Slabo rastúce vlásky
Ahojte žienky, bola by som rada, keby ste sa so mnou podelili o svoje skúsenosti. Moja dcérka má takmer 4 roky a od narodenia nebola strihaná. Vlásky má krátke, riedke a jemné. O nejakých sponkách a copíkoch nemôže byť ani reč...aj keď by už chcela. Doktorka povedala, že je to v poriadku – že dieťa do troch rokov nemusí mať žiadne vlasy a že sa kvalita jej vlasov nemusí ale môže radikálne zmeniť. Na mnohých fórach som sa dočítala, ako sa takýmto deťom v určitom období zrazu vlasy rozrástli a mali ich habadej. Ale osobná skúsenosť je taká /čo vidím vo svojom okolí/ že väčšinou majú tieto deti riedke vlasy aj keď vyrastú. Na genetickú výbavu to zvaliť nemôžem, lebo manžel má husté kučeravé vlasy. Ja síce ani husté ani kučeravé, ale celkom obstojné – určite nie riedke. Súrodencov nemá, nemám ju s kým porovnať. Pre mňa je najkrajšia na svete aj keby nemala ani jeden vlas...a viem, že jej nejaké vlasy narastú. Trápi ma to skôr kvôli nej, nechcem aby tým trpela /veď je dievča, bude chcieť pekné vlasy/. Rada by som vedela, či ste sa s niečím takým stretli a ak áno, aký to malo u danej osoby priebeh.
@wandapanda kazde dieta je na tom inak. Jedna pani ked sme chodievali na ihrisko ochkala nad vlasmi mojej dcery, ktora ich mala vzdy blondave, huste a vlnite a zufala nad vlasmi svojej vlastnej dcery, ktora ich mala take riedke a paperove. Dnes su dievcata spoluziacky, a dotycna ma tiez dlhe pekne, tmave vlasy. Sice nie mega huste, ale tak akurat.
moja dcéra vo veku 3 roky mala vlásky asi 1 cm dlhé.... žiadne strihanie. už som myslela, že nikdy nenarastú. boli sme aj u lekára, ale na nič sa neprišlo....Začali jej rásť až ako 5 ročnej. V súčasnosti má vlasy takmer po pás, a pekné husté...má 9 rokov
@wandapanda Je to dosť individuálne, poznám dve dievčatá, ktoré mali v tom veku vlasy ako opisuješ, jedna ich má stále také riedke, mastia sa jej, musí často umývať a druhej krásne zhustli a má ich ozaj pekné, obe sú už takmer dospelé.
Asi treba počkať a nerobiť zatiaľ nič. Nemáš v podstate nič čo. Niektorým deťom proste vlásky rastú pomalšie. No pokiaľ ich má, tak by som radšej počkala či nezačnú rásť :(
netrap sa urcite casom dorastu, sesternica sa narodila uplne bezvlasa a chvilku trvalo kym jej vlasky narastli ale teraz ich ma huste tak pre tri osoby,
Moja dcéra to isté už má 5,5 roka, vlasy ako páperie, úplne jemnulinke, copiky nejaké urobím, ale vlasy veľmi riedke a tiež ešte nebola ani raz strihaná, lebo ani nie je čo strihať....

@wandapanda moja dcéra bola na tom v tom veku tak ako tvoja. Dnes, o 10 rokov neskôr, má luxusné krásne dlhé a husté vlasy. Každopádne nemáš čo robiť, len čakať a dopriať dcére kvalitnú stravu. Žiadne strihanie, vodičky, špeciálne vitamíny nepomôžu.