojenom dietati skusit tiez aspon 2 hodinove rozostupy
-test na ABKM
-dat probiotikum BiGaia, hlavne ak sa dieta nenarodilo vaginalne
-po krmeni podavat tyzden Lefax
@taktotedanie mame Beba ExtraPro Sensitive a mali sme pred tym Bebu tak kazala ostat ma Bebe iba zmenila typ, caj robim a denne az neviem ci to nie je zle 😒
v plane som to nemala, rada si zbieram info
@evickuska dieta videl gastro? Alergie vylucene?
@taktotedanie este nie, objednali nas az 14.3. ale pediatricka povedala, ze cajik skusit mozme a davame ho, lebo kakala doslovne kamene
@evickuska mozno skusit obyc sunar alebo hipp
@taktotedanie uz nam dala Beba extrapro sensitive z Beba comfort a ona nie moc rada meni mliecka
@natalka30 ahoj ked sa môžem spitat ze ked ma bábätko 3 tizdne a trvá nieake dni aby sa vikakal sam. Tak aké čajíki mu môžem dať? Kojím ho uz sme boli aj k pediatricke a tá nám odporučila espumisan a SAB simplex zatial mu dávam espumisan uz dve dni
@husarova09 espumissan je podla mna placebo, harmancekovy cajik mi dovolili jej dat ked mala mesiac
@evickuska dakujem za odpoved. Otazočka ze naco pomaha este ten harmancekovi cajik môj mali mal vcera 1 mesiac
@husarova09 zmakcuje stolicu

Nie nie a este raz nie!
Je to male dieta ziadne capiky rascove do zadku nepatria!