icon

Soľná jaskyňa. Ako sa am chodí?

andrea12737
29. okt 2010

Ahojte zaujímalo by ma ako to tam chodí. Chcela by som tam ísť s oboma detičkami lenže dcéra bude mať ešte len rôčik a neviem či je možné zobrať tam aj tak malé dieťa. A čo tam majú robiť detičky? Syn je riadny neposed, ten tam určite nebude sedieť, alebo ležať. A ake máte s tým skúsenosti vôbec? Ďakujem.

jazminn
29. okt 2010

Ja som bola s mojou dcérou v soľnej jaskyni v Bardejovských Kúpeľoch. V jaskyni to vyzerá asi tak: všade je sama soľ, po zemi sa brodíš v soli, steny sú zo soli, všade také prítmie, len farebné reflektori ožarujú steny. Ĺudia tam ležia na ležadlách zabalení v dekách a oddychujú, dýchajú ten vzduch. Hrá tichá melódia, taká ukľudňujúca, na spanie.
Bol tam aj detský kútik, plný hračiek /lopatky, hrabličky, vedierka, fúrik /a deti sa tam hrajú, presypávajú ten piesok.
Moja dcéra vtedy mala asi 3 roky a tiež je riadne živá a pamätám sa, že tým ľuďom sa to vtedy veľmi nepáčilo.
Ja som s ňou vtedy tam išla kôli tomu, lebo stále bola zahlienená a niekto mi to odporučil, že soľná jaskyňa by mohla pomôcť. Samozrejme, že by tam trebalo chodiť pravidelne a možno by to aj pomohlo. Ale my sme viac neboli, pretože to nie je pre takých neposedoch a hlieny sa vyliečili, keď sme dali von nosnú mandľu, nevieme, čo je usmrkaný nos, kašeľ, hlieny. Už rok sme neboli u lekára.

veva55
1. mar 2011

moj syn ma caste zapaly dychacich ciest a laringytidy, takze rozmyslam tiez nad solnou jaskynou. okrem toho v noci chrape, ako by bol zahlieneny, pritom soplik nema, je taky huhnavy, ze mu niekedy ani nerozumiem, dycha vacsinou len ustami. takze ideme aj mandle asi vyberat a ak vybratie mandle nepomoze, vyskusame tu jaskynu.
Tak ak by mal niekto skusenosti, budem rada, ak napise

kvojtanikova
23. mar 2011

aj ja sa chcem spytat ci to pomaha pri zapaloch prinosovych dutin a chronickom kasli. Mate niekto skusenosti?

nana11
21. okt 2011

ahojte, obnovujem tuto temu, kde najblizsie v okoli topolcian sa nachadza nejaka solna jaskyna? ake mate skusenosti? dakujem