Skúsenosti s vezikouretrálnym refluxom u detí
Ahojte mamicky. Mate niektora dietatko s vezikouretrálnym refluxom? Ja mam 14 mesacneho syna a od narodenia ho ma. Chodime aj na cystoskopiu aj teraz mame ist. Vzdy mam z toho obavy. Vy s tym mate ake skusenosti? Od narodenia musi brat antibiotika vo vecernej davke. Mate aj niektora skusenosti, ze sa to polepsilo neskor a nemusel podstupovat tieto zakroky?
@galganka a kam ste prosim Vas chodili do nemocnice? My nastastie zapaly nemame.
@tatiana2612 najprv k nám do NR, ale keby som videla do budúcnosti, tak by som rovno išla do Martina. Tam nás zachránili. Mňa pred zrutením, najstaršiu pred cievkovaním, ktorým nám "hrozili" v Nitre, lebo vraj už nie je čo robiť.
@galganka ja som z toho tiez na nervy najma vzdy predtym zakrokom, ale my chodime tiez do Martina a vyzeraju tam, ze vedia co robia. A este ked aj vy pisete, ze ju tam zachranili. Dakujem pekne za odpoved 🙂
@tatiana2612 cystoskopia bola relatívne OK, v Nitre jej trikrát robili instiláciu (hádam som to dobre napísala) a v Martine keď to videli v záznamoch, skoro odpadli. Že po prvom neúspechu mali prestať. Keby som to len tušila. To, že som u nás v nemocnici musela doslova žobrať o MRI a milá pani mi pri objednávaní oznámila, že ho chcem z môjho rozmaru, to už bola iba posledná bodka. V Martine ju bez toho nemohli zoperovať. Držím palec, nech sa to u vás dobre vyvinie, viem o viacerých deťoch, ktorým sa to do troch rokov upravilo viacmenej samé.
@galganka no to je hrozne. Viem si predstavit co ste prezivali. To mi je luto, ale dobre teda, ze ste na to prisli a isli nakoniec do Martina. My ked sme boli v auguste na cystoskopii bol maly taky mrzuty ked sa prebral z narkozy a este tie hadicky a kanilu mal to bolo pre mna take tazke ustriehnut aby si to nevytrhol. A teraz si to ani neviem predstavit lebo je starsi a uz aj beha. Mam obavy z toho ako to bude.
@tatiana2612 no a tú cystoskopiu jej troj a štvorročnej robili u nás ambulantne. To som si vydupala, že budem pri nej teda.

3. a neskôr "vďaka" liečbe 4. stupeň. Od prvého zápalu v polroku nonstop na liekoch, v 5 rokoch obojstranná reimplantácia. Ale napr. kamoška, ktorú sme si našli v nemocnici a stretali sme sa na príjmoch, tá 6 toho jednoducho vyrástla.